bye bye stockholm.

Nu är det snart dags för mig att fara bort över helgen, det känns rättså skönt. Ska försöka få med mig min mamma ut på stan och handla lite bebissaker som fortfarande inte införskaffats. Vårt skötbord kommer i helgen så då måste jag ju ha saker att fylla upp det med, eller hur?
Nåväl. Läste ut "El Choco" förra veckan förresten och jag kan verkligen rekommendera den. Nu har jag börjat med en bok som heter "Tidsresenärens hustru" som jag lånat av Amelie så den ska jag njuta av på tågresan. Nästa vecka (fredag) ska jag på någon form av garn/sömnad/broderi/whatever-mässa med min svärmor. Då jäklar ska jag bli en riktig mama och brodera en julduk. Eller något annat roligt.

it's all about babies.

Var igår hemma hos Sussie och fikade, pratade och hade allmänt trevligt. Det är också bra att få möjlighet att öva upp sina babyskills. Fick ett sms av Veronica & Andreas som meddelade att de fått en liten son, äntligen! Pojken är verkligen hur söt som helst och jag kan inte ens föreställa mig den lycka dom måste ha känt (och självklart känner). Dethär förde ju såklart mina tankar vidare till min egen bebis och förestående förlossning. Det är 6 veckor och 5 dagar kvar nu och det börjar kännas ganska otåligt. Egentligen är det ju rätt sjukt att jag (och Lenny) med blandad skräck & fascination ser fram emot detta faktum att föda barn. Just nu känns det inte lika skärmmande som det känns som världens upplevelse. Man får hoppas känslan består.

I morse tog vi oss till Liljeholmen för att gå på föräldrautbildning och det var väldigt, väldigt givande. Det var trevligt, mysigt och lärorikt. Vi fick massa nya idéer och tankar om hur vi ska planera den närmsta tiden. Nog påverkade förlossningsfilmerna oss en del men vi fick fnissa bort de jobbiga delarna med ganska komiska inslag. Vi tänker väldigt lika, min sambo och jag, vilket gjorde förmiddagen väldigt lyckad.
Efteråt åkte jag in till söder för att träffa Amelie. Vi plockade några kulturpoäng genom att gå på Stockholms Stadsmuseum vilket för min del var premiär. Vi promenerade, fikade och fönstershoppade (mest). Nästa vecka är det planerad simning, foxy lady & bikinimama.


onyttigheter.

Jag vet inte varför men kombinationen Emma & Maria slutar nästan alltid med glass eller bakelser. Idag köpte vi 2 liter glass som vi åt med lite maränger. Ångesten på topp, jag som skulle sluta med socker denhär veckan. Nya tag i morgon, får hoppas att Sussie inte bakat något inför mitt besök. Iofs sa vi bara lunch så jag hoppas på det då.
Hittade ett presentkort på HM med ett värde av 150:- som hade gömt sig i en vrå här hemma. Det räckte precis till en Bh som jag behöver så väl, under mina veckor som gravid har jag gått från B-kupa till D-kupa. Detni. Man skulle kunna tro att min sambo är i himmelriket, haha.


...

När man har tråkigt, som jag har varje kväll, kan man gå igenom lådor och gamla saker. Alldeles nyss inventerade jag byrån med bebiskläder och blir alldeles förälskad i dom små söta plaggen. Mest förälskad blir jag i strumporna som är så små att det är svårt att föreställa sig en liten fot i dom. 49 dagar kvar nu, om jag räknat rätt.


suck.

Så fick jag det bekräftat att försäkringskassan är av ondo. "Välkommen in i mammavärlden", som min nära&kära vän Maria sa när jag ringde henne och beklagade mig alldeles nyss. De 2322:- jag fått in på mitt konto är alltså ersättning för 4 dagar och de sista örena jag får innan den 26e november. Hallelujah.
Nu ska jag gå ut med hunden och rensa tankarna. En lång promenad blir det. Jag ska gå tills fötterna blöder och min foglossning säger stopp.

svärmorshäng.

Precis som planerat följde jag idag med min svärmor till Farsta Dal för att titta på lägenhet. Nu ska hon inte köpa men det är alltid roligt att gå på visningar, särskilt när det är nybyggen. Det som hände var att jag blev stormförtjust i en 3a där men min kära sambo sa nej till Farsta. Kanske lika bra det.
Lyckades även tjata med mig svärmor till Farsta Centrum med ett  "Jag ska bara kolla en grej..." Köpte ett par mammaleggings vilket jag suktat efter länge. Det börjar bli jobbigt med alla tights och strumpbyxor som hasar ner på halvstång efter 20 meter, det ser inte så fint ut heller när jag ska försöka dra upp dom lite diskret bland folk. Köpte även en galet röd tröja på Polarn o Pyret, vars kollektion tagits fram i samarbete med 10-gruppen. Det känns lite konstigt med färggranna kläder men nån gång måste jag ju våga avvika från det normala. Lägger in en bild på den inköpta tröjan och på en annan tröja som jag tacksamt mottager om någon vill köpa den åt mig?

