helgens aktiviteter

Fredag

Efter ett kvällspass på jobbet åkte jag in till Hötorget för att hämta upp mina compadres Emma & Eric. Vi kramades lite, åkte till Ellora och åt mat, dom drack öl, vi åkte hem och vi umgicks. Klockan blev mycket innan vi gick och lade oss men det blir lätt så när man inte setts på ett tag (sen Thailand).
Dagens mest ironiska var när vi satt på Ellora. Vid ett bord en bit från oss satt 2 killar i sällskap och drack öl, den ena hade även beställt in mat bestående av kyckling. Hans kompis, som bara drack öl, var djurrättsaktivist och bar en Djurens rätt-tshirt. Vi satt och kollade en stund och tänkte att sällskapet såg lite omaka ut, tills djurrättsaktivisten hux flux började äta av kompisens kyckling. Vi tänkte säga något men bestämde oss för att vara vuxna och därmed tysta.

Lördag

Vi gick upp i dräglig tid för att åka in till stan med målet att shoppa oss fattiga. Emma är den mest skobesatta människa jag känner så det tog evigheter för henne att välja dagens outfit och för oss att ta oss till tunnelbanan. Väl i stan så strosade vi runt en del men shoppade inte så mycket. Däremot, måste tilläggas, gick vi förbi ett "stånd" på Sergels torg där man förespråkade djurens rättigheter, vegetariskt och veganskt leverne, samt presenterade div. hemskheter med köttindustrin. Vem satt inte bakom detta bord och broschyrer om inte den köttätande djurrättsaktivisten. Dubbelmoral? irriterande?
När benen inte längre bar åkte vi hem för att hänga lite med  Lenny. Vi gjorde oss i ordning för att senare åka in till stan och dricka öl/läsk. Vi besökte Bröderna Olssons, Vampire Lounge och hamnade även på Charles Dicken´s eftersom de flesta andra ställen var fullsatta. Gabriel anslöt till sällskapet och vi avslutade kvällen på ett biljardställe med tillhörande öl och flipperspel.

Söndag

Förmiddagen spenderade vi på Media Markt där vi köpte tråkiga men nödvändiga prylar. Vädret var strålande så vi åkte in till Hornstull för att äta pizza, vi promenerade på Street-marknaden och hängde i Tanto där vi åt glass. Temat på Street var smycken och jag handlade en del, hittade babushkor så jag var så himla glad resten av dagen. På kvällen unnade vi oss lyx med hyrfilm, valet kanske inte var det bästa men det är lagom soft med film. 22.45 var det dags för Emma & Eric att åka hem och därmed avslutades vår trevliga helg.

                   

förvirrad..

..det är med det lilla ordet jag kan beskriva min dag, eller mitt sinne. Inte för att det stör mig nämnvärt, jag är mer orolig för min omgivning. Har inte mycket att tillägga mer än att jag har date med Hanna i morgon. Och så ska jag bli bättre på att publicera bilder i min blogg, jag har fortfarande inte ens fört över bilderna från bröllopet till min dator. Eller Rigabilderna heller för den delen.

Update 21.56
För några månader sen började jag ignorera facebook för att det är ett rätt drygt forum att hänga på. Nu däremot har jag ändrat åsikt och blivit lite av en facebooknerd, Gamla vänner med barn är ju grejjen!

arbetsvecka.

I helgen får vi finbesök från Norge, Emma och Erik kommer nämligen hit och hälsar på. Ska bli jätteroligt, äntligen ska jag få lite bilder från vår Thailandsresa också. Får se vad Stockholm bjuder på i helgen, utgång och restaurangbesök är det enda inplanerade. Än så länge.


som ett brev på posten.

Att vara gravid verkar nånstans innebära att man tappar all integritet och på nåt sätt blir en offentlig handling. Åtminstone känns det så ibland. Att alla ställer alla dessa frågor, jag får samma frågor ett par gånger om dagen. Somliga rätt ytliga och obesvärande, andra lite för närgångna enligt min mening. Folk lägger händer på min mage utan att fråga eller för den delen också utan förvarning. Andra slänger ur sig kommentarer som kanske är lite oigenomtänkta om havandeskap, bebisar och vad som är "normalt" under en graviditet. Och dessa "goda råd" som ständigt kommer, utan att jag ens bett om dom. Vissa är jag dock tacksam för, det är inte det. Men jag finner hela situationen i sig som väldigt annorlunda.
Ett annat ämne, antagligen det mest ogillande från min sida, är allt som kretsar kring mitt val att vara vegetarian. Vad jag äter, vad jag inte äter och varför jag valt att göra så. Det dummaste av allt måste vara "nu när du är gravid måste du ju börja äta kött" och det kommer från fler än en person. Eller varför inte avsluta inlägget med ett citat från mottagningssjuksköterskan på husläkarmottagningen? "Du måste nog ha en remiss till en dietist så du kan lära dig äta kött".

efter regn kommer solsken..

