så dödens trött.

Först och främst vill jag bara skriva att jag lever, jag är bara för trött för att göra några större uppdateringar. Idag är det dock inte Viggo som är boven i dramat, det är min pappa som bär ansvaret för den här tröttheten. Pappa och Mona var här i helgen och eftersom min pappa är uppe tidigare än tuppen kom han in till mig i vardagsrummet kl 04.17 i morse för att "prata lite". Tja, det är väl aldrig för sent/för tidigt för att sitta och prata lite.

I morgon blir det uppdateringar med bilder, missa inte! :)

bye bye baby.

Nu är det snart dags för sängen och jag håller tummarna för att viggo kommer sova bra och länge i morgon. Jag brukar inte vara den som är den men att få sova till 7 i morgon vore fantastiskt så att jag får "ladda batterierna" inför helgen. Dock vill jag tillägga att den f.d morgontrötta och inte-så-trevliga (den-riktigt-jävliga) Emma tycker inte att det är så farligt att gå upp klockan 5 på morgonen längre. Visst, lite mer sömn skulle vara skönt men å andra sidan är det effektivt att vakna tidigt.
Hur många andra har en nystädad lägenhet kl 6 på morgonen? För att vakna till liv har jag en välfungerande morgonrutin som innebär: tömma diskmaskin, ställa in ny disk, putsa spishällen, plocka leksaker, vika tvätt, starta tvättmaskin osv. Det trodde ni inte om den här latmasken va? :)

Lenny åker bort med jobbet hela helgen, gräsänka för min del alltså. Har någon lite ledig tid för mig i morgon? gärna också på kvällen, haha. Jag är så förbannat sällskapssjuk.


nedräkning.

Japp, nu har jag nedräkning här hemma. I dubbel bemärkelse. För det första börjar min mammaledighet lida mot sitt slut efter 18 månader lång ledighet (i april). För det andra ska jag börja räkna ner kilon om allt går enligt planerna, vågen är inhandlad och nu behövs bara en nypa motivation.

Vill tipsa om en film jag såg igår som heter "Allt för min syster" eller "My sister's keeper" som den heter på engelska. Kanske har någon av er läst boken? Till er som tycker att det är intressant med etiska frågor kan jag absolut rekommendera er att se filmen (eller allra helst läsa boken). Även ni som tycker om att gråta en sisådär 10 gånger under en och samma film kan ju också hyra den. Om filmen kan ni läsa här!

Nu ska jag ringa min sambo som precis som alla andra stockholmare är påverkade av att tunnelbanan är inställd med tanke på denna fruuuuktansvärda nya istid (ironisk). Det rådde tydligen kaos i Liljeholmen så man kan säga att han får sig en frisk promenad hela vägen hem till Västertorp.

det polska ovädret.

Det blev inget Enköping för vår del då vi blev lite skrämda av snön faktiskt. Istället åker vi dit och firar Simpan om två veckor och sover över en natt. Eller, så har vi bestämt här hemma och jag hoppas Enköpingsborna är gästvänliga. Att sitta inne i två hela dagar är terror för en liten 1-åring så när vi gick till Coop en snabbis skrek han rakt ut av förtjusning. Viggo sprang runt mellan hyllorna och jag tror att han petade på varenda saftflaska och slog på alla frysdiskar. Nåväl, när öppna förskolan är stängd får man roa sig bäst man kan. Mina svärföräldrar var här på middag och vi bjöd bl.a på friterad falafel, såå mycket godare än de färdiga man kan köpa. Till efterrätt serverades en morotskaka som brukar vara fantastiskt god, åtminstone om min vän Karin bakar den. Min kaka var inte alls lika fluffig och fin, den spelade i en helt annan liga. Bottenskrapet. Allt jag bakar blir fult, varför då?

lördag.

Som alla andra skriver i sina bloggar så sitter även jag insnöad, helt frivilligt dock. Egoistisk som jag är övertalade jag min sambo att ringa någon kompis och gå ut på krogen, men det tog en hel dag att övertyga honom. Eftersom jag var ute igår med några tjejer är det ju inte mer än rätt att han gör detsamma. Här sitter jag alltså vid datorn, kollar på några avsnitt Desperate housewives och virkar några mormorsrutor. Jag njuter.