(Bloggen är dum så det går inte alls att lägga upp bilder. Försöker lite senare).

Uppdatering.
Försäkringskassan är dumma i huvudet, varför måste dom alltid hålla på och krångla? Hur svårt kan det vara att betala ut rätt summa pengar? Jag har fått 2322:- vilket då ska motsvara en halv månadslön. Nu ska jag sätta mig i soffan och sura. Kanske med en skål glass som tröst.

Uppdatering 2.
Nej nu fan är jag så sur så jag vill hem till mamma. Jag vill att någon ska köpa mig godis, tidningar, ordna ett fotbad och säga att allt ordnar sig. Det kommer det såklart göra men jag hatar att ringa och bråka på människor. Jag blir så otrevlig mot telefonsupporten fast det inte är dom som gjort fel, jag kan inte rå för det. Jag bara är sån.


old habits.

Jag verkar fortfarande vara inne i samma gamla mönster kom jag fram till idag. Jag och Lenny gick runt på IKEA och så kände jag en uns av ångest för att det var lördag eftermiddag och att helgen snart skulle ta slut. Sen kom jag ju på att just nu är ju hela livet en helg :D. Nästan.
Lönen kom igår men för mig innebar det bara en halv sådan och jag kan därför inte göra annat än att fönstershoppa. Idag fick jag däremot en stooor kasse med bebissaker från Lennys syster Maria och det var ju rena rama julafton, hur kul som helst.
Denna helg har flera av mina vänner flytt till Västerås, dålig timing, eftersom jag inte åker dit förrän nästa helg. Nåväl, fram till dess ska jag planera in simmning med Amelie och fika med Sussie. OCH så hoppas jag att det kommer en liten Västeråsbebis snart!!

Ellos.

Ellos har för mig alltid förknippats med tantmode och allmänt tacky design. Nu har jag ändrat åsikt efter att ha spanat in dessa:
                   


fab mama.

Man skulle kunna tro att det bara är härligheter med att vara "ledig". Visserligen är det skönt med sovmorgon och att ligga i soffan och titta på Desperate housewives, Vänner, One tree hill osv men jag blir så seg. Dygnsrytmen blir också lite upp&nedvänd och ska jag lyda min barnmorska så måste jag skärpa mig. Så det är det jag ska börja med från och med idag.
Igår besökte jag Rissne, eller Amelie (och Simon) närmare bestämt. Det var trevligt och jag kan egentligen inte skylla på att Rissne ligger "sjukt långt bort" för det tog bara 38 minuter. Fantastiskt. Äntligen har jag hittat någon (Amelie, inte Simon) som kan tänka sig följa med mig och simma, hur bra som helst! Alla andra som vill se Fab mama (alltså mig) i bikini är också välkomna att följa med såklart.

Nu väntar en lång & varm dusch, doggywalk och sen en tur hem till Thomas. Jag vet inte riktigt vad som står på agendan men jag hoppas för guds skull att han har storslagna planer för eftermiddagen och kvällen!

tidsfördriv.

Det är lättare sagt än gjort att få timmarna att gå. Just idag ska jag lägga mig på soffan, äta satsumas och läsa "El Choco". En bok som handlar om en svensk man som i ett desperat försök att bli av med sina skulder försöker smuggla 3 kilo kokain över Bolivias gräns. Han åker fast (såklart) och hamnar på fängelset El penal de San Pedro. Jag hoppas den är bra men man vet aldrig!

Läste igår ut boken "Smuts", den var kanske inte den bästa bok jag läst men underhållande.
         

stiltje.

Nu har jag precis kommit hem från ett besök hos min barnmorska. Denhär gången var jag väldigt frågvis och jag känner mig faktiskt mycket lugnare. Magen mätte ståtliga 31 cm vilket är 1 cm över medelmåttet. Hjärtat tickade på i en puls på 140 slag/minut och det är lika fantastiskt varje gång att få höra bebisens hjärtslag. Nu har jag precis avklarat 32 fullgångna veckor av 40 veckor totalt.
Annars råder det stiltje i Hägersten, inte mycket som händer. Jag är mer är pank så jag borde egentligen inte göra annat än att isolera mig i lägenheten. Trots detta hoppas jag på en dejt med Amelie i morgon och Maria senare i veckan. Igår tömde jag sparbössan och spenderade nästintill varenda krona på en microvågsugn. Ja, jag vet. Jag har alltid varit den som förkastat hela grejjen med micro men nu kände jag att det var på tiden. Vem tackar nej till micropopcorn med smörsmak egentligen? Eler upptinade bullar?


