hjälp.

Kan inte någon bjuda mig på en minisemester till någon stuga någonstans, gärna vid en sjö eller pool. Gärna kan det ingå lite barnvakt så jag kan få vila lite och läsa en bok. Snälla någon?

åh denna värme...

...tar verkligen knäcken på mig! Idag har vi farit runt men hållit oss mestadels inomhus eller i skuggan. Viggo och jag åkte till Huddinge sjukhus för att hälsa på Maria och den lille bebisen som kom till världen i fredags kväll. Så himla söt och jag blir så himla sugen. Bebis, bebis, bebis. Vad gjorde jag innan Viggo?

En sak ska jag tala om för er. Det var hemskt att åka buss hem från sjukhuset idag. Resan tog mig 40 minuter, det var ingen luftkonditionering alls, Viggo var varm och svettades, han grät lite, jag blev stressad och till sist däckade han. Verkligen däckade. Stackars Viggo. I morgon ska jag bara hålla mig hemma, med nerdragna persienner.

Berättade jag förresten om våra grannar som bor över oss? De fick en liten bebis för 3-4 veckor sedan, jättesöt och ganska ledsen av sig. Ändå ska de envisas med att banka i golvet när Viggo gråter, en fredagkväll klockan 20.00. Deras bebis gråter dag som natt i långa perioder men inte säger väl jag något om det. Det är väl knappast så att man låter sitt barn gråta för att man tycker dom ser roliga ut då.

wiho.

Andra feberfria dagen för unge herrn vilket betyder att vi faktiskt kan bete oss som vanligt folk. Med vanligt folk menar jag alltså såna som går utanför dörren när det är fint väder och inte, som vi, sitter hemma med nerdragna persienner.
Men vad gör man med en bebis i sommarhettan? IKEA? Barnvagnsbio?..

Däremot hoppas jag få åka till Huddinge sjukhus och hälsa på Maria som fick en bebis igår kväll. En stor, liten kille som förmodligen är precis lika söt som sin storebror. Ååh, bebis!

blondin? jag?

Igår hände något med min dator som gjorde att den inte kunde hitta några nätverk. Eftersom problemet kvarstod idag så ringde jag min datasuport som kopplade ihop sig med min dator för att hjälpa till. Det tog 44 minuter att komma på vad felet var, jag hade nämligen råkat komma åt "F2"-tangenten på datorn som avaktiverar trådlösa nätverkskortet. Ja men se där. Det var tur att killen som hjälpte mig var trevlig, han faktiskt riktigt rolig, det är nästan så jag kan tänka mig ringa supporten igen nästa gång jag har tråkigt. Bara för att.

Så var det Viggo ja! Han har under de senaste 4 dygnen fått sina första tänder. 3 stycken för att vara exakt. Vilken grej! Han har blivit stora killen så han fick massa nya fina kläder som vi hittade på Polarn o Pyrets rea. Han vägde 10010 gram när vi vägde honom på barnakuten.

uppdaterar lite.

Gårdagen var jobbig för Viggolinen. Hög feber, frossa, andfådd och lite kramper, vilket ledde till ett besök på Sachsska barnsjukhuset. Det visade sig att det var ingen fara, "bara" feberkramp, rossel på lungorna och lite förhöjda infektionsprover.

Natten var också väldigt tuff, jag fick sammanlagt 1 timmas sömn men det är ändå mest synd om lillkillen ju. Febern håller sig runt 39-40 grader. Återkommer!

Lite senare
Det är inte alltför upphetsande att hålla sig inomhus och sval när det är stekande sommarvärme utan, men vi gör vårt bästa. Mellan febertopparna sprudlar Viggo av energi, som om han känner att han måste ta igen det han missat då febern legat runt 40. Vi har roat oss med en powernap på sisådär 4 timmar. Inte fy skam!


VAB

För tillfället VAB:ar jag från bloggen då Viggo har fått 40 graders feber och gråter en massa. Stackars liten ser så ynklig ut och jag känner mig så maktlös. På återseende!


äntligen...

