nyårsafton.

En anonym avi från posten visade sig vara en julklapp från Alvin & gänget, Viggo blev såklart väldigt glad! Nu kan han vara riktigt uppklädd ikväll när det är nyårsafton och allt. Nyår var det ja. Klockan 18 ikväll kommer mina svärföräldrar hit på middag och tackar av 2008 och välkomnar år 2009. 2009, det hör man ju med en gång att det kommer bli the year. Året då jag kan säga "tack och hej fula mobilkamerabilder. Hej finbilder", bara för att försvara nedanstående kvalitet.

Vi provade sätta honom i en babysitter vilket var populärt! Saker som gungar är ju grejjen. Något som inte var lika mycket "grejjen" var att sätta på sig ett par gamla jeans. Visserligen fick jag på mig dom och knappen gick igen, men att skriva att jag blev en hottie vore lögn. Jag hade faktiskt förväntat mig mer eftersom de är väldigt gamla ingångna jeans i stretch a'la Cheap monday. Nåväl. Nytt år, nya tag!!
 


lattemamma.

Någonstans hade jag nog föreställt mig att jag den första tiden med bebisen skulle vara mer aktiv. Visst hade jag räknat med att Viggo skulle ta mycket tid men jag hade sett fram emot att gå på stan och handla, promenera med mina vänner eller sitta timtal på något mysigt café och fördriva tiden. Tydligen "ska" man inte vistas i gallerior, på caféer och liknande de första 5-6 veckorna men efter det. . Då blir det fika, Västerås och galleribesök för hela slanten.


emma gör vågen.

Så kom dendär dagen då jag ställde mig på vågen. Med ganska gott resultat bör tilläggas. Jag har definitivt inte tappat alla kilon men det känns ju som att det fortfarande finns hopp om livet. Allt som allt gick jag upp 14 kilo under graviditeten och jag skulle bli väldigt glad om jag kunde tappa samtliga och eventuellt någon bonus på det.
Jag tänker inte lämna ut några siffror eftersom vikt för mig är ett känsligt ämne, men det är 4,5 kilo kvar till utgångsläget. Så. Det jag ville säga är att jag nu ska bli klyschornas kvinna och börja "mitt nya liv", och vad passar bättre än att avlägga ett nyårslöfte? Mitt nyårslöfte är att röra på mig mer, äta mindre skräp och mindre portioner mat. All pepp mottages!

Någon mer än jag som avlagt löfte?

sunday.

Vi hade en annan typ av premiär idag, nämligen lämna bort lille Viggo. Farmor satt barnvakt i 1,5 timma medan vi var på ICA Kvantum och Elgiganten. Some scary shit men dett gick finemang. Annars inte mycket som händer, hoppas kunna få in lite rutiner snart så jag kan bjuda hem vänner&bekanta. Saknar Västerås en del också, finns så många där som jag skulle vilja träffa. Inga nämnda, inga glömda <3

Håller på och planerar för nyårsafton. Det blir inga utsvävningar utan bara en stillsam middag hemma hos oss. Kanske drar på mig paljettklänningen och stilettklackarna dock, man vet ju aldrig..


myslördag.

Fick besök av min syster runt lunchtiden idag, hon hade som alltid med sig oförskämt mycket saker till Viggo. Vi tog det lugnt här hemma, fikade, bläddrade i tidningar och bara umgicks. Vi gick premiärturen med barnvagnen och det var ju mer läskigt än vad jag kunnat tänka mig. "Löjligt" kanske någon tänker nu men det är inte så lätt som en kan tro att ta sig fram, en fånig trottoarkant kan tyckas vara största hindret. Att ta sig upp eller ned för en trappa kan kännas som ett träningspass.

Nu är det "Sagan om ringen" som står på agendan fast jag egentligen borde sova. Men å andra sidan spelar det ingen roll om jag sover eller inte eftersom jag gör samma saker dag som natt. Det spelar ingen roll om det är lördag eller onsdag eller fredag, jag kan ändå inte hålla reda på dom. Rättså mysigt.

Dagens förvåning: En bebis kan äta flera timmar i sträck.
Dagens skills: Mata bebis och äta samtidigt, med vänsterhanden.

trötter.

