I morse...

...när jag slog upp mina blå strålade solen in mellan persiennerna och jag kände för att åka till Skansen. Först in till stan bara eftersom Lenny skulle jobba och jag behövde kolla en grej. Viggo fick åka båt för första gången i sitt liv, mysigt, jag gillar verkligen att vara ute til sjöss. Skansen var trevligt, likaså promenaden kring Östermalm och lite senare även Södermalm. Sammanlagt vistades vi 9 timmar utomhus, vet inte om det är bra eller dåligt med tanke på Viggo. Hursomhelst var det trevligt och skönt, trots att solen bränt mina stackars axlar.


Bild från igår. Viggos fötter fick känna på gräset i Vasaparken.Bild på oss från idag, Djurgårdsfärjan.

lazy saturday.

Att Viggos leende får honom att stråla mer än självaste solen visste vi redan.  Nu har han bättrat på sin charm ytterligare genom att börja skratta högt, verkligen jättegulligt! Jag smälter varje gång jag tittar på honom och förundras över hur stark kärlek kan kännas.

I förmiddags var det dags för babysim, det var vårt andra försök. Jag kan erkänna att jag var lite nervös innan eftersom första gången inte var någon större succé, han blev ju rätt ledsen i poolen då och jag fick sitta i ett hörn och amma honom. Idag gick det så mycket bättre, han var glad i stort sett hela tiden, någon enstaka protest men det är ju sak samma. Vi höll inte på med några övningar som de andra barnen fick göra, utan vi fokuserade på att få en mysig stund i vattnet bara. Han tillochmed råkade doppa ansiktet några gånger med gott humör och började plaska hejvilt med händerna så jag skulle vilja kalla det för framgång!
Den riktiga hysteriska protesten kom dock precis som förra gången efter att han duschat och det var dags för påklädning. Vid det laget var han jättetrött och då kan han ju bli sådär. Men på det stora hela: Tummen upp!

Efteråt promenerade vi i solen, åt lunch och satte oss på en filt i Vasaparken och hejjade fram alla maratonlöpare. Nåja, kanske inte alla, men det var väldans många!

rubrik överflödig.

Viggos 6-månadersdag väntar precis runt knuten, milda makaroner, hur hände dethär? Jag har skjutit på att välja förskola eftersom det känts som en evighet till just 6-månadersdagen då man bör ha ställt sitt barn i kö.

Idag var vi däremot på besök hos förskola nummer 2 och det verkade okej. Jag tycker det är svårt dock att veta vad jag skall kolla efter, vilka frågor jag ska ställa, vad är viktigt? Jag tror att jag är ganska kritisk och förväntar mig en riktigt, riktigt bra förskola. Existerar dom?
Jag vill ha bra & trevliga pedagoger, fräsch miljö som är väl anpassat efter barnen. Jag vill att maten som serveras skall vara ekologisk och jag vill ha en lummig gård som inte ligger för nära stora vägar och allt oljud och avgaser de för med sig. Bland annat.

Ni som har barn- Ge mig gärna tips på vad som är bra att titta efter.

Appropå något helt annat så vill jag skriva några rader om "Färjan" som går på TV just nu. Kollade en liten stund ikväll och frågan lyder: Har filmteamet bara jagat fatt på de riktiga originalen och vill under programmets gång enbart fokusera på att göra narr av människor? Eller, är det verkligen sådär det ser ut på båtarna?

åhåå..

...den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge sägs det ju. Och som jag har väntat! Dels har jag väntat på besked och beslut om att köpa ny lgh men åkt på något smärre bakslag. Dels har jag väntat på andra besked och idag kom det! Eller det kanske inte är några direkta besked det handlar om men det känns väldigt positivt ändå. Trevliga människa!

Nu: roa bebis!