...har Viggo fått en tand, vi som kollat efter den varje dag i 2 månaders tid. Och nu så bara fanns den där. Först var det bara jätteroligt eftersom det känns som han nu är en stor pojke och inte en fjuttig bebis. Efter en timma var det inte lika roligt då jag kom på att det faktiskt gör ont att amma en bebis med tänder. Dessutom uppstår problemet med tandborstning och att då inte heller ge mat på nätterna. Dåliga tänder VS hungrig bebis. Pest eller kolera.

Men ändå. Jag är väldigt stolt!

åh härliga morgon..

Nu är hallen nymålad och städad till tusen. Jag har rensat bort jackor och ett gäng med skor, och i samband med det satt upp nya regler. De skor vi har framme måste vara såna vi frekvent använder och dom måste rymmas på vår respektive skohylla. Inga undantag. Lägg till ungefär 8 par skor på bilden och ni förstår hur stökigt det ser ut för jämnan. 

Solen skiner och det är strålande väder vilket betyder att vi borde gå ut och göra något. Inte absolut för att jag vill, utan för att jag måste för att slippa det dåliga samvetet. Alltid det dåliga samvetet. Vad är grejen med samvete egentligen?
Nej jag röstar på Skansen. Där finns sol, glass, brända mandlar, sojakorv med bröd och härliga backar att skjuta vagn i.

  



ja tack.

Jag har insett att man blir ruinerad av att köpa bebisleksaker av det hårda slaget. Så om ni har något liggandes därhemma som samlar damm, skulle Viggo blir jätteglad om han fick dom. Kom igen nu människor, var lite generösa.

Nu ska här kollas film, det känns som en sådan dag.

Uppdatering 22.00
Viggos 6-månadersdag till ära introducerade vi välling som sista måltid för kvällen. Tydligen ska det börjas med smakportion men det missade jag helt och han drack hela 220 ml. Tanken är väl att bebisarna kan komma att sova lite bättre om natten, vi får se. Semper är ett smart företag. Först skickar de ut en portionspåse med deras välling samt ger 25 kronor rabatt på en förp. Klart man köper, klart ens bebis kommer vänja sig vid deras välling och VIPS! Stamkund. Man får inte vara dum!

Uppdatering 22.05
Viggo vaknade efter 2,5 timmas sömn. Än så länge inga framsteg alltså. Stackars liten.

glad midsommar.

Årets midsommarafton firades i Enköping hemma hos ett par vänner. Det var en lugn och väldigt trevlig tillställning som bjöd på god mat ute i en grönskande berså. Lättflirtade som vi är blev vi sugna på att köpa hus i Enköping, hur tokigt låter inte det? Jag&Lenny i Enköping? I ett hus?
Nåväl. Här kommer några bilder i litet format, som blir större om ni klickar på dom.
      

På den sista bilden har Viggo gurkfrön precis överallt. Han fick en gurkstav att suga på men det var ingen höjdare. Visserligen tyckte han att det var fantastiskt gott men tandlösheten till trots så lyckades han bita loss en bit. Man ska inte underskatta styrkan i små bebisars käkar. Note to self.

ibland är jag generös...

...så jag bjuder på denna!


mycket vill ha mer.

Jag hade verkligen gjort mig förtjänt av spa och champagne igår, tillsammans med Veronica. Efteråt bjöd Västerås på väldigt god middag bestående av grönsaksspett, vinbladsdolmar och grillad hallumi, så gott och trevligt. För första gången någonsin sov jag borta, utan Viggo, och hade räknat med att vara rejält pigg och utsövd idag. Dock kom vi inte i sängs förrän 00.30 och när klockan slog sisådär 04.15 så kände min kropp att det tydligen var slut på vilandet. Istället har jag känt mig som ett vrak idag men man kan ju inte få allt här i livet :)

Bilder från gårdagens spa kommer (kanske). Det beror på flera olika faktorer, haha.

Updatering 21.00
Appropå det här med att "mycket vill ha mer" så vill jag erkänna att jag är sugen på en till liten bebis ändå. Kanske inte idag, eller nästa månad men.. Någon gång. Om inte allt för länge.



busy busy.

Åkte in till stan idag och träffade min vän Karin. Inte nog med att jag hade ett levande solsken (läs: Viggo) på magen, även solen kikade fram och värmde gott. Det måste vara karma.
Stegräknaren visar i skrivande stund 13996 steg så jag kan med gott samvete känna att jag förtjänade den belgiska chokladtårtan jag åt på Hermans. Alltså vill jag summera dagen som väldigt lyckad.