Idag jobbade jag mellan 7 och 14, det kändes i stort sett som om jag var ledig faktiskt. Så skönt. Igen (eftersom det är midsommar) måste jag då påpeka att det är läskigt med alkohol och fylla, läste en tyck-till-artikel i Expressen i fredags angående just att köra onykter, och bara 53% av de som hade svarat på frågan uppgav att de aldrig kört onyktra, hög siffra?

Nåja det finns kanske lite trevligare saker att skriva om. Idag fick jag höra på jobbet att min mage börjar synas igenom mina gröna scrubs, det trodde inte jag! För mig känns det som om min mage har krympt, ja bebismagen alltså, godismagen ökar nog. Det är ju lite det jag väntar på just nu, att magen ska bli stoor och rund :) 

Stockholm känns lite tomt så kom hit alla vänner! Jag bjuder på fika & trevligt sällskap.


förnatt.

Hur motiverande känns det att ställa sig och laga matlåda kl 22.44 en lördagkväll, när väckarklockan ringer 05.15 i morgon bitti? Detta beskyller jag www.spel.nu för, det borde vara olagligt att konstruera beroendeframkallande spel. I'm such a geek, but tell me something i dont know..

midsommardagen.

Jag går runt här och känner mig som en hormonsprudlande tonåring, både till humöret och den blomstrande acnen. Attraktivt? enormt... Idag har jag lärt mig att matar man mig med kanellängd så finns det inget stopp, jag har å andra sidan lärt mig att man kan döva sitt dåliga samvete med att säga att det är ju faktiskt helg.
Midsommarafton innebär mycket trevligt men även en del dumma saker.

"den som söker, finner".

Att hitta en pizzeria som var öppen var ju lättare sagt än gjort. Vi fick köra runt hela Fruängen, Hägerstensåsen, Söder, för att slutligen hitta ett öppet ställe i Midsommarkransen av alla ställen. Pizzan var inte så vidare värst god kanske men hey, det är ju kalorierna man är ute efter?

midsommarafton.

Arbetsdagen bestod av 11 timmar, vi hann tilloch med fika lite tårta. Ikväll var planen att gå ut och äta middag med Lenny men är istället ändrade till mysbyxor, film och pizza.
Jag mår fint, jag längtar efter min semester och jag längtar lite till Västerås.
Förresten hatar jag att höra om seriemördare och pedofiler, det ger mig äckliga bilder i huvudet och jag blir inte av med dom.


hard working woman.

Det var ingen lekstuga på jobbet idag direkt, jag stog på operation så länge att jag höll på att svimma ihop. Tack & lov hade jag en snäll undersköterska på sal som snabbt gav mig en pall och matade mig med saft, man känner sig som en riktig bäbis ibland. Nu är jag dock hemma igen, en trevlig sak med sommaren är alla dofter. Jag gillar särskilt lukten av regnig asfalt.

update.

"Willys" måste vara shoppingparadiset för de socialt inkompetenta. Var på Willys i Älvsjö idag och där var man tvungen att vässa armbågarna och bita sig i tungan för att kunna handla. Enough said.
Nu är det fotboll, läsk & chips för hela slanten. Heja Sverige!

Spare time.

På min lediga dag städar jag, tvättar och dammar av gamla skivor. Hittade en gammall Garbage-skiva som jag poppar samtidigt som jag väntar på att vi kan åka och hämta vår nya teve. Jag har även kommit på att vi har alldeles för få speglar i lägenheten, jag är mirrorhorny, jag vet.

"Spegel, spegel, på väggen där..."

tisdag.

Idag var jag för första gången med om att blixten slog ner i samma hus som jag befann mig i. Strosade runt i korridoren på jobbet när jag höde en jädra smäll, så hög att golvet skakade och en ljus blixt spred sig längs korridoren. Det var faktiskt lite läskigt även fast det inte hände något allvarligt.
Vi har även fått "sommarungdomar" på jobbet, en i taget, som kommer vara hos oss. Trevligt värre.