Uppdatering 21.00
Såhär på kvällskvisten ställde jag mig på vågen igen. Jag har nämligen försökt att hålla igen på (onödiga) onyttigheter och var nyfiken på att se om det gett något resultat. Den visade att jag återigen gått ner till 1 kilo under min utgångsvikt. Det är ju roligt att det går åt rätt håll, men någonstans långt inne hade jag nog hoppats på att det inte gjort någon skillnad. För i sådana fall hade jag glatt kunna börja äta glass och kakor igen utan att behöva oroa mig. Sedär, egentligen var det ju en "win win"!

antiklimax.

ett steg fram, två tillbaka.

finn ett fel...

...med bilden jag tog nu i förmiddags! Titta nooooga.


Det var nämligen så att Viggo var lite kinkig här hemma och inget tycktes göra honom på bättre humör, inte ens Mora Träsk och DÅ mina vänner är det illa. Så jag lägger honom på golvet under mobilen och han börjar jollra lite slött, för att minuten senare somna! För första gången nånsin så somnar han alltså alldeles själv. Fan-tas-tic!
För att ytterligare vända upp&ned på denna måndag så sitter han i skrivande stund och suger på en napp. Vad hände?

(P.s jag lade in en ny bild i föregående inlägg på mina killar).


bild från gårdagen

Hittade en bild på min kompis mosters facebook som jag har "lånat", hoppas det är okej. Den föreställer Viggo och hans nydöpte kompis lille a. Så himla söta!
så var det söndag igen då.

Helgen har varit till belåtenhet för hela lilla familjen. Den har bjudit på stadsvandring, film, Ben&Jerrys glass och ett besök i Romfartuna. Min kompis son döptes idag och det var premiär för mig!

Dagen till ära plockade jag fram en gammal klänning som legat och gömt sig i min garderob ett år ungefär, jag mindes den som söt och bekväm. Den var ALLT annat än bekväm måste jag säga, den stramade så hårt över thorax att det tog emot lite när jag andades. Det är sant. Dessutom var jag rädd att dragkedjan skulle gå sönder och att jag då inte skulle kunna få av mig klänningen. Då fick jag klaustrofobi och ville slita av mig klänningen ungefär 10 gånger under hela ceremonin, vilket inte hade varit så acceptabelt i en kyrka.

Men det gick bra. Jag sitter nu i hemmets trygga vrå, utan klänning, och jag andas fortfarande. Dopet var jättefint och lille a (som döptes) var bedårande, så tyckte även Viggo. De fick hälsa lite på varandra, hålla hand , dregla på varandra och dra i varandras kläder. Samvaro när den är som bäst. Tack för en trevlig dag!

P.s. Vi bjöds på kaffe och åtta sorters kakor. Hörde ni? Åtta sorter!

gaah.

Jag och Viggolicious är ensamma hemma ikväll, han sover och här sitter jag. Jag är brutalt sugen på läsk, man skulle kanske även kalla det för abstinens. Jobbigt värre!


dementa emma...

...glömde ju bort att berätta att Viggo sitter själv utan stöd sedan en vecka tillbaka ungefär. Det gick på en sekund från att inte kunna sitta alls (om man inte höll i honom) till att sitta helt utan stöd. Jätteskönt att slippa hålla i honom hela tiden, han sitter själv och leker med sina leksaker nu. I morgon när jag har lite mer energi ska jag försöka lägga ut ett filmklipp, Carro har ju lärt mig!

*Skrytsamma mamman_81*

avkoppling.

I helgen vankas det dop i Västmanland så det blir en liten roadtrip på söndag, kul för Viggo att få träffa sin lille kompis igen. Det är skönt att lämna Stockholm ibland, få göra något annat och andas in annan luft och nya miljöer. Planen var även att två vänner från Norge skulle komma till oss nästa helg men de fick förhinder. Istället blev vi bjudna dit istället så varför inte? Ska kolla upp hotell och resa, borde väl inte bli så dyrt?

När vi ändå pratar om resor så vill jag nämna en god vän, hon och jag planerar att unna oss lite spa om tre veckor. Jag känner att jag behöver komma iväg en stund, ensam, så vad passar bättre än spa?