Idag har varit en mysdag och lilleman har sovit nästan hela dagen. He's Viggolicious.


on our own.

Besöket på neonatalen gick väldigt bra, Viggo har gått upp 155 gram sedan i tisdags vilket alltså är klart godkänt. Nu är vi officiellt utskrivna och får klara oss själva. Skönt.
Skickade ut Lenny på shoppingärenden och jag är glad att jag slipper. Jag har inte förstått storheten med mellandagsrea. Visst kan man göra billiga(re) fynd men är det värt all karate man får utstå? Fast egentligen är jag lite bitter över att inte kunna åka till något köpcentra för att handla saker jag behöver. Tydligen ska man undvika gallerior och liknande de första 5-6 veckorna för att undvika RS-viruset så det är väl bara att gilla läget.

Förresten var julen till belåtenhet, stökig men trevlig. Det passade så fint med julmat, julmust & trevligt sällskap. Fick väldigt fina och användbara julklappar, bla dehär Etniesskorna som jag kikat på ett tag nu.




juldagen.

I morgon ska vi tillbaka till sjukhuset med Viggolito och vi hoppas allt ser bra ut. Såklart. Dagen har vi spenderat hemma och inomhus, försökt strukturera vårt upponedvända hem men förgäves. Jag behöver sömn och barnvakt för att få ordning på hemmet. Alternativt städhjälp. Någon villig?
Ska kika på kamera också förresten, så vi kan föreviga den lilla skönheten.
Puss

julmys.

Igår fick vi besök av min syster, mor och hennes respektive. Vi tjyvstartade lite med julfirandet med pepparkakor, julklappar och mys. Det var verkligen trevligt, särskilt eftersom jag inte är van vid att fira jul med min egen familj men förhoppningsvis blir det nya traditioner från och med nu. Vi (mest Viggo) fick jättefina presenter, tusen tack ni rara!



Idag är det julafton och all julstämning som tidigare var som bortblåst har nu återvänt! Hur fint är det inte att på julafton sitta i soffan med en underbar bebis vid bröstet, snö utanför fönstret och Ronja Rövardotter på tv?
GOD JUL vänner!!

blod. svett. tårar.

Ungefär så kan jag bäst beskriva förlossningen. Det började i torsdags med molande värkar hela dagen. Framåt natten började det göra ganska ont och strax efter 5 på morgonen åkte vi in till sjukhuset. Jag som länge sett fram emot förlossningen började någonstans här tycka att världen inte längre var så förtjusande som den brukar. Men jag ska inte klaga då allt gick väldigt bra och snabbt. Jag hade ställt in mig på att ligga och plågas i 20 timmar så när lille Viggo kom till världen mindre än 6 timmar efter vi kom in var jag väldigt tacksam.

Lyckan varade dock inte så länge. Vi fick relativt snabbt komma upp till BB och där blev Viggo påtittad av läkare. Sekunden efter mådde vår raring inte alls bra så vi fick ta honom i famnen och springa bort till neonatalen. 3 läkare och några sjuksköterskor tog hand om Viggo på akutsalen, hjälpte honom andas, tog prover och kopplade upp honom. Han kunde nästan inte syresätta sig alls och det var fruktansvärt att bara stå där och se på. Vi visste inte vad som hände, all personal var upptagna och ingen kunde ge besked om hur allvarligt tillståndet var.

På Neonatalen fick vi bo i 4 dygn och nu mår han bra igen, vi är visserligen bara hemma på "permis" men ändå. Det var jobbigt att inte få hålla honom de första dagarna men det har vi nu tagit igen med råge. Goare och mer underbar bebis än Viggo finns inte. Han är ljuvlig, fin och alldeles fantastisk. Lägger in en sista bild från vår sjukhusvistelse, föreställande de 2 bästa grabbarna i mitt liv. Det är kärlek. Jag har insett att vi behöver köpa en ny kamera. Det känns som slöseri att låta vår fina tid rinna förbi utan att kunna fånga det på bra bilder.


hemma.

