all these bloody animals.

Jag måste bara än en gång skriva att det är underbart med semester, för första gången på evigheter är det skönt att gå upp tidigt på morgonen. Ni läste rätt, jag gör det frivilligt. Idag har jag mest latat mig i kvarteret; promenerat med hunden, gjort lite ärenden, suttit på balkongen och stylat badrumsdörren. Det enda jag kan klaga på är dessa getingar som verkar finnas i tusental bara i Fruängen. av någon anledning tyvker alla getingar om mig så det slutar alltid med att jag springer runt och viftar, fastän man helst bara ska stå still (jag vet).
Semesterlivet har gjort mig till hemmafru, bra eller dåligt?


Spontanitet.

Lite IKEA, lite Jula, lite Elgiganten. Resultatet blev mestadels småsaker men vi spontanhandlade även ett nytt hemmabiosystem. Rättså onödigt såhär i efterhand eftersom vi sällan kollar på filmer som kräver hemmabioljud men jag köpte det mest för snygghetens skull. Alltså, för att kunna kasta ut vårat gamla system + stereo + fula högtalare.
Köpte även lite lim och fog så nu ska här stylas!

potatissäck.

Jag är åter i Stockholm efter en mycket, mycket trevlig vistelse i Dalarna. Mestadels har jag umgåtts med människor jag tycker om, aktat mig för solen och cruisat runt en hel del. Cruising brukar kanske inte riktigt vara min grej men när det har varit så varmt som i helgen så är en cab det enda som fläktar skönt.
På hemvägen stannade vi till i Enköping för att fika med Gunnar och Malin, resor blir så mycket trevligare när man får stanna och fika. Fika is the shit. Värmen däremot har tagit knäcken av mig, mer än vanligt. Att vara gravid mitt i sommaren är ingen hit och nästa gång ska jag undvika det. Tack&lov är jag bara i vecka 21 men det känns redan som jag släpar runt med en säck potatis. Det enda som räddade mig från panik idag t.ex. var glass med Gabriel vid Nytorget.

Imorgon blir det hemmameck för hela slanten och eventuellt en visit till IKEA Kungens Kurva.


Lite rödare, lite tröttare.

Dagen förflöt väldigt fint och det var en trevlig inledning på semestern. Jag åkte hem till Kajsa i förmiddags för att språka, sola och bada lite. Det var fruktansvärt varmt och poolen svalkade fint, det krävdes dock flera dopp för att förhindra döden. Även Angelica och Jens var där och vi blev bjudna på finfin lunch och fika. En kompis till mig (Inger) ringde och vi kom att börja tala om Dalarna, Grangärde och Nyhammar speciellt. Efter många&långa beskrivningar visade det sig att Ingers  bror bor i huset bredvid Kajsa, hur galet är inte det? Planen var även att hon skulle åka dit från Lidingö idag men fick förhinder i sista stund, typiskt. Det är dock roligt hur världen emellanåt kan kännas så liten.

Nu vankas promenad, fika och kanske även grillning med Lenny.


Dessa fransmän.

Läste denhär hemska artikeln på aftonbladet, hur kan folk? Ja, nu ska jag inte påstå att det bara är fransmän för det händer överallt. Jag tycker det är förjävligt att människor lämnar sina hundar, men barn? Och hur kan man glömma sitt barn i bilen under en hel arbetsdag?

Semestertider...

...och livet leker. Redan efter en dag liksom. Även om bilresan till Dalarna tog dryga 3 timmar, var stekhet (30 grader ute och ingen Aircondition) och jag var för fattig för att stanna och fika längs vägen, så känns det underbart att vara här. Igår hamnade vi hos Mona och satt vid sjön hela kvällen, pratade, grillade och hade trevligt ända tills solen gick ner.
Idag vet jag inte vad som står på agendan, men jag hoppas på att kunna träffa Kajsa. Idag blir om möjligt ännu varmare och vad skulle svalka bättre än Kajsas pool?
Nä, nu ska jag kolla upp ett litet torp här i Dalarna. Vem vet, jag kanske ger upp mina husvagnsplaner?


finally wednesday.

Åh vad semestern kommer lägligt nu i morgon! Sitter och kollar efter hotell i Oslo, vi ju ska dit vecka 33. Har lite andra lösa semesterförslag också, låter dom förbli lite hemliga dock eftersom jag satsar på att plocka några världens-bästa-flickvän-poäng.
I morgon flyr jag till Dalarna, hur länge låter jag förbli osagt. På lördagen har min käre far planerat nån aktivitet men vi har en fest i Enköping som låter lite mer lockande. Dessutom vill jag ju få anledning att inviga mina nya Mamajeans, hur sexigt nu det kan bli? Får hoppas på lite svala kvällar så det blir tillfälle.. Annars får jag försöka ta mig till Polarn&Pyret i morgon i Västerås, har spanat in en mama-jeanskjol för en 500-ing och det är det ju såklart värt.

still counting the days..