För att inte sväva ut alldeles förskräckligt måste jag skriva några rader om Viggo, känns konstigt annars. Min blogg har verkligen tagit en annan riktning, från att jag ville undvika att göra den till en mammablogg till att det är just det den blivit. Inte så konstigt med tanke på att mitt liv innehåller 100% Viggo.
I morse (05.00) lyckades jag söva om honom och han sov vidare ända till 07.10! Det är ju världens grej, förstår ni? På köpet fick jag en glad och pigg bebis som inte gråtit något alls här på morgonen. Det är vad jag kallar en bra start på dagen!


"man tager vad man haver.."

..och eftersom Viggo inte gillar napp ger man honom den lilla badkrokodilen att suga på. Funkar finfint. Eller som på babysimmet i lördags då han blev ledsen, då funkade en badsäl lika bra. Tada!


sjukling.

Var till BVC en sväng igår trots allt och gav Viggo sitt 5-månadersvaccin. Ojoj vad ont han tyckte att det gjorde, han grät så det skar i hjärtat. Efteråt var han så slut att han somnade direkt i vagnen. Passade på att väga och mäta också, 70 cm och 8,8 kilo om jag minns rätt.
Idag är han ganska hes, rosslig och ledsen så vi håller oss hemma. Lika bra så han inte smittar Sussies två småttingar.

Uppdatering 17.43
Jag och BigVig var på Lidl tidigare idag för att handla lite smått. Vid kassan börjar en man ~50 år att prata med oss om ditten&datten och vårt samtal avslutades när han räckte över pengar till kassörskan för att betala min mat. Självklart betalade jag för mina egna varor, väldigt skum situation. Ser jag fattig ut? Ser jag ut som en Milf? Försökte mannen bara vara snäll? Förvirringen är total.


hemma...

...med sjuk liten bebis, han hostar så han kiknar och gråter. Lite senare blir det BVC och 5-månadersvaccin men jag vet inte om det är läge för det idag..

Efter mycket skriverier i tidingar och andras bloggar letade jag upp det vinnande bidraget från årets Eurovision songcontest, någon Alexander från Norge tydligen. Jag försökte tvinga mig själv att lyssna på hela låten men det gick bara inte. Sån fruktansvärd dynga, hur kunde han vinna? Jag har visserligen inte hört en enda ton av de andra bidragen men av Norge att döma måste de vara precis lika illa.

Är man klantig så är man...

 Vi var in till stan en sväng för att fika på "for friends" i eftermiddags och jag hade på mig min fina jeanskjol. Jag har vikt upp kjolen nedtill och har 3 säkerhetsnålar som håller uppviket på plats. När vi fikat färdigt säger vi tack&adjö till Tony som äger stället, packar ihop vagnen och går därifrån.
När vi gått en bit känner jag att det sticker till på ena skinkan och känner efter, det visade sig att den ena säkerhetsnålen gått upp. Inte nog med att den hade stuckit mig i rumpan, den hade även liksom lyft upp och fixerat kjolen i mina strumpbyxor. Där gick alltså jag, glad i hågen, med rumpan bar en sisådär 100 meter på Hornsgatan. Det hade känts mer okej om jag haft mina svarta tights under men den varma vårdagen till ära hade jag på mig ett par tunna strumpbyxor i färgen blå, vilket gjorde att mina (jättefula) trosor lös igenom. Grattis alla er som fick beskåda min bakdel!

En lång historia om en 100 meter lång promenad. Så var det med den saken. Nämnde jag förresten tidigare att jag var ute med Karin i fredags? Om jag inte gjorde det kan jag tala om att vi åt middag och drack cider. Hörde ni? Cider, med alkohol i. Det var gott och jag blev snurrig efter ett halvt glas.

kors i taket.

Wohoo, sovmorgon till 9 i morse, det är ju nästan så att man känner sig utsövd! Visserligen var vi uppe redan vid 5 men en timma senare kom Viggos farmor och hämtade honom, så vi kunde sova vidare. Hela förmiddagen har han myst med farmor & farfar, tilloechmed sovit ensam i deras säng. Det kanske börjar arta sig nu?