Nu har jag alldeles precis stigit innanför dörren. Det blev en stor & stilig pojke som lyssnar till namnet Viggo, 53 cm lång och 4500 gram! Sjukhusvistelsen blev längre än förväntat, vi är bara på "permis", men jag berättar mer om det senare ikväll. Bilder kommer också för de nyfikna :D

min kära mor borde sluta läsa min blogg.

Ialla fall för tillfället. Anledningen är att hon inte alls vill veta när jag får värkar eller när det är dags för mig att åka in till förlossningen. Det ligger inte på något vis något dumt i det, hon är bara en väldigt orolig mamma. En snäll, god men orolig mamma. Jag har ju lovat vänner att uppdatera bloggen när saker börjar hända så det känns väl dumt att inte göra det? Jag får se hur jag gör..

För tillfället skriver jag inte mycket mer än att jag aldrig mer ska lyssna på andra gravida kvinnors mysiga upplevelser av graviditet, förvärkar & riktiga värkar. Det stämmer inte alls nämligen.

BF + 3.

Ja kära vänner, det verkar inte som om det blir någon bebis idag heller. Lite molande värk har jag känt sedan tidig morgonkvist men det händer inte mycket mer än så. Kanske i morgon?
Jag försöker fördriva tiden så gott det går men dagarna hade gått snabbare med en sambo hemma. Visserligen har jag ju hunden men ändå, hon är lite dålig på dethär med kommunikation.


Update 20.41
Vill bara ge er möjlighet att hjälpa andra människor i jul. Kolla in här.

BF + 2.

Först och främst ska jag be om ursäkt för mitt tidigare klagomål på bloggar som inte uppdaterats. Felet låg hos mig. Idag var det nämligen samma sak, inte en endaste blogg som hade nya inlägg. Sen kom jag på den briljanta idén att uppdatera Explorer-fönstret och ta-daa-a. Massa roliga inlägg jag missat ju! Skumt, varför blir det så?

Vädret är regnigt, kallt och grått men det lockade ändå till en längre promenix med hunden. Det var vädret till trots väldigt skönt att röra på sig. Vad gör 10 kallfrusna fingrar när man lever på hoppet om att bebisen kanske skakas ner och förhoppningsvis ut? Dagarna är lååååånga och är det någon som sitter på tips hur man kan skynda på hela processen så shout it out. Puss.

+1.

hmm, nu har jag klickat mig fram till de 16 bloggar jag dagligen läser och inte en enda uppdatering. Skärpning hörrni, hur ska jag kunna fördriva min dag annars? :)

Update 17.09
Hur gott vore det inte med dessa smarriga fudge? 
 

AMERIKANSK FUDGE

200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
en burk (397 g) kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 dl marshmallows (små eller större klippta i bitar)
2,5 dl osaltade jordnötter

1. Klä en form (cirka 25x20 cm) med
bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smör i ett vattenbad
(använd en stor skål).
3. Rör ner kondenserad mjölk och vaniljsocker.
4. Ta skålen från vattenbadet och vänd försiktigt
ner marshmallows och jordnötter.
5. Fördela smeten i formen och ställ kallt.
Skär i lagom stora bitar.

I morgon ska jag nog baka dessa så de som vill är välkomna hit på lite fika. Blev riktigt sugen på färskpressad juice också efter att ha läst denhär artikeln på aftonbladet.se. Inte just för att det är nyttigt, det är så gott!


still no baby.

Dagen D men var tusan är bebisen?? De senaste nätterna har jag känt lite molande värk i magen men det har liksom inte blivit något mer utav det. Om dagarna känns det precis som vanligt, varken mer eller mindre. Var till barnmorskan i förmiddags och som vanligt fanns inget att påpeka, bortsett från att magen inte längre går att mäta då livmodern växt sig så stor att den gömmer sig lite under revbenen. Fick 2 datum för ultraljudsundersökning och det kändes lite som en bummer. Egentligen vet jag ju att de flesta går över tiden men det kändes ändå som om det inte skulle gälla mig.
Så, snälla ni, håll tummarna för mig att bebisen kommer ut snart!

Kärlek.


missöde.