I morgon vankas det Spa i Västerås med min finfina kompis unchickmama, som jag har längtat! Om allt går enligt planerna ska vi dricka bubbel, äta lyxiga frukter & choklad. Man skulle nästan kunna tro att jag ska gå på en drömdejt. Veckan bjuder även på fika med Hanna och midsommarfirande i Enköping. Jag har bara roliga saker att se fram emot just nu!

Ses på torsdag!

tradera.

Kan någon snälla lära mig konsten med Tradera? Igår var jag sååå nära att vinna en budgivning så med 3 minuter kvar av auktionen ställer jag undan datorn. Lite senare så ser jag att jag blev överbudad sista minuten, och det är inte första gången det händer. Hur gör folk för att lyckas med det? Lägger man bara nån krona över det ledande budet? Eller lägger man in sitt maxbud sista minuten?

Väldigt stort problem.

en regnig söndag.

Åh vad jag känner mig utvilad, mer än vanligt. I morse fick jag sova mycket och länge då Viggo och hans pappa åkte ut på äventyr utan mig. De handlade hem 10 liter färg så nu ska här målas för fulla muggar!!
Det regniga vädret idag bjöd inte direkt på utomhusaktiviteter så jag & Viggo tog bussen till Skärholmen för att träffa Maria. I förmiddags utspelades något knivdrama i centrumet men tack&lov befann vi oss inte där just då.


Passade på att handla lite nya kläder till Viggo, han växer ju så det knakar, man tycker det borde göra ont i dendär knubbiga lilla kroppen. Polarn o Pyret hade i vilket fall som helst lite rea så då får man passa på.
Efter shopping blir man trött så en fika hann vi såklart med. Viggo är rolig nuförtiden, han är lite: "ååh en leksak!" *tugga-tugga-banka-banka-kasta ner på golvet*. Och så skriker han sitt bästa skrik tills han får tillbaka leksaken och så upprepas samma procedur en sisådär 30 gånger. I just love him. <3

dripp dropp dripp dropp.

Dagens promenad slutade inte med att jag bränt massa fett, utan med massa extra härliga kalorier! Jag och mamma A tog våra barnvagnar i släptåg och begav oss ut och vandrade i Hägersten, sammanlagt var vi ute 3,5 timmar. Under den tiden hann vi gå på kondis för att äta frukost, äta glass medan vi promenerade för att slutligen "tvingas" söka skydd för regnet på ett café. Och man kan ju inte bara sätta sig ner utan att fika. Nej, det går ju bara inte.

(Just det ja! Vi ringde och bokade av lägenheten en timma innan kontraktet skulle skrivas på. Det känns lite tråkigt.)

Uppdatering 21.30
Ibland vill man skryta om sin fantastiska bebis, åtminstone är det så för mig. Här kommer det:
Viggo låg tidigare idag på mage och så plötsligt står han där, på alla fyra. Vi snackar regelrätt krypställning! Han rörde sig inte ur fläcken men ändå, han såg så ståtlig ut. Förstå.Min Viggo. Krypklar! (nästan).


Första och sista gången jag lämnar plats för dramatik i milkandapples.blogg.se

Ja, vad var det som hände egentligen? Det är en hel del som undrat och jag har gjort mitt bästa för att förklara läget, utan att för den sakens skull tala illa om någon.

Jag låser tillfälligt upp bloggen igen och tar det därifrån. Bloggen har för mig varit viktig, den har fungerat som en dagbok/klagomur/bollplank under en tuff tid, och jag önskar det kunde fortsätta så. Som jag skrev tidigare är motivationen inte på topp, då jag inte vill känna mig granskad in i minsta ord. Jag vill fortsätta skriva från mitt huvud, utan att tänka på formuleringar och utrymme för andra att feltolka och göra en höna av en fjäder. "Jag vet", texterna blir offentliga när jag publicerar dom här och jag vet, då får man även stå för sina åsikter och det man skriver.

Jag är ingen författare, jag må vara usel på att uttrycka mig i skrift men jag tvingar ingen att läsa. Redan nu känns det jobbigt dock, vem vet hur många som sitter där hemma i sina kök och hetsar upp sig över mina felstavningar, formuleringar och eventuella särskrivningar.

