sista fredagen.

Nämnde jag häromdagen att jag var på IKEA? Tänkte att det skulle vara kaos såhär i mellandagarna men när vi kom fram till kassorna var det inte ens kö. Har det någonsin hänt på IKEA i Kungens kurva?

Nåja. Så här på sista dagen för detta 2010 gav Viggo oss sovmorgon till 8.30. Några kondisfrallor senare ska vi nu klä på oss kläder och bege oss till Fruängen för en playdate. Någonstans på eftermiddagen ska vi hinna städa, planera nyårsmiddag, inhandla mat & såklart, laga maten. Det känns inte ett dugg stressande, det gör faktiskt inte det.

Skulle kunna klämma till med ett klyschigt "carpe diem" såhär på nyårsafton, men det tänker jag inte göra. Gud så töntigt!

Hittade ett utkast från i onsdags.

Ska snart bege mig in till stan för en middag med tjejerna. Desssvärre känner jag att jag inte har något snyggt alls i garderoben så jag vet inte vad jag ska sätta på mig. Hela jag är liksom uppsvullen och magen putar som en kanonkula rätt fram. Vissa dagar är magen normalstor, andra dagar gigantisk. Hur ska det här sluta?

Jag borde helt enkelt låna hem min svägerskas häst Dixie. Fast hon skulle nog få ryggskott i samma sekund som jag gracisöt svingar mina ben upp över sadeln.

        

Kärt återseende.

Hej vänner, har ni haft det bra? Vår jul i Småland var så mysig en jul kan vara tror jag. Firade med familjen i Småland och har bott i ett underbart hus som vi lånat. Spenderat den mesta av tiden tillsammans med Viggos kusiner och de fullkomligt älskar varandra. Varje morgon har det låtit så här: "God morgon mamma. Pappa. Åka till Linn?!". Vi har lekt i snön, åkt traktor, ridit på häst, shoppat & ätit alldeles för mycket god mat.

Nu hemma igen och förbereder mig för kvällens jobb. I morgon lägger jag in (de väldigt få) bilder som tagits under julen.

GOD JUL!

Idag har jag & Viggo lyckats laga en jättegod middag som vi åt i skenet av tända ljus och ljuv musik i bakgrunden. Dagen på jobbet har varit mysig och jag förstår inte alls varför så många klagar på kylan. Det kan ju låta lite präktigt men "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder".

I morgon bär det av till Småland för julfirande med familjen så vi får höras igen i mellandagarna. Vi har det toppen, det känns redan bättre med dagis och jag ser fram emot att få komma hemifrån och kanske rida lite på hästarna. Åtminstone ska Viggo få rida. 

                                           ♥♥♥ GOD JUL MINA FINA LÄSARE!!! ♥♥

Under tiden jag är ledig från Stockholm ska jag klura på nyårslöften. Jag brukar i regel inte fundera på sånt annars men i år känner jag att jag vill lova mig själv en förbättring. Bl.a ska jag ta mig till IKEA och köpa lådor för utökad källsortering, miljötänket är viktigt.
Vad har ni för nyårslöften?


sicken dag.

En sånhär grinig dag på jobbet idag men också många inslag av glädje. Låter det konstigt? Säg en bjäbbig terrier på Prozac istället då? Dessutom fick jag visa upp ett otäckt födelsemärke jag oroat mig för i några månader nu, det ser tydligen inte ut som något solklart malignt melanom vilket jag själv är övertygad om (såklart). Men jag ska ta bort det så snart det finns en lucka i mitt schema. Usch jag är lite orolig faktiskt.

Någon av er som har erfarenhet av malignt melanom?

oväntade saker.

Ibland kan man hitta leksaksgrodor i sin jackficka, och känna en stark längtan efter att få hämta på dagis. Eller ett BRIO-tåg i stöveln och tänka "aj fan vad det gjorde ont!". Eller finna dom försvunna pusselbitarna under locket på dammsugaren och undra var han gömt alla andra saker som varit borta i evigheter.

Och ibland kan man sakna sommarens spontanitet, även fast jag absolut älskar vintern. Kolla bara.

              


2-årskalejs

Som bekant fyller lilleman 2 år idag och det har vi firat i form av ett lightkalas. Lite tårta, kakor & saft fick räcka, och så givetvis några fina gäster. Viggo har fått presenter, bl.a flera böcker och det gillar vi skarpt. Det börjar bli lite trögläst här på kvällarna när vi läser samma böcker om och om igen. Tusen tack alla kalasgäster!

Dessvärre blev det inga bilder tagna och därmed inga mammapoäng till mig. Hur ska det se ut i Viggos scrapbook med en stor lucka från hans 2-årskalas? Jo jag säger då det.

lovely Mio.