Vem hade kunnat ana att min käre far skulle bli mitt största stöd (förutom Lenny) i livet? Inte för att jag kanske är i så stort behov av stöd, men ändå.
Lägenheten känns stor och tom just nu, Lenny är bortrest och så även hunden. Wish me good dreams, any kind..

P.S Hej Des!

somrigt värre...

...men inte sitter jag ute i solen för det! Har varit på jobbet tills nu och planerar inte göra annat än att ägna mig åt semesterplanering. Under hemresan hörde jag en låt på radio som jag inte hört på evigheter, jag blev på strålande humör. Den mesta musik som jag kan förknippa med sommaren gör mig sådär barnsligt glad, nästan oavsett vilka minnen jag har till låtarna. Lite extra konstigt också eftersom jag egentligen inte är sådär extremt förtjust i sommaren. 
Så, jag publicerar dagens låt här med musikvideo och allt. En annan fin sommardänga är Speaker- Dictionary. Vilket ohindrat för mina tankar till Brainpool-bandstarter, Broder Daniel- Shoreline, Blur- song 2 och The wannadies- you and me song. Åh härliga olyckliga tonårskärlek.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vfY9BQU2Lbc&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vfY9BQU2Lbc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 

i behov av tips.

Är det förresten någon som varit i Oslo? Jag behöver lite tips på roliga saker att göra, shopping, vegetariska restauranger och bra ställen eller hotell att bo på!

söndagskväller.

Såhär efter ett hårt arbetspass känns det inte alltför lockande att laga middag. Istället hämtade jag upp min sambo och åkte in till Söder för att fika/äta. Bredvid mig stog självaste Peter Siepen, iklädd vit uringad top och röda lackboots. Han är en väldigt hurtig man som slänger sig med lustiga ord och kommentarer. Vad är det med Peter Siepen egentligen? Han är precis överallt hela tiden. Eller så är det jag som är precis överallt hela tiden.
Jag ljög förresten om arbetspasset, det var rätt lugnt.

inköp.

Har efter en tids letande äntligen hittat dendär byrån jag letat efter. Bilden är borttagen från blocket men jag lägger in en annan bild på en liknande byrå. Enda skillnaden är att min byrå bara har 4 lådor, av vilka endast den övre är låsbar.


nedräkning.

Efter kvällens arbetspass har jag endast 4 dagar kvar att jobba innan semester. Dessvärre har chefen gett mig flera kvällspass och det kunde inte komma mer olämpligt. Enough said.
Kände första riktiga sparken i magen idag, helt otroligt. Det känns ungefär som om det simmar en fisk därinne. Jag får tänka på det roliga, istället för att tycka synd om mig själv som måste jobba. Kanske kan jag komma senare till jobbet i morgon, det skulle också lösa mina problem litegrann.


onsdagen vi väntat på

Jag hade svårt att sova natten till onsdag, vred och vände mig och vaknade titt som tätt med lätt tachykardi. Anledningen var det inplanerade ultraljudet som vi väntat på i evigheter. Inget att vara nervös över kanske någon tänker men så var faktiskt fallet. Allt gick dock väldigt bra och vi fick se vår lilla bebis på skärmen, helt otroligt kunde man se hjärnan, njurar, magsäck och t.o.m. skiljeväggen mellan hjärtats kammare och förmak. Den lilla krabaten mätte 18 cm och var riktigt aktiv därinne.
Resten av kvällen låg jag hemma och andades ut, tittade på ultraljudsbilderna och bara njöt av livet.




strålande tisdag.

Äntligen lite ledig tid i lagom sommavärme, som bäddat för att åka in till Söder. Vi (Jag, Lenny & Patsy) åkte in till Hermans för att äta lunch, vilket är väldigt smart. En lunch kostar nämligen "bara" 79:- så det känns ju lite extra värt då. Efter en stunds jäsande drog vi oss vidare till Fåfängan vid Danvikstull för kaffe & konditorionyttighet. Jag har ofta sett fiket på håll och tänkt att det ser jättemysigt ut och det var det ju också. Dyrt kan tilläggas men man får väl betala för utsikten också antar jag.

     Lenny                         Utsikten
         


Trötter.

Update i morgon, för trött idag.

dagen som inte gick som den skulle.

Efter dagens arbete har jag softat i min ensamhet. Tanken var att jag skulle ha lite enmansromantik men det blev inte lika trevligt som jag hade planerat. Maten gick knappt ner, grönsaksstavarna & dip smakade inte som det brukar och läsk var inte särskilt gott. Nej jag är ingen ensamvarg längre.
Snart är det onsdag, då jäklar! :D


veckans lediga dag.