18 oktober.

Ännu en födelsedag överspelad och jag har nog aldrig tidigare blivit så gratulerad (kan man skriva så?) som igår. Väldigt trevligt faktiskt att människor kommer ihåg en, det är så jag blir rörd. Firandet blev inte så spektakulärt, lite middag och lite tårta, med det inte sagt att det inte uppskattades. Fick ett par finfina mjukisbyxor av min svärmor, så nu behöver jag inte be min egna lilla mor att köpa åt mig. Det är hur soligt ut som helst ute nu, jag ska dra ner periennerna en stund, titta på tv, duscha och åka in till söder. Samtidigt som allt detta hoppas på att solen försvinner.

Update
Jag är fattig. Extremt fattig om jag ska jämföra med hur jag brukar ha det. Allt beror på Försäkringskassan som inte kan komma med några klartecken eller vara tydlig över huvudtaget. Nåväl. Jag unnade mig en fika med Lenny & Tobias på Muffinsfabriken och det var ju mysigt.

Oh härliga sömn.

Idag är första gången på evigheter som jag faktiskt sov till 12.30. Var visserligen uppe 07.30 och fixade med lite papper men ändå, det är ju så att ångesten kommer krypandes. Hade förresten tänkt skriva några rader igår men något annat kom i vägen. Oh detta hektiska liv!! (ironi).
Hursomhelst var jag och Lenny på Huddinge sjukhus igår kväll på förlossnings- information/föreläsning. Hur det än låter så var det väldigt trevligt att sitta där i en aula, hålla handen, fascineras och äcklas om vartannat, tillsammans med andra blivande föräldrar. Lenny förvånade genom att vara en frekvent antecknare och skrev ner viktiga saker som "Se till att Emma går på toaletten", "Se till att Emma får i sig mat och vatten" och var väldigt koncentrerad på att hänga med i demonstrationen av bebisens framfödande ur bäckenet. Ja där blev jag lite nykär igen. Efter det tog vi pendeln till söder och gick ut och åt en god middag. Det var så länge sen vi åt ute så det var nytändning även där, romantisk belysning, mysiga samtalsämnen och svettig restaurangatmosfär.
Har förresten äntligen köpt den där skötväskan jag kollat så länge på. Det fanns några fina att välja mellan men denna passar bäst till vår vagn. Egentligen är jag för fattig för shopping, särskilt nu när jag inte ens vet när mina pengar från Försäkringskassan kommer, men herregud. Lite kul måste jag få ha, dessutom fyller jag år i morgon så jag ser väskan som en födelsedagspresent till mig själv.

Kanske slår jag på stort i veckan och köper mig ett par sköna mjukisbyxor också. Det känns som att det kommer bli användning av såna framöver, det känns inte så roligt att gå runt i rutiga eller randiga flanellpyamasbyxor längre.


nattsudd.

Jag kan inte sova så här ligger jag i sängen med pappas laptop och slösurfar. Det finns mycket inspiration i andra folks bloggar om man bara tar sig tid att leta. Inspiration för inredning, mode, bakning eller bara inspiration till livet. Det är tillochmed så att jag nästan känner mig överinspirerad, sådär att jag känner prestationsångest. Nåväl.
Alla ni som har en klädkammare borde göra som bilden nedan. Och alla ni som har tråkigt och är sugna på onyttigheter borde gå in på denhär länken.

smarto.

I morgon bär det av hem till Stockholm igen, det har varit skönt att vara här men "Borta bra men hemma bäst". När jag åkte hit var jag lite smått frustrerad över att behöva släpa på 2 väskor och en hispig hund. Nu såhär 2,5 dagar senare inser jag att jag kanske inte borde ha shoppat här uppe, eftersom jag likt förbannat måste ta tåget och tunnelbanan hem i morgon. Hur tänkte jag där? Inte för att jag shoppat mängder kanske men lite saker till badrummet, böcker, 3 meter hallmatta och en laptop.

Nåväl. Jag är sugen på bio. Tips någon?

höstregn.

Om jag vore en årstid vore jag hösten. Jag älskar det kyliga friska vädret, de gulnande löven, lukten och regnet. Jag älskar höstkläder och hela livet blir romantiskt i oktober. Man kan säga att jag älskar livet.
Om en liten stund bär det av till Dalarna eftersom jag ändå är gräsänka i helgen. Kan min sambo roa sig på tatueringsmässan i Malmö så borde väl jag få roa mig i Dalarna? Precis. Ikväll är det middag med pappa, Mona, Lotta, Patrik & barnen som står på agendan, det kan bli hur trevligt som helst. I morgon vankas det skogspromenad med hundarna och jag ska rota fram varma raggsockor och en oversized fleecejacka att ha på mig, sånt finns alltid i Dalarna. Länge leve hösten!