Nåväl. Från och med nu kan man ta det jag skriver med en liten nypa salt. Eller rejäl nypa, om man så vill :)


ledig dag...

...blev velig dag. Vi har fortfarande inte skrivit kontrakt på lägenheten utan väntar till i morgon. Orsaken? Ja vi har börjat vela lite. Det känns smartast att faktiskt sälja vårt befintliga boende innan vi köper, bostadsmarknaden är trots allt inte så stabil just nu. Men som sagt, vi vet inte riktigt hur vi ska göra ännu.

Just idag är min blogglust inte så stor, vet fortfarande inte hur jag ska göra. Fortsätta som vanligt? Starta en ny men hemlig blogg? Som sagt, veliga dagen!

wet, wet, wet.

Stackars lille Viggo vaknar titt som tätt om nätterna numer men jag har ingen aning om varför. Utvecklingsfas? tänder på G? mardrömmar? Han vaknar med max 2 timmars mellanrum och gråter. När jag lyfter upp honom ur sin säng är det alldeles blött av svett på ryggen, håret och hela huvudkudden. Det kan inte vara lätt att vara liten bebis, tack&lov verkar det ändå som att han får tillräckligt med sömn.
Hoppas han inte ärvt sin mammas svettiga gener, haha. Stackars barn.
 
Älskade Viggo.


äntligen...

..har vi hittat en lägenhet som vi fastnat för. I skrivande stund har vi reserverat den men inga papper är påskrivna ännu. Det är en 3 r.o.k här i området som är under uppbygnad med inflyttning februari/mars nästa år. Äntligen ska Viggo få ett eget rum och äntligen ska vi få ett badkar.
Ett stort tack till min pappa såklart, som gör hela köpet möjligt!

Lilla jag i stora världen.

Öppna förskolan var ingen höjdare idag då jag inte såg ett endaste bekant ansikte, besvikelsen var så stor att jag tillochmed* avstod jordgubbstårtan som de så snällt bjöd på. DET var duktigt gjort tycker jag.
Vi var även till BVC för dendär 6-månaderskontrollen, Viggo blev "godkänd". Inte så konstigt kanske, det var ju löjligt enkla test! Flytta klossar från ena handen till den andra, rulla runt & så lite andra barnlekar. Piece of cake!

Han väger 9480 härliga gram och mäter 72 ståtliga cm. Man jag är skeptisk till vikten, har han verkligen gått upp 640 gram på 3 veckor? Det låter ju onekligen ganska mycket.

På väg hem sprang jag in i en gammal klasskamrat som jag inte träffat sen just gymnasiet. Jag blir alltid lika förvånad när gamla vänner ser ungefär likadana ut som för 10 år sedan, medan jag själv har åldrats hur mycket som helst. Rynkor, gråa hår, gäddhäng,  you name it.

*tillochmed- stavas det så? eller skall det särskrivas?


några bilder.


Bild från babysim, fina badbyxor va?


"Allt jag får tag i vill jag äta upp,, bordsduken är inget undantag!"

lalalala måndag!

För första gången någonsin känns det riktigt skönt med måndag igen. Ny vecka, nya tag.
Dagen började lite konstigt när vi försov oss allihopa, Lenny blev sen till jobbet och Viggo fick äta frukostgröten en timma senare än vanligt. Förmiddagen var lugn&skön, Viggo och jag surfade runt på internet, läste bloggar och kollade youtube.


Vid 11 träffade vi våra vänner för en promenad i det soliga vädret men Viggo var inte alls på humör för någon sömn. "Det är bara små skitungar som sover", verkade han tycka. Istället gick vi till detdär fiket i Västertorp vi dreglandes gått förbi 10 gånger, för att lite senare hamna på en parkbänk i solen. Vid det laget verkade Viggo även tycka att "tjurskallighet är det nya svarta" så vi fick snällt promenera hem igen med uppdrag: söva bebis. Nu äntligen, efter 6,5 timmas vakenhet, sover han gott i våran säng och jag får lite "egentid".