Nu är det Greys Anatomymaraton för hela slanten, får passa på när Viggolicious ligger och snarkar i sin säng.

dagar som denna...

...önskar jag att saker vore annorlunda.

Uppdatering 16.09
Jag står fortfarande fast vid mitt påstående att solen är av ondo. Efter en halvtimmas lunch på balkongen är jag rödbränd på armar och bröst, jag är en känslig liten människa. Å andra sidan promenerade vi från Kungsholmen till Hornstull tidigare också när vi skulle hem från babysimet, en sådär lagom promenix på sisådär 4 km (inklusive omvägar).
Vad är förretsen en lagom promenix? När kan man börja skryta om långpromenader?

Uppdatering 20.38
Jag har sagt det förr och jag kommer förmodligen att säga det igen. Jag har haft turen att få leva tillsammans med den (för mig) bästa tänkbara mannen, så underbar, snäll och fantastisk på alla de vis. Han hjälper mig att hålla hoppet uppe och är en jävel på att lösa saker helt enkelt!

det är strålande väder...

...idag men man ska komma ihåg att solen är av ondo.  Trevlig, men ond. Jag har suttit i 20 minuter, fått en och annan fräken, men inte mer än så. Hälsa före fåfänga.

Nu: vankas det dusch
Senare: middag och vin med Karin inne i stan. På tu man hand.

"tingeling, tingeling, come on baby shake that thing..."

Ni vet när man vill någonting riktigt, riktigt mycket? Att det är svårt att tänka på något annat? Jag har två saker jag känner så inför just nu, väldigt spännande men samtidigt väldigt farligt. Jag vet att besvikelsen blir total om utfallet inte blir som jag hoppats på.

På lördag ska vi gå på babysim för första gången, jag har verkligen sett fram emot dethär och hela lilla familjen ska bada tillsammans. Ska bli så himla mysigt. Viggo fick även duscha för första gången idag, till en början var han skeptisk men sen det gick bra. Se bara!
 
Här ser ni stora killen i hoppgungan somhan fick låna av sina kusiner. En bra hjälp när man behöver vila armarna lite.


jag fick höra skvaller...

...om att Idol-tjejen Amanda Jensen är tillsammans med den norrländske (f.d.) hunken Dennis Lyxzén. Ett väldigt otippat par om jag får säga det själv. Amanda var tex 2 år när Dennis startade bandet Refused.


ohyeah.

Nu är jag uppe och hoppar, städar och strålar som en sol! Viggo sov mellan 19.45 och 05.15 i natt, med 7 uppvak som krävde ammning. Alltså strålar jag inte alls som en sol. Däremot, om jag ska vara positiv, så fick vi ju ändå sovmorgon till hela 05.15 och så kan jag ju med all säkerhet säga att jag blivit en jävel på att amma!

Nu äntligen ska jag lägga ut vår Teutonia Fun på Blocket. Vet ni någon som vill köpa en vagn så hänvisa till mig. SÅLD, det gick snabbt!

Uppdatering 17.15
Hemma igen efter en promenix till Telefonplan och Konstfacks vårutställning. Hittade fina platser, fina hus & goda smörgåsar på ett café vid Hornstull. OCH, jag väntar fortfarande...


jahaaa.

När Viggo somnat för kvällen brukar vi sänka ljudnivån entt snäpp och lägga av hemtelefonen, allt för att han inte skall vakna i förtid. Alldeles nyss hörde jag dock någon som knackade på vår ytterdörr, upprepade gånger och vägrade liksom ge sig. Jag hann surna till ett snäpp och tänka "jävla grannar, man knackar inte på hos någon kl 22 en kväll", bad min sambo öppna dörren och kolla vem det var...

...där utanför står ju vår supertrevliga och alltid lika glada granne med sin hund Bamse!! Bamse är en tjock och go rottweiler och det var alltså han som stått utanför vår dörr och viftat på svansen bara. Tur det.

jahapp...