Var på Mio tidigare idag och strosade runt bland alla fina möbler. Hittade bl.a dessa tre saker som jag vill köpa, men jag har för mig att både lampan och soffan såg snyggare ut i verkligheten? För egentligen gillar ju inte jag soffor med så många "lösa" kuddar. Är det inte bökigt att hålla dom symmetriskt snyggt placerade? Påslakanset är till Viggos nya säng och ska givetvis vara i färgen turkos, vad annars?

         

Längtar..

Det bästa med att få några dagars julledigt är att ätligen få måla naglarna. Jag längtar! Det borde finnas någon mer skonsam nagellacksborttagning, då kunde jag måla dom fina även på helgerna.

vilken käftsmäll.

Läste en artikel alldeles nyss, som säger att snygga kvinnor får döttrar. Osis för mig då det borde betyda att jag är rätt ful. Tror ni det ligger något i det uttalandet? (alltså att snygga kvinnor får tjejer, inte att jag är ful. Det behöver ni inte diskutera alls tack).

Läs här!

årets löfte.

Efter den här julen ska jag slänga in mina spenderarbyxor längst in i garderoben och inte plocka fram dom på ett bra tag. Sparkontot måste fyllas på så att jag kan köpa mig en ny(are) bil, en utlandsresa och en ny soffa, helst innan sommaren då det knappast kommer bli mer generöst på lönekontot.

TGIF

Jag är så nedrans förkyld att jag aldrig sett på maken. Snorig, täppt, huvudvärk och riktigt dryg hosta. Därför spenderar jag dagarna i soffan där jag mest bara tycker synd om mig själv.

Igår däremot pallrade jag mig iväg till både Täby centrum på förmiddagen och Viggos luciatåg på eftermiddagen. Han var underbart söt där han stog längst fram som en liten staty. Rörde inte en min (dvs sjöng ingenting), stod blickstilla bortsett från att han i slowmotion rörde huvudet så han kunde kolla på alla i lokalen. Jag hade mer än gärna bjudit på en bild från gårdagen men det visade sig att jag glömt minneskortet till kameran hemma. Men lita på mig när jag säger att han var söt som socker!

Nu: läkarbesök.
Senare: utvecklingssamtal på dagis.

hmm.

Jag känner mig uppsvullen och ser höggravid ut. Ska det vara så, undrar jag? Lösningen på problemet borde vara lussebullar och indisk mat. Det vet ju alla hur hälsosamt det är att äta indiskt!

funderingar funderingar..

På fredag gör vi ett nytt försök att ha ett utvecklingssamtal på dagis, sist var det ont om folk så det blev inställt. Vi har en del saker som vi inte är helt nöjda med, bl.a att de inte är ute så mycket som vi vill. Försöker läsa i Lpfö 98 vad som gäller, men det står ingenting om utomhusvistelse. Tyvär måste Lenny vara på jobbet så jag får ta fighten ensam. Det kommer gå bra såklart men det hade varit skönt att slippa vara ensam när man har ett A4 med klagomål som ska fram. Nåväl, jag ser fortfarande fram emot samtalet!

sjukstugan.

Det tog mig 1,5 arbetsdag innan jag insåg att jag faktiskt borde ligga till sängs. Sagt och gjort. Jag knatade hem från jobbet, lade mig i sängen och sov till kl 16 för att sedan hämta Viggo på dagis. "Va, hur kunde du låta barnet vara på dagis så länge när du ändå var hemma?" kanske någon präktig mamma undrar nu. "Det var väldigt lätt", svarar jag då.

Vad jag behöver nu är en chokladask och några trisslotter, då skulle jag bli lika glad som Viggo i lördags när han fick sin godispåse!


hmm.

Det är tur att man lär sina barn vettiga saker. Nu sitter han och försöker laga sin varukorg. När det inte går som han vill låter han: "Ååoooh!" (i en såndär frustrerad suck ni vet). Jag erkänner mig skyldig, det är så ångan låter när den pyser ut.  


tropisk vinter, endast 2 grader minus.

Sconesfrukost med den störtsa koppen te. DET kära vänner kallar jag för en bra start på morgonen. Sen en sväng till Långbromamman så barnen fick kramas och åka pulka och den här mamman fick pulsa hem i snön, dragandes på nästan 17 kilo unge. Det borde väl bli, låt säga, en hel del förbrukade kalorier? Låt säga motsvarande 100 g chokladkaka? Eller en påse ostbollar? Jo, jag tror alldeles bestämt att promenaden motsvarar precis just det!

De andra killarna i familjen började morgonen med ett rejält träningspass men jag hävdar att det är minst lika ansträngande att dra en pulka efter sig.


strange in the förort.