I morgon har vi planerat in ett 1-årskalas i Enköping och vi får se hur det blir med det. Hoppas SJ inte ställer in tågen, måste säga att snö i all ära men det var lite dålig timing. Jag vill verkligen åka till Enköping, miljöombyte är bra.

torsdag

Dagarna går i rasande fart, veckan hinner knappt börja innan det är torsdag igen. Att jag tjatar så mycket om torsdagar är att det är Lennys sista arbetsdag innan helgen, bästa dagen alltså. Just idag äter vi morötter och kollar på tv. Vi ser en dokumentär om människor med fobier. En kvinna vågar inte äta saker som inte är mjukt. Hon är rädd att hennes tänder ska gå sönder, att hon då blir ful och att ingen vill ha henne. Därför sitter hon nu i tv och blir forcerad att äta ett chips vilket såklart ger henne ångest. Vilket fruktansvärt liv att leva. 

Det här blev ju lite mer deppigt än vad jag hade planerat att skriva. Jag hade tänkt berätta om morgondagen då jag ska ut och äta middag och dricka en drink med några vänner, om lördagen som bjuder på symässa i Älvsjö och en roadtrip till Enköping på söndag. Prima helg alltså!



Nu för tiden behöver vi inte ta med vagnen hela tiden, vi kan t.ex. promenera till Coop för att handla. I vanliga fall tar det ungefär 3 minuter att gå till affären, med Viggo i släptåg tar det kanske en timme för att handla lite mjölk. Men det är roligt, eller, Viggo tycker att det är roligt.


Ingen kan ta miste på att sojafärssås är favoritmaten här hemma.

tisdag.

Viggo är himla förkyld och har dessutom ont av sina nya tänder som ploppar upp till höger och vänster, det är inte lätt att vara Viggo just idag. Det är å andra sidan inte så lätt att vara Emma heller och allt är semlornas fel. Varför i hela fridens namn börjar man sälja semlor flera månader innan fettisdagen? Nu sitter jag ju här och väger 7 kilo mer än för några månader sedan och vad gör jag? Joo, äter lite semlor som plåster på såren. Come on!

alla hjärtans söndag.

Helgen bjöd på ett spontanbesök till Västerås och idag blev jag kärleksfullt mottagen när jag kom hem igen. Pusskalas i massor, ett finfint smycke, många skratt och pannkakslunch. Det finns inget bättre än pusskalas, varken med sonen eller sambon.

Puss right back at ya.

Appropå ingenting så skrev jag för några inlägg sedan att jag "blir nervös av att koka potatis", för att beskriva att kvaliteten på min mat inte alltid är top notch. Detta gjorde min mor lite orolig, hon bara: "Emma! du måste börja koka potatis till Viggo, han måste få riktig mat! jag kan lära dig koka potatis någon gång...", och trodde på allvar att jag inte ens kan laga den enklaste mat. I min familj hyser vi stort förtroende för varandras kompetens. Eller inte.


torsdag igen och vi har helgen framför oss.

Det går bra nu, här hemma är allting så optimalt en barnfamilj kan ha det. Allt bara flyter på och det känns som om vi varit en familj i evigheter, en prima fin familj. Det är kärlek. Det enda man kan klaga på är att herrarna i huset inte kan hantera knäckebröd. Skillnaden är dock att Lenny knaprar bröd i soffan medan viggo plockar sina bitar till sängen. Där smular han ner knäckebrödet till molekyler som jag sedan försöker borsta bort innan jag ska sova. Självklart lyckas jag aldrig riktigt utan upplever natt efter natt samma känsla jag upplevde då jag fick kroppspeeling på spa. Inte så angenämt men jag älskar dom. Inte smulorna alltså utan mina herrar.

onsdag.