Förresten skulle jag behöva tips på läsvärda bloggar nu när jag är ledig. Och boktips såklart! Give me.

tidig fredagskväll

Det kändes som ett smart val att välja bion som gick 17.30, filmen vi såg hette "Step brothers". Jag brukar tycka att liknande komedier kan bli lite för mycket men jag gillade faktiskt denna. Den gav många skratt, visserligen vet jag inte om det berodde på filmen i sig eller på en kvinna som satt bredvid Thomas. Så himla rolig, det kan hända att hon var lite retarderad och det är i sådana fall inte meningen att skratta åt henne men, hon kommenterade så högt och skrattade hysteriskt roligt. Vanligtvis brukar jag bli irriterad på sånt men idag var det ju bara för härligt. Dessutom är Thomas ett bra filmsällskap.

Filmen får 4 cymbaler av 5 möjliga.


Sveriges mesta sweethearts just nu måste vara Mark Levengood och Idol-Alice. De är så söta att man får hål i tänderna.


rastlös 2.0


Idag är tredje dagen jag varit ledig från jobbet, jag har konstant haft saker att göra men känner mig ändå rastlös. Min mor har varit på besök idag men har redan (!) åkt hem. Vi fikade, lunchade och shoppade lite smått i metropolen Skärholmen. Men nu då? Det känns som jag klättrar på väggarna och har myror i brallorna. Min sambo har lämnat mig för att åka till Malmö över helgen och kvar är då jag. Jippie.
När jag har tråkigt irriterar jag mig över saker. Exempelvis människor som använder sig av särskrivningar vilket kanske är det värsta jag vet. Dels för att det tar bort flytet i meningar och texter, dels att det kan ge meningar helt fel betydelse. Något annat irriterande är reklamen för mobiloperatören "3". Det är inte reklamen i sig, utan en av personerna som medverkar i den. Nämligen den unga tjejen som sitter i en gympasal (?) och kanske är från Värmland? Hur irriterande som helst.

Nåväl, det finns fina saker i världen också. Thomas är ett exempel som räddar min fredagskväll med bio. Eller den sköna känslan att slippa allt tjat på jobbet om vem som minsann inte torkat bort smulorna från matbordet, vem som minsann tog TVÅ hela tårtbitar eller vem som tog sista fikabiten utan att ens tänka på kvällspersonalen. Ja ni hör ju själva, det är förjävligt hur folk kan bete sig mot sina arbetskamrater!


Beslutsångest...

... det är just det som brukar drabba mig på mina lediga dagar. Göra något kreativt? träffa någon kompis? vara lat? Vad ska man göra när man är ledig?
Min arbetsvecka har varit konstig, fylld av härligheter, mindre härligheter, spännande saker, glädje och separationsångest. Separationsångesten går nog iofs att bota genom att åka dit och fika lite då&då. Sen hörde jag rykten om en klinikfest inom en snar framtid vilket jag självklart ska gå på (om jag inte befinner mig på förlossningsbritsen vill säga).

Nä nu har jag bestämt mig. Idag ska jag göra dendär väggmålningen jag planerat, beställa broderimönster och sortera mina böcker och tidningar. Och så måste jag rekommendera er alla att gå in på shopplasticland, det finns jättemycket fint. Länken hittade jag såklart i Amelies blogg (var annars?), haha. Puss.


färgranna emma?

Kom att tänka på en sak när jag skrev i en kompis blogg alldeles nyss. Nämligen mina inköpta babysaker. Det slog mig att i stort sett allt jag köpt (barnvagn, babysitter, filtar, kläder) går i bruna nyanser. Det är mörkbrunt, ljusbrunt och beige, helst i ränder eller med ugglemotiv. Nog för att jag gillar brunt och ugglor men jag kanske borde inse att enough is enough?

onsdag.

Min dator och mitt internet är äntligen igång igen (genius) efter mycket om och men. Dessvärre försvann allt jag sparat, alla länkar till mina favoritsidor som jag dagligen besöker men jag ska väl vara glad att det fungerar kanske. Dagen har känts konstig och jag har inte riktigt greppat den. Barnmorskebesök i morse och sen var jobbdagen lite upp&nervänd. Men jag har överlevt OCH blivit 432 babyvåtservetter rikare tack vare snälla Karin :)

Nu är det idol.


RSS 2.0