lördag.

Viggo sover gott i sin säng efter att vi haftriktigt finbesök. Har stått och lagat mat hela förmiddagen och bjudit på tjejlunch (fast helt tjejig var den inte då både Viggo och Lenny var med). Det blev en hel del över så det tänkte jag bjuda farmor & farfar på när de kommer i kväll. De ska barnvakta medan jag åker in och hälsar på Lenny på InkBash. Det ska bli gott med en öl.

Sen har jag undrat om det blivit omodernt att piska mattor? Förr fanns det mattställningar på var och varannan gård men nu är de tämligen sällsynta. Alltså piskade jag mattan på balkongen kl 06.27 i morse och hoppades att ingen granne skulle se mig. Fy mig!

barnvakten undrar...

dsc04719 (MMS)

Ska det se ut såhär när man har tre ungar hemma? Tack och lov att vi bara har ett barn. Än så länge. Men framför allt; tur att jag är så fenomenalt duktig på att städa. XoXo Hemmafrun


asså.

Ni anar inte vilken snygg klänning jag köpte idag. Jag kände ett starkt behov av att få berätta det för er. Så. Tillfälle att bära den till helgen? Kanske på tjejlunchen jag bjuder på lördag, eller kanske en tur till münchenbryggeriet på en öl eller två eller fyra?
Ska nån dit? till münchenbryggeriet alltså?

puss på er.

Det går fortsatt lite svajigt på Viggos dagis men vi löser det bäst vi kan. Snart har veckan gått och jobbet har varit trevligt. Hann med en sväng till Skäris med fina mamman och hsoppade en del. Yihaa!

så var det avklarat.

I morse återvände Viggo till dagis efter 7 veckor sommarlov. "Inte bra" upprepade han i vagnen och skakade på huvudet. Precis utanför grindarna brast han ut i hysteriskt gråt och ville inte alls bli lämnad där. När jag ringde vid lunchtid och frågade hur det hade gått sa fröken "Dagen har faktiskt gått ganska... dåligt". När jag med brustet hjärta kom till dagis för att hämta min son sa fröknarna att han bör mjukstartas de första två veckorna. Fan. Hoppas mina chefer kan tänkas släppa iväg mig tidigare.

Jobbet är fortsatt trevligt, skulle faktiskt kunna slå till med att säga att det är roligt! Ser fram emot nästa vecka då fina Karin börjar jobba med mig och avslutar veckan med after work.


Till salu!

Vill du eller kanske någon du känner köpa Viggos gamla barnvagn? En svart/grå Bugaboo cameleon uttagen i december -08. Liggdelen helt oanvänd och fortfarande i emballage. Extra vinterhjul medföljer samt det vanliga som regnskydd, myggnät & varukorg.


går i väntans tider.

Är det någon som fått nya IKEA-katalogen? Har för mig att den brukar komma i början av sommaren så jag har väntat, väntat och åter väntat. Kollade på hemsidan och såg ett fint påslakan som skulle passa i Viggos säng. Snart är det dags för en riktig säng faktiskt.

Första dagen tillbaka på jobbet var inte alls så traumatiskt som jag var rädd för. Tvärtom var det kul att vara tillbaka och i morgon ser jag fram emot att få hämta Viggo på dagis! Det krävs inte mycket för att få den här mamman glad.


Glasört Kulle, IKEA 199:-


Åter till vardagen.

Har haft lite sura miner inför jobbstarten men ju närmre jag kommer, desto roligare känns det. Gotland var fantastiskt mysigt även om jag tyckte att det blev lite jobbigt de sista dagarna. Det fick liksom räcka med spindlar och fästingar, särskilt efter att Viggo fick en liten rackare som sög sig fast på halsen.
Vädret har kanske inte bjudit på sol, men jag tycker ändå det varit fint. Viggo har haft det toppen med sin farmor & farfar och blivit bortskämd med glass, traktorer, hästar och mer därtill. Har många fina bilder från semestern men hänvisar till facebook istället.Nu sova och planera scrapbooking av sommaren. Har din semester varit bra?

XoXo
Trötta mamman

Det närmar sig slutet på vår Gotlandsemest...

dsc04713 (MMS)

Det närmar sig slutet på vår Gotlandsemester, på söndag far vi hem igen. Det är trivsamt på landet fast ändå, "borta bra men hemma bäst". XoXo


Gotland

Äntligen har vi boat in oss i ett underbart stenhus här på södra Gotland. En vecka kvar på semester, men vilken semester sen då! Bästa på länge. Viggo hälsar puss!!

XoXo
Mamman utan varken mobiltäckning eller internetuppkoppling


lördag = städdag.

Det här med att använda TV som barnvakt är ju inte så dumt. Efter 20 månader kan han sitta stilla i soffan i ungeför 7 minuter, fattar ni peppen?
Igår blev det stranden för hela slanten, eller nja, tills Viggo kastade in handduken och inte ville mer. Först blev han bestulen på en singoallakaka och ni hör ju redan här att det var en smärre katastrof. Strax efter blev ankan lite modigare och knyckte nästa kaka ur hans hand varpå gallskrik uppstod. Visste inte om det var rädslan eller smärtan efter att ha blivit biten i fingret men sen kom de välkända orden "MIN!! MIN!! MIN!!" och jag kunde andas ut. Getingarna tyckte Viggo var extra söt för de lämnade honom inte i fred och gav honom ett litet stick.

Kvällen bjöd på sovande barn och en drink på en solig uteserviering. Inte helt fel!

Det händer inte mycket nu, vi tar dagen li...

dsc04702 (MMS)

Det händer inte mycket nu, vi tar dagen lite som den kommer. För en stund sedan såg vi ambulanser, poliser och brandbilar längs gatan med blåljusen på. Inget aning vad som hänt men Viggo tyckte det var spännande.


Beroendeframkallande. Timmarna bara flyger...

dsc04698 (MMS)

Beroendeframkallande. Timmarna bara flyger förbi, ögonen går i kors men jag kan inte sluta.


söndag.

Idag vankas det kalas hos en kompis här i stan. Om jag får säga mitt så är det alldeles för sällan man får gå på kalas. Så var det med den saken!

Läste ni förretsen om Bastu-VM? Den ena finalisten dog och den andra fick allvarliga brönnskador och vårdas på sjukhus. Kolla in http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7585328.ab

första dagen på min ensamma semester.


RSS 2.0