Jag vet inte vad som hänt den senaste veckan men jag har helt plötsligt funnit intresse i att laga mat. Med det inte sagt att jag är duktig på det, jag blir fortfarande nervös över att koka potatis. Ändå: pluspoäng till mig. Välkommen in i vuxenvärlden, Emma!

Jag behöver pengar. Då ska jag köpa lite tyg, en ny cd-spelare till Viggo och en personvåg. Panta burkar och köpa en trisslott i morgon? jag tror nog det.

måndag.

God morgon fina läsare!
Gårdagen gick i våldsamhetens tecken och det känns än idag kan jag tala om. Det började med att Viggo skallade mig över näsan så hårt att Lenny hörde ett knak/knastrande från några meters avstånd. Själv både kände och hörde jag smällen och trodde nästan näsan gick av. Sedan följde följande scenarion: Viggo busar så hårt i soffan att han skallade mig över munnen och den här mamman fick sig en blodig fläskläpp. I Skärholmen passade det sig inte att bli buren så jag fick någon konstig kombination av slag och klös över hela ansiktet, ajaj. Det sista jag vill minnas är att han var fascinerad över mina (alltid) så fina örhängen att han drog ut dom i ett enda tag.

Men jag överlevde! Idag är en ny vecka och nya tag. Inga fler semlor för Emma!



Det är svårt att tro ovanstående om det här charmtrollet? I skrivande stund sitter han och kvittrar sött vid matbordet, dags för frukost!


söndag. typiskt också.

Gårdagen bjöd på biobesök med min vän Thomas, "Up in the air" hette visst filmen. Den var trevlig men Thomas och jag klaffar inte riktigt som biosällskap. Jag gillar att prata under filmens gång, lite tyst bör tilläggas. Det finns alltid saker som måste kommenteras eller något man undrar över. Efter filmen fick jag minsann höra att jag är dryg som håller på och pratar under filmen, dessutom fick jag höra att det är irriterande att jag pratar för mycket över huvud taget. Visserligen syftade han på att jag gärna avbryter och pratar om något annat men hmm, sån är ju jag. Emma i ett nötskal. jag hävdar bestämt att det är del av min charm!

fredag. vilken underbart ljuvlig fredag!

Det blir en hel del tittande på barnprogram här hemma, åtminstone som bakgrundsljud. I dag såg vi hur man kunde göra egna tvålar och stoppa roliga saker i dom. Först en söt, rosa liten plastgris, Sen började hon stoppa döda getingar och skalbaggar i dom, ungefär då började jag undra vem som vill ha såna tvålar?
Nåväl. Nu är det dags för fruktsallad och film, see ya!

onsdag. folk kallar det snökaos..

..jag kallar det "lite snö". Väldigt fint och mysigt fortfarande och inte alls så förskräckligt att dra barnvagn i som många verkar tycka. Å andra sidan kan det bero på mina välsvarvade biceps och anabolastinna lårmuskler. Oh yes. Så är det nog.

Jag behöver hjälp här hemma. Alla ni som varit hemma hos mig kan väl tänka till lite extra och kanske komma med förslag på hur jag ska få fint i vardagsrummet. Det är absolut inte fult eller så men det känns lite ungkarl över det hela. Jag är ute efter snyggt, praktiskt, hemtrevligt och enkelt. Okej? kram så länge!

måndag. åter till vardagen.

Längtar efter att få krypa ner i sängen, kasta några nöjda blickar på gardinerna jag sydde igår. Det är så härligt att vara nöjd över något man gjort, så nöjd att det är värt att bara kika in i sovrummet emellanåt bara för att. Dessvärre "måste" jag vara uppe till kl 23.00 och kolla på Paradise Hotell. Jag vet inte vad som hände men nu kan jag inte missa ett endaste avsnitt. Tänk om jag haft en TV i sovrummet. Tänk då va, vilken lyx!

Appropå helt annat så var vi till barnläkaren idag igen för uppföljning av den nya medicinen. Ska fortsätta med pulvret som dämpar rosslet i lungorna och åter igen börja med inhalationer eftersom den flytande varianten inte varit lika effektiv. Stackars Viggo, han som hatar att inhalera :(.


RSS 2.0