Det var välkommet med en heldag ledigt då jag inte behöver göra någonting alls. Vi har promenerat runt på söder och shoppat lite smått men det är också allt. Sitter just nu och försöker få ihop en talande beskrivning för mina arbetsdagar, tydligen måste sånt göras för att jag ens skall kunna hoppas på lite havandeskapsledighet.

Hormonerna gör mig pedantisk och neurotisk, på gott & ont.


onsdag.

De sista dagarna har jag gått till jobbet med bristande engagemang och motivation. Konstigt nog var det de två mest otippade kirurgerna som fick mig på strålande humör. Hjärtliga skratt på jobbet är alltid välkommet.
Appropå något helt annat så ogillar jag fiskmåsar, åtminstone de som har små ungar att ta hand om. Vi gick på en promenad, jag, Lenny & Patsy, när en förbannad fiskmås attackerade vår hund. Helt oprovocerat då vi gick på trottoaren med hunden kopplad dessutom. Jäkla otyg.

counting the days.

3 veckor kvar till min efterlängtade semester, 3 veckor av hårt arbete, vardag som helg. Har dock med stor sannolikhet lyckats charma mig av med mina extrapass till en kollega, vilket är tacksamt.
Denhär helgen har gått i latmaskens tecken, dvs jag har inte gjort någonting alls. Vädret har varit strålande men jag har med gott samvete legat inne i soffan med neddragna persienner. Jag har börjat kolla på Greys Anatomy från första avsnittet, kollat på "dagbok från en motorcykel" (igen), läst ut en hel bok och bara satt på mig normala kläder en gång under hela helgen. Resterande tid har jag burit nattlinne eller mjukisbyxor.

Kilade till macken tidigare ikväll för att köpa mjölk och snus, det var Mr drunkie drunkie som jobbade i kassan. Ja nu vet jag ju inte om han verkligen är en alcohoclic men han ser onekligen ut som en. Vi utbytte några artiga fraser om vädret och läget, varpå han på en millisekund lutar sig över disken och trycker in fingret i min putande mage och säger "Piiip!!!" med bebisröst. Vanligtvis brukar han bara vara lite konstigt trevlig och skicka med mig gratis bullar och godis hem men dethär var ju bara för mycket. Come on.

I morgon arbete, men snart semester!

utvilad

Att jobba natt går inte längre, jag ska boka av alla inplanerade extrapass. Visst kommer det kännas i plånboken att inte jobba extra men jag får klara mig. Magen före allt. Vatten & bröd i värsta fall. Idag sov jag till klockan blev 14 innan Lenny kommer hemsläpandes med sällskap, trevligt iofs men jag blir alltid så stressad. Kalla mig neurotisk men det är inget roligt att bjuda hem folk när lägenheten är ostädad och jag oduschad.
Nu ska jag kolla upp ny bil eftersom min inte gick igenom besiktningen idag. Suck.

utmaning.

Har blivit utmanad av Karin

Regler:
  • Beskriv först reglerna
  • Svara på alla frågor
  • Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
  • Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!
Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
  1. Tvätta (x)
  2. Dammsuga (-)
  3. Göra matlåda (-)
  4. Sova inför nattens arbete (-)
  5. Jobba (-)
Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sedan var jag 16 år och pluggade på Wenströmska gymnasiet i Västerås. Jag var olyckligt kär i mitt ex, hängde på festivaler och gjorde alldeles för lite om dagarna.

Ställen du bott på?
  • Radhus i Ängelholm, ca 2 mil norr om Helsingborg.
  • 5 r.o.klägenhet med pappa, Högloftsvägen 10 på Vallby, Västerås
  • Hus i Kvicksund under låg- och mellanstadie, Sveriges svar på Beverly Hills, haha.
  • Jättefin lgh med min mor i Västerås city- högt i tak, öppen spis och gamla trägolv.
  • Oktober 1999 flyttade jag hemifrån till en liten 1a i centrala Västerås, ett halvår senare flyttade jag in till en 2a i samma trapp tillsammans med min dåvarande pojkvän.
  • Ludvika januari-juni 2001.
  • Åter i Västerås 2001 i en central lgh, tack och lov känner jag en fastighetsägare som förser mig med lägenheter.
  • Flyttade till Stockholm januari 2005, blev sambo med Lenny i Farsta.
  • Maj 2007 blev jag, tillsammans med min sambo, ägare till en bostadsrätt, belägen i Hägersten, Stockholm.
Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
  • Sluta jobba eller i alla fall gå ner till halvtid
  • Bjuda nära&kära på långsemester
  • Betala av studieskulder
  • Köpa en 4 rok på St Eriksplan med öppen spis, högt i tak, trägolv och lummig innergård.
  • Donera större summor pengar till välgörenhetsprojekt


Mina utmaningar går till:
Alla som känner sig manade att svara!


RSS 2.0