I morgon är veckans enda lediga dag, då ska jag vila upp mig inför helgens arbetspass.


måndag.

Äre inte typiskt att det är kaos och totalstopp i trafiken just den dagen jag är jättetrött, lite stressad och sjukt lågt blodsocker? Det känns iofs aldrig särskilt inspirerande att behöva promenera från Karolinska till St Eriksplan.. Min arbetsdag har varit ovanligt slitsam då jag varit ensam på min sal hela dagen, bortsett från en timmas lunch då.

Det här var alltså boven i dramat!

Lördag

Hela dagen har gått till återhämtning av all energi jag gjorde av med på konferensresan. Det finns egentligen mycket att skriva men det är nog sannolikt ointressant för de flesta läsare. Båtresorna har gått bra trots sjögång och klaustrofobiska hytter, studiebesöken på de lettiska sjukhusen var deprimerande men ändå lärorika. Riga som stad är alldeles fantastiskt vacker även fast jag inte shoppat något annat än ätbara ting. Jag har lärt mig dricka alkoholfria drinkar som Pineapple dream och Virgin Mojito.¨

Har alldeles precis beställt en sådan här:


måndag.

Hur är det möjligt att vara såhär trött? Fick jobba över lite idag, resultatet blir ju att jag tvärslocknar i soffan så fort jag kommer hem. Jag borde kanske uppdatera bloggen om vad som hänt under helgen men den känns lite avklarad nu. Hade iaf en av de trevligaste och mysigaste helgerna på länge, trots arbete.

På onsdag åker vi till Riga och det känns fortfarande lite motigt. Jobbar heldag innan, för att sedan stressa till färjan och sitta på nån konferens. Nu är maten serverad i köket, en av de många fördelarna med att vara gravid, trött och illamående.

22.52
Vet ni något mer irriterande än dessa två saker?
1- Brandlarmet går igång när man magar mat, trots att det inte ens är särskilt mycket matos eller rök? Till detta hör till att man måste slita ner brandvarnaren från taket och plocka ut batteriet för att den skall tystna.
2- Irriterande mobilsignaler, antingen som ring- eller alarmsignal. Min sambo envisas med att varva mellan 3 låtar (Sahara hotnights, Blondie & The Donnas). Varje morgon "snoozar" han minst 4 gånger, vilket gör att jag vissa dagar blir på dåligt humör bara jag hör ovan nämnda band.

onsdag.

Är det något jag behöver i mitt liv just nu så är det möjligtvis en kurs i norska. Jag vet inte vad det är för fel på mig, det är inte bara norska ord jag inte förstår utan det är hela dialekten. Vad är det med norska egentligen?
Har tydligen blivit utsedd till "gruppledare" på vårat Riga-besök nästa vecka. När jag frågade min chef var argumentet "Jag tror du är den som bäst behärskar det engelska språket" vilket alltså medför att jag är den som måste presentera vår grupp och allt som nu hör till på sjukhusen i Riga. Herregud, jag som knappt kan göra mig förstådd i utlandet när jag ska beställa en flaska vatten. Knappt.

21.49
Ibland känns det lite jobbigt att vara gräsänka, sängen känns så stor & tom. Då kan man nynna lite för sig själv så kanske det känns bättre.

Though it was only yesterday you kissed me
And that kiss
And that kiss was so, so true

Oh honey
I really miss you
Oh honey
If only, if you could hold me now
Cause you hold, you hold me oh so well

lalala...


tisdag.

Så var jag åter i Stockholm, med blandade känslor. Jag har sagt adjö till min bror som flyttar till Thailand i morgon och det kommer dröja evigheter tills vi ses nästa gång. Inte för att vi har en särskilt nära relation men ändå, det känns lite jobbigare med distansen Stockholm-Pataya.

Dagens citat: "Ååooh! Kolla vilket biggo-fetto-hus! Där skulle kanske till och med Adam Alsing få plats!" (Flicka ~7 år till sin storebror ~11 år). Barn är för söta.

måndag.

Efter helgens hårda slit valde jag att fly till det gröna&sköna Dalarna, Ludvika närmare bestämt. Jag har umgåtts, solat och bara varit lat. Dock lyste Kajsa med sin frånvaro så det ska hon få en känga för nästa gång.
Nu är det knappt om tid, så jag ska väl avslöja historien om "the great big plus"..
image77
Jag ska inte påstå att min mage är gigantisk men nog existerar det en tredje familjemedlem därinne. Det känns fint.


RSS 2.0