Bangkok, dag 13

Nu ar vi pa bangkok flygplats och ska fara tillbaka till samui. Bangkok var en spannande stad, enough said. Lenny spenderade nastan varenda bath, sjalv ar jag ju sparsam och har i stort sett inte handlat nagot alls bortsett fran en film typ. Istallet lade jag iofs pengar pa ett lyxhotell i Siam center, det kandes guld att kunna bo pa ett av bangkoks finare hotell. Utsikten var otrolig och rummet som ett palats.
Mamma: du behover inte vara orolig, vi skoter oss fint och blir inte lurade (sa mycket).
Karin: Tusen tack, det kandes dumt att fraga men jag var illa tvungen :(

Eftersom forra veckan regnade bort sa hoppas vi pa finare vader, nu har iaf Emma kommit till Samui och kan forgylla tillvaron lite.


dag 10

Vi regnar bort har pa koh samui, 3e dagen med d[ligt vader. Igar blev vi lite lurade av en taxi och avslappt i bushen och fick vandra 1 mil i sporegn i flipflops. harligt. Nu ar klockan 4 pa eftermiddagen och vi har bestamt oss for att fly till Bangkok i morgon istallet.
puss

p.s jag saknar sojakorv. d.s

dag 7

Jag kampar tappert pa har i varmen trots 4e dagens forkylning. Jag har saklart brant huden ganska duktigt eftersom jag emellanat glommer bort att jag ar av rodblond och fraknig natur...
Vi badar i det varma havet och simmar bland fiskar och maneter, dessa sma bla maneter branns dock inte (vad vi vet). Igar kvall var det fullmane och det innebar padrag har i thailand. Vi hittade en valdigt primitiv bar i utkanten av stranden som vi at at och drack drycker i, i stort sett helt isolerade fran turismen.

Ikvall ar det indisk mat som star pa menyn och tillhorande promenad. Om vi vagar. Vi rakade ut for en incident igar som jag inte orkar redogora for men i stora drag handlar det om en thailandsk drugdealer som ville salja oss kokain och weed. lenny ar for trevlig for sitt eget basta och thailandarna daliga pa engelska- som baddat for missfortand. Han forfoljde oss en bit och nu tror lenny att thaimaffian kommer ta oss. i stora drag, som sagt.

Hur funkar livet darhemma? Jag ar nyfiken. puss

Dag 4

Efter mycket om och men kom vi ivag till Thailand. Planet var som sagt 8 timmar forsenat, val i Phuket sa gick det inget plan vidare till Koh Samui sa vi fick overnatta i Karon. 6.30 morgonen efter vantade vi transfer till Phuket Airport, saklart kom det ju ingen bil och vi blev nagot stressade nar det var 50 minuter kvar till incheckningen stangde. Vi fick ta taxi och det var farden fran helvetet, 120 km i timmen pa thailandsk vag och chaufforen tyckte tydligen det var okej att kora mot rott om man tryckte ner varningslampan... suck.

Nu ar vi dock pa koh samui, det ar varmt och fuktigt. runt 40 grader pa dagen och mojligtvis nagon ynka grad svalare pa natten, 85-90% luftfuktighet och alldeles vindstilla. Vi haller oss borta fran turiststraken, ater gott och promenerar tills vi rinner bort. Hittills inga (stora) spindlar, bara skalbaggar, odlor och ormar. Lenny sag en orm pa 2,5-3 meter, jag blev avundsjuk men fick mitt behov mattat nar jag lag i min solstol och en orm ringlade sig runt precis under mig, visserligen bara 1,5 meter lang men anda...

Kramar till er

P.S Veronica, vad har du for adress, du star inte med pa eniro

update

Det är väl klart att det är strejk i Indien så att vårat flyg blir försenat med 8 timmar (hittills). Det som är mest spännande är ju vad som händer med vårt anslutningsflyg i Phuket?
Nu åker vi till Ellora och frossar i oss middag och öl, i brist på annat att göra. Allt för att döva resfeber, irritation och feberfrossa.

Arton.Femtiotre
Jag sprang in i Peter Siepen, han var iklädd vit seglarmössa och röda cowboyboots. Sexy.

söndag

Jaha, idag är dagen då vi åker till Thailand då. Det borde bara kännas bra men jag känner mest oro för flygresan, att jag har glömt packa något etc etc. Å andra sidan blir det mega när vi kommer ner, har hört att det inte är så farligt varmt heller, det ligger precis runt 30-strecket och inte alltför fuktigt.
Jag kommer såklart inte kunna skriva så mycket här men det tar jag igen med råge när jag är åter i Sverige, dvs 5e maj.