...så var det med den sömnen! Lyckades skrapa ihop hela 2 timmar i natt, wihoo (eller inte). Försökte lägga mig i tid men kom aldrig till ro igår kväll.
23.30: Upp och amma! Efter det lyckades jag somna om men "underbart är kort". Kl 01 vaknade jag av en geting som försökte gosa med min kudde, too bad, jag har getingfobi. Flyttade ut till soffan men hann aldrig somna för 01.30: amma!
Passade på att flytta ut spjälsängen i vardagsrummet eftersom vi inte fick tag i getingen och det är inte så spännande med getingbrottning mitt i natten. 03.30: amma! 04.47: Upp och hoppa, glad bebis!

Nåväl, inte lär jag väl dö av sömnbrist men det är nog på håret.

dagens...

framsteg: Lyckades söva om Viggo 04.45 i morse. Visserligen vaknade han igen 04.55 men ändå. Framsteg!
händelse: Öppna förskolan, premiär och jag hoppas såklart på det bästa!

uppdatering: Öppna förskolan var precis lika trevlig som jag föreställt mig, det var kul att träffa de andra mammorna + bebisar igen. Några hade nästan växt ikapp Viggo tillomed, en väger tillomed mer. Jag som inte brukar gilla att sjunga offentligt tog i för kung och fosterland i sångstunden. Kanske inte riktigt så men jag mimade inte som jag annars brukar göra :)

rond 1: Viggo - Emma, 0-1

det händer...

...ganska mycket just nu. Både med Viggo och med livet känns det som. Mest bara bra saker förstås och det tar liksom överhanden på något (smart) vis.
För första gången under Viggos snart 5-måndershistoria har han lyckats bajsa ner sig så mycket att jag blev helt ställd, visste inte riktigt i vilken ände jag skulle börja. Det var liksom som en sur, tjock lera precis överallt inklusive mina lår och ena arm. Ja herregud, välkommen till mammabloggen! ;)

Förresten så mottager jag gärna tips om hur man lägger in små filmklipp i sin blogg? Alltså som man filmat med mobilen dådå.

Update 19.57
När jag får råd ska jag göra fudge, Just nu har jag ynka 28:-.

*Fattig mamma_81*

Hoho!

Viggo är nu fullt kapabel att åla sig framåt helt för egen maskin. Han lyfter upp rumpan, in med benen under kroppen och sen skjuter han sig framåt. Som plus i kanten ser man hur han strålar av stolthet (och grymtar av frustration).
Det var allt för ikväll.

*Skrytsamma mamman_81*

Update 20.54
Väntar med spänning på morgondagen.

hmm..

Lilla familjen & jag var förbi en sväng till Skärholmen idag, tanken var att köpa en mors dag-present till min svärmor. Ungefär samtidigt upptäckte jag att det är i Danmark, och inte i Sverige, som man firar mors dag i morgon. Så kan det vara.  Istället gick vi och åt en sen lunch.
När jag beställt maten och står vid kassan och väntar kommer en kompis till killen jag nyss beställt av. Först pratar de bara om någon personalfest men en stund senare säger kassa-killen: "Fan, för 2 veckor sedan var miljöverket här och inspekterade... du vet... ka-ta-strof". Han försökte viska men inte tillräckligt bra för att jag skulle undgå att höra. Där rök den aptiten!

Nu: Våfflor&sylt
Sedan: Ben&Jerrys
Senare: Robinson 2009 eller Da Vinci-koden.


ooh.

Denhär kvällen har jag varit modig och utfört en hemlig handling. "Kanylen", Amelie och min sambo vet vad det handlar om, antagligen förstår de min nervositet.

Nu: projekt söva om bebis.


JAMENJUSTJA!