Det händer konstiga saker i förorten. I går kväll när jag precis klivit av tåget efter ett jobbpass kommer tre kvinnor springandes efter mig. Efter lite hysteriskt skrik nere vid spärrvakten kommer det alltså fram att en av dom glömt sitt barn på tåget. Mamman var såklart alldeles hysterisk och förtvivlat ledsen. Men hur fan lyckas man med att glömma sitt eget barn?

lata torsdagen.

Planen var att jag skulle löpa till vår lokala Coop nu på morgonen och köpa saffran. Har lovat mina kollegor att bjuda på saffransmuffins i kväll på jobbet men det kommer alltså inte bli av (denhär torsdagen heller). I stället kommer jag stanna till på bästa kondiset i Hornstull och köpa med mig något smaskigt.


huga.

Jag vet inte om det beror på 2-årstrots eller om Viggo bara är uttråkad. Han gör allt i sin makt för att provocera mig och idag lyckas han. Försöker behålla lugnet men egentligen vill jag bara sälja honom till högstbjudande. Eller först till kvarn.

Kan också tillägga att vi mestadels bara suttit inne i 3 dygn, bortsett från enstaka nödvändiga promenader från punkt A till B. Allt för att inte behöva anstränga honom ytterligare. Men i morgon blir det dagis för Viggos del och jobb för min del. Jippie!! (på riktigt alltså).

en tisdag som alla andra.

VAB igen med förkylt barn med andningssvårigheter. Inte konstigt att han blir sjuk gång på gång när dagis håller sig inne så fort termometern visar under 0 grader. Morr, jag blir så frustrerad.

En tripp till läkaren idag resulterade i Ventoline-inhalation mycket starkare än den han har hemma. Viggo som till vardags är mer vild än tam blir helt speedad efter 3 minuter bakom inhalatorn. Han bokstavligen for runt, hoppade, klättrade, babblade och drog i alla lådor och tryckte på alla knappar inom räckhåll. Somnade en kvart i vagnen under hemfärd.

Försökte få honom att sova lunch i drygt 1,5 timme utan resultat. Han har gjort allt han inte får, bl.a rivit ner det mesta av julgranspyntet, klättrat upp på köksbänken för att äta lite ur kryddburkarna, rivit sönder böcker och kissat på sig tre gånger (och vägrat pottan hela dagen). Någonstans där emellan har vi dock haft en mysig dag tillsammans och han har lärt sig gilla Lily Allen. Vi har dansat runt och skrålat högt till "Who'd have known".


söndagkväller.

Sådär ja, årets lussebullar har blivit bakade, vi har farit iväg på adventsfika och fyllt kylen med mat. Bl.a sprang vi på ett erbjudande där allt Lego hade 20% rabatt, det blev ytterligare en julklapp till Viggo. Annars en väldigt mysig söndag och jag vill inte att helgen ska ta slut.

Har funderat kring det här med att ha kalas för Viggo eller inte och nu är det bestämt. Söndag den 19e december blir det kalas a'la öppet hus här hemma och alla är välkomna!

God morgon läsare!



God morgon! Här sitter vi och tittar på Pippi Långstrump, som de flesta andra morgnar. Stackars lillen är förkyld med allt som hör till (hosta, slem & astma) men själv mår jag som en liten rosenknopp!


Så mycket bättre.. tralala..

Julgran: check!
Trevlig lördagsafton: check!
Julklappar: check!

Om det finns någon där ute som tänkte köpa något till Viggo i julklapp så önskar han sig fortfarande Play Dough, ett garage & en Pippi-docka.

barnalös.

Juicen var ingen succé och här har jag gått och trånat efter den i två veckor. Nåväl, nu slipper jag undra! Eftermiddagen överraskade mig minst sagt.
Dagis ringde till mitt jobb och sa att de ställt in vårt utvecklingssamtal. Dessutom är Viggo hos sin farmor idag och jag får inte hem honom förrän kl 17.30. Det ger alltså 3,5 timma oplanderad tid. Herregud vad jag kan bli stressad av sånt! Det blev en låångfika på ett ställe som heter "Chokladbollen". Klart jag var tvungen att köpa en chokladboll för 29:- och äta upp nästan hela trots att jag var proppmätt. Logik?

Fatta va!?

dsc04869 (MMS)

Förstår ni vilken lycklig start det är på den här morgonen? Det lönar sig att leta runt i alla butiker man går förbi. Ha en fin fredag vänner!


toast.. mmm..

Det spelar ingen roll hur många toast jag äter, jag blir liksom inte mätt. Hur ska det här sluta?

att tämja hjärnan.

Alldeles nyss steg jag innanför dörren efter att ha varit på en trevlig kvällsföreläsning. Nisse Simonson, har ni hört talas om honom? Idag var det "Varför mår vi människor så dåligt, när vi har det så bra?" på agendan och jag vill absolut rekommendera er att gå och lyssna. Den bjöd kanske inte på så många "wow-upplevelser" men inspirerar och motiverar.

"Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv."


RSS 2.0