Puss.

lördag

Äntligen har jag tagit tag i dendär klänningen som jag tänkt sy så länge. Igår vandrade jag runt i stan för att handla bla tyg, hittade inte riktigt det jag letade efter men köpte det bästa jag kunde hitta. Jag träffade Lenny lite senare, vi gick som vanligt till Presstop på Götgatan precis som vi alltid gör då vi inte har något bättre för oss. Middag åt vi på Shanti på Katarina Bangata i sällskap med svärmor och svärfar. När vi var mätta&belåtna gick vi till Galleri Kocks för "9000 back" där bl.a Talking to Drake spelade. Vi träffade Hanna och Gabbe, såklart även Gustav då men han ingår i bandet så det var självklart. Det var en trevlig kväll trots att jag kände mig lite hängig, på väg till tunnelbanan hem gick vi förbi Vampire Lounge och drack en öl. Vilken resumé.

Idag har jag inte gjort annat än att besökt Skärholmen Centrum, sytt, målat och packat resväskan.

                   


torsdag + fredag

Igår eftermiddag for jag till jobbet glad för att jobba mitt sista arbetspass innan min semester. Jag hann inte mer än ut på E4 innan jag får vara med om min livs första bilkrock. Det känns inte som om jag behöver beskriva hur det gick till men jag blev påkörd i sidan av en betydligt större bil i 90 km/h. Bilen som körde på mig fortsätter bara pina iväg och eftersom jag vid det tillfället var mer förbannad än rädd så åkte jag efter bilen och tutade tills den kände sig tvungen att stanna. Jag fick efter ett tag världens chock och grinade och skakade men for till jobbet ändå. Inte för att jag var så mycket mindre chockad där men ändå. Så tusen tack till mina kära kollegor som var så snälla och stöttade mig igår. Jag har även gått igenom min första röntgenundersökning (MR) av halskotorna, det var inte särskilt mysigt att vara patient :S. Har fortfarande lite ont i vänstra sidan av nacken men det är kanske bara mjukdelsskador.

Idag ska jag ner på stan och köpa tyg så jag kan sy en klänning. Tidig kväll ska jag sedan träffa mina svärföräldrar för att äta ute och avslutar kvällen med spelning. Häpp.

onsdag

Idag har jag fått min första obekväma komplimang och det kändes ju inte alls särskilt lustigt. Fick en annan tidigare i veckan men dagens tog rekordet.

Dagens citat: "vad mumsar ni om?"

tisdag

Dagen har gått i duktigheternas tecken. Jag hade matlåda på jobbet, jag var på gymet och jag lagade mat när jag kom hem trots att brödrosten lockade mer.
Dagens kärlek vill jag ge till alla ödmjuka människor som existerar lite varstans. Sådana jordnära typer, sådana omtänksamma typer och sådana som har nära till sitt komplimangsförråd.

image55


måndag

En lugn start på veckan och inte alls lika jobbigt som jag hade förväntat mig. Det fanns utrymme till friskvårdstimme, glädjeskutt. Nästan. På parkeringen utanför min arbetsplats såg jag två väktare/ordningsvakter sätta handfängsel på en man i 50-årsåldern. När händerna var låsta bakom mannens rygg kom ytterligare två storväxta ordningsvakter springandes för att sedan tvinga mannen att sätta sig ner på en bänk. Han såg så rädd ut, ledsen, sorgsen, benen liksom skakade på honom vilket jag kunde se från några meters avstånd. Vad kunde denna man möjligtvis ha gjort, för att kräva fyra stora män för att "övermanna" honom. Han gjorde inte ens motstånd, och jag kunde inte annat än tycka synd om honom. Dagens tråkighet.

Såg förresten "Flightplan" igår, den var inte sevärd.

movietime again

Precis som sig bör en ledig söndag som denna så har vi legat sked i soffan och tittat på film. Vi såg "Penelope", inte värd en Oscar kanske men absolut sevärd och underhållande. Nu är det dags för matlagning och sedan är det soffhäng som gäller. Kanske är det någonting på teve?


sunday

Begravningen är nu avklarad och den var på många olika sätt krävande. Hursom helst var det ett fint avslut på det liv som passerat oss. Efter begravningsmiddagen for vi till Ludvika för att förgylla staden med vår tillvaro, allt i sällskap med en finfin gammal Volvo kombi a´la 80-tal.
Sen kväll igår kom vi fram till att vi skulle fara hem till Stockholm igen, borta bra men hemma bäst, sägs det ju. På vägen hem såg vi en räv, en grävling, en hare, ett roadkill och en bilolycka. Bilolyckor är läskiga, särskilt nu när vi fick krypköra förbi den demolerade bilen, man undrar nu vad som hände föraren. Alla vilda djuren som rör sig på väg och vägren är också läskiga, jag kan inte ens föreställa mig paniken om jag skulle råka köra på något.
Appropå de djur som jag fint räknade upp, så får de mig att tänka på någon barnserie som gick under sent 80- eller tidigt 90-tal. Den handlade om just skogens alla djur och det fanns tillochmed en uppsättning gipsfigurer att köpa. Eller jag fick själva formen att gjuta gipsfigurerna i, men det spelade ingen roll hur många gånger jag försökte, rådjuret tappade alltid sitt huvud när jag skulle avlägsna formen. Det stör mig än i dag, även fast jag tappat större delen av den fascination jag en gång hade över gipsgjuteri.

