tisdag. kyligt, växlande molnighet, solglimtar.

Det är konstigt att jag alltid har något jag är mer eller mindre beroende av. Förut var det hemnet, sedan FarmVille för att nu ha bytts mot Blocket. Oh, denna underbara värld av fina saker! Senast idag gjorde jag ett bra köp i form av en bokhylla. Lite kantstött men jag lyckades pruta ner den lite, nu står den i Borlänge och väntar på mig. Lite skönhetsfel kan vara charmigt men jag ska försöka fixa till den lite. I love it!


hem ljuva hem.

Även då det är skönt att vara borta är det ändå alltid skönast att få komma hem igen. Få andas sin egen luft och krypa ner i sin egen soffa. Jag berättade ju om natten då Viggo sov som en stock, vill uppdatera historien med att säga att det följde ett bakslag. Ett rejält sådant. Det känns som om jag fick slut på alla krafter så ikväll ska jag ta en lång dusch, krypa ner i soffan och titta på nya avsnittet av Greys anatomy.

Vet ni...

...vad som hände i morse? Vi kom fram till att Viggo inte vaknat en enda gång under hela natten, han har alltså sovit mellan 19.30 ooch 06.15! "Jamen vad intressant" säger ni nu ironiskt och viftar med "intresseflaggan". Men för oss är det ju värsta grejen att han efter 9 månader och 4 dagar för första gången sovit en hel natt. Jag tror att vi kan tacka IKEAs råtta för det här.


what a day!

Så ruskigt taggad på hösten och det härliga vädret. På lägenheten. På saker jag ska göra. På livet, helt enkelt. Träffade en fin kompis med dotter idag och vi har promenerat Hägersten runt tror jag närmare bestämt. Lite lunch slank ner och vi klappade djur i Aspudden. Snart löning vilket innebär att jag ska köpa kläder att ha på mig på bröllopet nästa helg. Inte ett dugg stressad över klädvalet. Inte alls.

Uppdatering några minuter senare

Hörde nyss på teve att det vankas minusgrader och snö minsann. Inte i Stockholm såklart men ändå. Förstå chocken. September. Galet.


tisdag.

Nu är tragedin ett faktum, Viggo har bitit sönder vårt fina vardagsrumsbord på riktigt. Nu är det inte längre bara några sugfläckar som fått träskivan att ljusna, han har gnagit bort en bit av hörnet. Jag förstår då rakt inte vad hans saliv består av men jag är övertygad om att det är nästintill frätande. Allt han stoppar i munnen vittrar sönder, bortsett från plast.
Jag berättade aldrig när han lyckades pilla bort en stor knapp från en mobiltelefon va? och svalde den. Ni vet den där runda, stora som sitter på SonyEricssons telefoner? Det tog 10 dagar innan den kom ut i blöjan, helt oförstörd. Skinande blank. Nu undrar ni säkert hur jag visste att det tog exakt 10 dagar, men det tänker jag inte erkänna.

Nu: klä på mig, köpa fika, invänta sällis. Först: lyssna på låten jag inte får lyssna på när Lenny är hemma med anledning att den är dålig och ger damp? (inte mina ord).

 


måndag.

Min son ser ut som Tore Skogman, ska det vara så? Gluggen mellan hans framtänder är enorm men söt.

mañana, mañana.

OBS! Varning för ett drygt mammabloggsinlägg! *putti-nutti-snutti*

Här hemma blir det lite mañana, mañana, tar liksom en sak i taget. Alldeles precis nu tömde jag mobiltelefonen på  bilder och tänker även bjuda på några.


En skrytbild där jag bara vill visa vilken fantastiskt fin son jag har.

  
Det är först nu man verkligen märker att han har en helt egen personlighet, man får sig många skratt!


Det långa, fina håret som alla föräldrar var avundsjuka på. Kanske inte alla, men många :)


Kortklippt liten kille, jag tycker det ser ut som en helt annan bebis.

  
Sist men precis lika fin som de andra bilderna. Skryt, skryt, skryt. Jag vet!

 


fredag.

Vilken dag, timmarna verkligen segar fram. Här hemma promenerar Viggo runt vardagsrumsbordet, varv efter varv. Det verkar aldrig bli tråkigt vilket kanske är förståeligt då jag klappar händerna av förtjusning en gång i minuten. Tänk vilket begåvat barn vi har!

Just nu flyter det mesta på bra, så vi tar tillfället i akt att försöka få Viggo att sluta amma på natten. Två nätter är avklarade hittills och det verkar gå åt rätt håll. Vi får hålla tummarna helt enkelt. Vi har även låtit klippa hans hår ca 5 cm och det ser ut som en helt annan bebis! 

Nu: middag.

hohoooo.

Tiden går så snabbt att jag känner att jag inte riktigt hinner med. På lördag är det 9 månader sedan Viggo kom, 9 månader sedan jag såg ut såhär.


Kollade igenom min mapp med bilder och insåg att jag inte tagit några kort på Viggo på 2 månader, det ska det bli ändring på. Bloggen uppdateras inte så frekvent men jag har lovat min lilla mamma att lägga upp lite bilder då&då. Med start i morgon!!

Redan torsdag. Igen.

För att fira mitt och Viggos tillfrisknande har vi sprungit kors&tvärs över hela Södermalm. Nåja, åtminstone är vi hyfsat friska. Köpte en fin turkos fleecemössa till honom på Polarn o Pyret men de hade slut på vindfleecejackan som jag planerat köpa. Typiskt, den var slut i Skäris igår också. Ungefär en halvtimma efteråt lyckades han bajsa ner sig a'la Viggo-style, självklart hade vi också glömt packa ner extrabyxor så han fick även fina svarta manchesterbyxor.

Nu: en tur till föreningslokalen och lägga en lapp i brevinkastet. Ikväll: lyxläsning av nya numret av Mama.

 


lovely, lovely, lovely.

Jag säger bara: "Fina fina Skäris"! Det köpcentret är underskattat till tusen, det finns ju allt där. Nästan. Spenderade hela dagen där tillsammans med Sara och fönstershoppade så det stog härliga till. Handlade lite på riktigt också men inte ens en bråkdel av det jag fingrat på. När vi flyttat till nya finlägenheten, då, då ska jag frossa i inredningsprylar och andra nyttigheter.

Jag har börjat tillfriskna från förkylningen-eller-vad-det-nu-var, har fortfarande hosta och är slemmig men inte mer än så. Lille Viggo däremot är förkyld igen men har även dragit på sig feber, antagligen jag som smittat honom. Eftersom jag fortfarande ammar trodde jag att han var safe och har därför pussat på honom trots sjukdom, men tydligen så räcker väl inte antikropparna han får i sig via mig. Bara det inte är svininfluensan, snälla, snälla håll dig borta!


RSS 2.0