Höll på att glömma dagens viktigaste händelse. Viggo sov sig igenom besök på Mediamarkt, Mio möbler, Team Sportia, IKEA och lunchbuffé på Pizza Hut. Min vän unchickmama hade onekligen rätt när hon sa att barnen sover som prinsar i Bugaboo. Ett bra köp som idag alltså genererade 3 timmars sömn. Hallelujah.

När jag ändå länkar till en mammablogg kan jag lika gärna länka till ytterligare en som jag hittade idag. Bara för att den var så fin.

Finally.

Äntligen, äntligen har jag fått ändan ur vagnen och tagit tag i min dator, dvs flyttat över allt från den gamla till min nya. Jag har sorterat, strukturerat, kollat igenom gamla bilder & lyssnat på musik. Äntligen, äntligen känns min dator som om den faktiskt tillhör mig.
Bara för att jag har lite tid över kan jag bjuda på bilder, som inte föreställer Viggo. Av bilderna att döma kan man anta att jag levt ett syndigt liv, gått på Sophiahemmet & bott i Västerås (spexigheten avslöjar). Bilderna är tagna någon gång mellan 2002 och 2007, resten får ni själv klura ut.

       

torsdag...

...innebär att vi båda är hemma med Viggo. Har sädat och donat sen morgonen, ätit frukost från konditoriet och planerat dagen. Bjuder på en liten bild av Viggo, han har en ny favoritsyssla.

inte bra..

Jag brukar i regel aldrig öppna när det ringer på dörren, om jag inte väntar besök såklart. Absolut inte om det står någon utanför som jag inte känner igen. Ända tills idag. Och vem står där om inte en ond gubbe från Radiotjänst. Eftersom jag hade vår TV på i bakgrunden kunde jag inte annat än erkänna att jag faktiskt ägde en.

Men nu har det hänt något för jag får inte in några kanaler på TV! Jag missar alltså både Ugly Betty och Desperate Housewives, ka-ta-strof! Inte kan väl Radiotjänst stänga av kanalerna för mig, så funkar det väl inte???

Dessutom, när vi ändå pratar nödvändigheter, så kan jag upplysa er om att min mobil gått sönder. Viggo lekte med den i ungefär 7 sekunder och råkade väl suga lite på den och så pajar displayen. Come on!?. Bra kvalitet SonyEricsson, telefonen borde väl åtminstone tåla lite bebis kan man tycka.


tråkigt...

...kan det kännas när familjen inte ställer upp. Det känns skönt att ha bildat en egen familj nu och vi kommer hålla människor med dålig energi borta från oss.

...

Då vädret varit kanon i helgen har vi spenderat alldeles för mycket tid på söder, inte så mycket i solen men ack så skönt ändå. Vi har promenerat tills tårna fått blåsor & benen börjat ömma.
Vi har ätit lunchbuffé i trädgården på Hermans för första gången i år för att visa Viggo var man kan äta god mat med fin utsikt. Senare på eftermiddagen/kvällen frångick vi våra rutiner och hade istället picnic tillsammans med några från Lennys jobb. Vi satt i Vitabergsparken och åt diverse tilltugg, kollade på människor & hade dåligt samvete för att vi struntade i Viggos läggningsrutiner. När kvällen började likna tonårsångest begav vi oss hem, stolta över att faktiskt  ha varit lite "normala" trots föräldraskapet.Jamenjustja! Vi var ju även iväg och kollade på en lägenhet i förmiddags. Den var fin men kanske inte 100%, ikväll när vi går och lägger oss ska vi prata igenom hur vi ska göra.

sol. skog. promenad. kakor.


Det är trevligt att få se nya delar av Stockholm och är det något min svärmor är bra på så är det att föreslå nya platser! Ja, nu är hon duktig på många andra saker också, som att sticka tex. Och att vara snäll.
Idag tog hon med oss till Tyresta på en långpromenad i skogen, lämpad för just barnvagnar. Vi stannade halvvägs och fikade, pratade och aktade oss för spindlar (eller jag gjorde). Tack & lov såg jag inga!

Mina vänner, jag har storslagna planer! Vänta ni bara! :D

RSS 2.0