Inatt drömde jag mardrömmar om strukturtapeter och trasiga avgassystem.


sunday

Begravningen är nu avklarad och den var på många olika sätt krävande. Hursom helst var det ett fint avslut på det liv som passerat oss. Efter begravningsmiddagen for vi till Ludvika för att förgylla staden med vår tillvaro, allt i sällskap med en finfin gammal Volvo kombi a´la 80-tal.
Sen kväll igår kom vi fram till att vi skulle fara hem till Stockholm igen, borta bra men hemma bäst, sägs det ju. På vägen såg vi en räv, en grävling, en hare, ett roadkill och en bilolycka. Bilolyckor är läskiga, särskilt nu när vi fick krypköra förbi den demolerade bilen, man undrar nu vad som hände föraren. Appropå de juren som jag fint räknade upp, så får de mig att tänka på någon barnserie som gick under sent 80- eller tidigt 90-tal. Den handlade just om skogens alla djur och det fanns tillochmed en uppsättning gipsfigurer att köpa. Eller jag fick själva formen att gjuta gipsfigurerna i, men det spelade ingen roll hur många gånger jag försökte, rådjuret tappade alltid sitt huvud när jagh skulle avlägsna formen. Det stör mig än i dag, öven fast jag tappat en viss fascination över gipsgjuteri.

Inatt drömde jag mardrömmar om strukturtapeter och trasiga avgassystem.


Outfit

Dethär med att hitta kläder till morgondagens begravning visade sig vara svårare än vad jag hade trott. Efter att ha sovit ut efter nattens arbete begav jag mig in till city med sällskap för att försöka hitta en ny klänning. Hur mycket jag än letade så visade det sig vara helt omöjligt, det enda jag hittade var en svart kortärmad blus/skjorta med puffärmar. Morgondagen kommer därmed bli lite av ett skolflicketema, eftersom jag kombinerar blusen med en svart/grårutig kjol, håret i knut och silvermedaljong runt halsen. Det låter inte så skolflickeaktigt kanske men om man såg mig..

Tidigare ikväll blev vi uttråkade och for hem till svärmor och hälsade på, där var även Håkan, Ellen och Maria med den lilla lilla bebisen. Bebisen går fortfarande utan namn men var likväl söt att klappa på. Det är ju inte klokt hur sugen jag blev på bebis helt plötsligt. Nu sova.

I bildernas tecken

 Jag introducerade Hanna för Elloras meny i fredags kväll.

 Visst är det mysigt att åka kommunalt till jobbet en söndagsmorgon?

 Träffade Thomas i måndags, han har någon konstig fobi mot avocado, bönor och keso?

tuesday

En bra dag slutade dåligt när jag tog ur min svarta Kookai-klänning ur tvättmaskinen. Trots att tvättrådet följdes till punkt och pricka så krympte klänningen till no-size. Vad ska jag nu ha på begravningen på fredag? Jag kommer inte hinna köpa någon ny klänning och jag känner mig inte särskilt motiverad till det heller. Jag kommer få gå dit i svarta jeans och svart polo, kul.
image48


Monday

Jag har fortfarande inte riktigt låtit Hannas kommentar om mina nya shorts sjunka in. Jag har länge letat efter ett par snygga shorts och efter mycket om och men hittat ett par. Till saken hör att jag stog en kvart i omklädningsrummet för att övertala mig om att de faktiskt var ganska söta. Jag var nöjd. Ända tills Hanna säger att det är "lite väl mycket Cosby över dom". Å andra sidan, är det nåt fel med Cosby?

Kommande helg åker jag till Smedjebacken, med tillhörande stopp i Västerås såklart. Den som känner sig manad  för fika/lunch/promenad/whatever kan gärna ringa mig. Jag hade tänkt ta bilen men måste erkänna att det känns frustrerande. Jag tror att allt som kan gå sönder på en bil har gått sönder på min. Om min senaste lön hade varit kryddad med ytterligare 50000:- hade jag med all sannolikhet köpt en ny bil.


Why cant i be rich instead of faboulus?


RSS 2.0