De senaste 1,5 åren har jag fått äran att klippa min pojkvän och det brukar faktiskt bli väldigt bra. Igår var det åter dags men någonstans gick det snett. Jag klippte precis som vanligt, samma frisyr som vanligt, men resultatet blev en kort, ful pottfrisyr. Jag vågade inte erkänna mitt misstag utan låtsades nöjd, även min pojkvän är för snäll för sitt eget bästa och låtsades alltså vara nöjd. Sen kväll ville jag justera lite men frisyren var utom all räddning. Vi beslutade att raka bort allting så jag tar saxen och klipper bort det som går. Halvvägs kommer vi på att vi ju slängt hårtrimmern, haha. Efter nästan 2 timmar med hans skäggtrimmer var det ju ganska jämnt men herrejösses. Visserligen är det ju bara hår men hade det varit jag så hade jag gråtit blod. faktiskt.

Bildbevis kommer, likaså på gårdagens pepparkaksbak som däremot blev succé!

christmasspirit.


Om jag får rekommendera en töntigt fin julfilm så säger jag "Fred Claus". Såg den alldeles precis och den bidrog till lite julanda, och vem behöver inte det? Jag ska inte påstå att den är något mästerverk men det är ju liksom inte det det handlar om. Såå.. Se den!

julkalendern.


I morse såg jag första avsnittet av årets julkalender, nyfiken att se vad den handlar om och vad det är för typ av program i år. Jag vet att det är jag som blir äldre och helt enkelt får acceptera att ej längre underhållas av fenomenet "julkalendern". Men såklart svider det lite i hjärtat av saknad efter bra julkalendrar som Sunes jul, Ture Sventon och Klasses julkalender. Det var tider det! Herregud hur bra var inte Sunes jul?

det handlar om idol. såklart.


Precis som många andra Svenssons kollade vi igår på Idolfinalen. Som tippat vann Kevin så det var inte särskilt spännande egentligen. Det som är roligt med Kevin däremot är att jag aldrig sett en så glad människa som han. Om Prozac någon gång skulle behöva ett ansikte utåt kunde Kevin ställa upp med en reklamfilm.

4 dagar kvar.

Samlade krafter nog för att ta mig heela vägen till Konsum för att handla ingredienser till quornfärspiroger. Väl hemma inser jag att det inte finns tillräckligt med mjöl så det blev inget husmorsbak. Typiskt att matlagning kräver planering va.
Det var visserligen rätt skönt med promenad och jag unnade mig en burkläsk på hemvägen. Alltså vill jag inte klaga.
Förresten köpte jag skorna jag nämnde för en tid sedan. De är varma&sköna men ser kanske inte så roliga ut. Tänkte försöka försköna dom lite med någon rosett i brunt, eller nån stor&fin knapp kanske?

Eftersom min syster skrivit en önskelista till tomten, tänkte jag att jag inte kan vara mycket sämre. Förutom lite snö och fred på jorden önskar jag mig även en digital systemkamera. Denna kamera skulle t.ex duga utmärkt!
 


the final countdown.

Jag befinner mig på slutsträckan, 6 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag följer alla kloka råd och tar det lugnt, samlar krafter och läser böcker. Jag förhör nära&kära om deras graviditeter och förlossningar i hopp om att bli lite klokare, lite tryggare. Det märks att människor i min omgivning bryr sig om mig, om oss, för telefonen har väl aldrig ringt så ofta som den gör nu. Det känns väldigt bra och värmer hjärtat ytterligare.
Mitt tidigare begär efter julmust och skumtomtar har ersatts av RedBull och Aladdin chokladask. Dessvärre är de två sistnämnda ett big No-No. Men ändå, drömma går ju!

   

Åh så gott den dagen det åter igen är tillåtet att dricka denna underbara dryck. Den dagen då jag har samvete att äta alla goda bitar ur chokladasken. Trillingnöt, tryffel, nougat...


julklappstips del 2.

Det var trevligt att träffa Sussie och lilla Yonathan idag, vi umgicks, promenerade på söder och köpte den sista julklappen. Det blev lite av en chansning till min sambo så jag får se om den går hem!
Kom på ytterligare 2 saker jag önskar mig i julklapp:


En peeling mask från Makeup Store (195:-). Den känns väldigt skön och luktar jättefräscht.