I morgon är det avslutning på Öppna förskolan och vi tänkte försöka ta oss dit. Pedagogerna lovade att bjuda på tårta så det vore väl synd&skam att stanna hemma en sådan dag! På eftermiddagen är det 6-månaderkontroll på BVC, jag hoppas Viggo kommer vara samarbetsvillig.


 

dödens trött..

Dagens citat: "hjälp, det brinner i översta våningen på prickigkorvfabriken!" (Tomas)



Jag spenderadeden mesta av min vakna tid på mitt jobb, dock utan några större överraskningar. Men det var trevligt att vara tillbaka och framförallt roligt. Däremot är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna.

Viggo har varit med sin pappa dehär dagarna och av någon anledning har jag varit nervös. Såklart gick det galant men det känns konstigt attt vara utan bebis.

I morgon: uppdatera bloggen på riktigt

dripp, dropp, dripp, dropp.

Jag och Viggo trotsade det kalla regnet och promenerade till affären för att handla. Skippade vagnen och placerade den unge mannen i bärsele vilket blivit lite av en storfavorit. Han sprattlar, pratar & charmar alla som kommer i hans väg.
I affären hittade jag våtservetter som kostade 13,90:-/pkt , jag blir löjligt glad när jag hittar billiga saker, känns som om jag har lurat hela systemet!

Om jag fortsätter att bara handla billiga varor så kanske jag någon gång i livet har råd att köpa en fin servis, Stig Lindbergs berså närmare bestämt. Då skulle jag ha kafferep för jämnan.


Dalalala...

Dalarna lockar men inte just idag kanske. När man är i Smedjebacken vill man ha sol, värme och alllmänt fint väder. Jag blir alltid så sugen på att fara ditåt när jag pratar med någon av dalmasarna i telefonen. Lägger in en bild från i april, tyvärr ser Viggo inte så glad ut men den får duga.


Dalkullan vi har som favorit här hemma.

kärlek på hemmafronten.

"Första tecknet på att du börjat jobba igen är att tandkrämen är borta när jag kommer upp på morgonen. Förut hade du åtminstone vett nog att lägga tandkräm på min tandborste.. Din skurk!"

Det var trevligt att vara tillbaka på jobbet och jag överlevde utan några större misstag. Eller jag gjorde ju inga fel alls, såklart. Jag var lika duktig som vanligt men kände mig lite mer engagerad efter att ha varit hemma i snart 8 månader. Ja, här sitter jag och talar gott om mig själv, men det är ju så. Jag är bra.

Detdär med tandkrämen förresten. Först äter jag lite frukost hemma, borstar tänderna, åker till jobbet, förbereder för dagens första operation, äter frukost igen, borstar tänderna. Inga konstigheter. Klart jag måste få ta med mig tandkrämen till jobbet.

det är fortfarande måndag...

...och jag vill summera dagen som väldigt fin. Picnicen var trevlig men jag passade mig för solen och försökte även passa mig för spindlar. När jag kom hem satte jag mig som vanligt vid datorn och kikade in på hemnet. Då såg jag att det var en lovande lägenhetsvisning så det var bara att stuva ner Viggo i vagnen och knalla dit. Vi hade ju faktiskt inget bättre för oss. Viggo och jag.

Så till det viktiga. Jag började med läggningsritualen 19.30 precis som alla andra kvällar. Viggo fick lite att äta och somnade vid bröstet, precis som vanligt. Vissa kvällar har man lite "otur" då han vaknar till, men jag lade ändå ner honom i sängen. Då vände han sig på sidan och tog ett stadigt tag om spjälskyddet som han sedan låg och pratade med. När han 4 minuter senare blev tyst tassade jag in i sovrummet och han hade somnat.. Själv. Utan minsta protest. Min kille har blivit så stor och duktig!

så var det måndag igen då.

Vi kan dra slutsatsen att det blev lite för mycket utevistelse igår och lite för många intryck för Viggo, han sov ganska oroligt i natt. Vi får ta det lite lugnare idag helt enkelt. Planen är att gå till Långbroparken med mammorna K & A, deras små söta bebisar följer också med såklart. Picnic står på agendan, man får passa på så länge vädret håller i sig. I morgon däremot får det gärna regna eftersom jag ska jobba mitt första arbetspass på 8 månader. Det är med blandade känslor jag laddar inför detta!

Nu: Umgås med liten bebis.

RSS 2.0