En gammal golvlampa, eventuellt med annan form på lampskärmen. Hade tänkt klä om skärmen i något fint tyg, kanske det som Karin tipsade om?


rundtur i Skäris.

Idag slog det mig att jag är för snål för mitt eget bästa. Jag har tidigare titulerat mig själv som "ekonomisk" men jag vet inte hur länge jag kan gömma mig bakom det. Såg två kandidater till julklappar, här kommer dom!

    


Med mig hade jag min syster som sällskap, det var jättemysigt och trevligt. Mer sånt.

Update 21.41
Jag skulle bli så glad om någon ville servera mig ett stort glas iskall julmust och en skål med skumtomtar. Nivet såna rosa goda. Mums.


kvällskvist.



Min mage spänner riktigt mycket nu och det känns som om den ska gå sönder. Ungefär som när man ätit alldeles för mycket och inte kan röra sig. Det är visserligen bara när jag drar efter andetag som obehaget kommer men det är kanske inte läge att sluta andas.
Lägger in två bilder eftersom sladden kommit fram. Den ena är en lampa som jag såg på Åhlens city för 2495:- (dvs alldeles för dyr för mig). Den andra föreställer ett par vinterskor som gärna skulle få hålla mina fötter varma i vinter.
         

12 dagar.

Någon har städat bort sladden som behövs för att överföra bilder från mobilen till datorn. Mycket dumt eftersom jag tänkte lägga in två finfina saker jag och Amelie spanade in igår. Vi var på stan och jag fick hjälp att handla julklappar till min sambo. Tillsammans kom vi fram till att jag borde få världens-bästa-flickvän-priset i år, vi får se! Det var mysigt att strosa runt i julhandeln med Amelie som sällskap, hon rankas in på min topp 3-shoppingsällskap.

Barnmorskebesöket igår gick bra, dessvärre sa hon att jag förmodligen kommer få en stor bebis i 3,5-4-kilosklassen. Den andra nyheten hon kom med som jag gärna klarat mig utan var att jag även med stor sannolikhet kommer gå över tiden. Nåväl, det borde jag kunna överleva. Magen mätte ståtliga 36 cm och mitt blodvärde var så högt att jag blivit förbjuden att äta mer vitaminer, tillskott och allt vad det innebär. Fick även restriktioner i mitt apelsinintag!! Det var en riktig bummer och jag får numer endast äta 2 frukter om dan. Har någon hört något så dumt?? Som om frukt skulle vara så farligt..


...

Precis 14 dagar kvar till beräknad förlossning nu, det känns ju jättekonstigt. Jag längtar såklart hur mycket som helst, samtidigt som det kommer kännas tomt att inte längre vara gravid. Det fina kommer vara att kunna köpa vanliga kläder, att kunna strosa runt i affärer och förhoppningsvis kunna använda smala jeans igen. Ja nu ska jag inte ta i, det kommer säkert dröja evigheter innan jag kommer i mina undanlagda cheap monday igen. Eller alltså, det bästa blir ju det nya tillskottet i familjen, SEN kommer det fina med shoppingen. Värt att belysa.

Ska förresten lägga in lite nya bilder här men det blir inte ikväll. En å annan på magen blir det, eftersom nära&kära är nyfikna. Fick appropå det en oväntad kommentar i kassan på Intersport igår. När vi skulle betala julklappen säger killen i kassan "Men GUUUUD, vilken mage!! Hur många har du där inne??", jag blev såklart ställd och kände mig som en riktig big mama resten av dagen. Nu känns det dock bra igen efter att svärmor spontant idag sa att jag hade en "liten, rund och väldigt fin mage". Minsann.
12 rader om min mage, hur spännande är inte det för folket att läsa!??

Ps. Jag har hittat sötaste klänningen som jag känner att jag inte kan leva utan. Jag ska böna och be min pojkvän att köpa den i julklapp. Jag dör utan den, det känns faktiskt så.


RSS 2.0