strike two.

Idag stötte en kollega till mig i magen av misstag och bara: "Aha, är du gravid?!". Det här är andra gången det händer på kort tid, borde jag få mig en tankeställare? Jag muttrade hela vägen hem från jobbet, beslöt att sluta äta godis, gick förbi en butik här i krokarna och såg att de hade 50% på alla Ben&Jerrys glassar. Klart jag var tvungen artt köpa ett helt lass men de står än så länge orörda i frysen. Än så länge.

Viggo var kvällspigg, Lenny är ur form & själv känner jag mig också slö. Har målat några tavellister vita men nu blir det mer nöje än nytta.


Viggo gav mig sovmorgon till sex i morse s...

dsc04630 (MMS)

Viggo gav mig sovmorgon till sex i morse så jag är lite av en livsnjutare idag. Ska en tur med Viggo till ikea idag och frakta hem en barnsäng själv, blir spännande.


gullunge.

Det är lustigt hur barn beter sig emellanåt. Viggo har tydligen skött sig alldeles exemplariskt och ätit som en häst, suttit i sin stol, själv krupit upp i sin vagn för att sova i 2,5 timme (!!) för att slutligen själv tassa in till sin säng och somna för natten. Helt otroligt, jag är så glad att han trivs med sin farmor & farfar. Fina, fina Viggo.

Nu är jag fruktansvärt trött och borde sova. Ville bara skryta om att vi varit väldigt duktiga idag men vardagsrummet ser ekande tomt ut. Jag vill att alla vänner som kan kommer hit och hjälper mig med inredningstips.

hurry curry.

Det var länge sen sist men idag är Viggo hos sin farmor och farfar och leker. Vi föräldrar passar på att röja i lägenhet och förråd. Tanken är att slänga saker som inte används och göra ordning och fint här hemma. Till kvällen blir det middag i stan, guitarhero & överblivet rödvin.


Hoppas ni alla haft en trevlig midsommar.

Hemma igen efter intensivt midsommarfirande ute på Värmdö. Viggo har varit vid gott mod hela dagen och somnade fint i bilen tillbaka. Nu har vi en mycket, mycket ledsen liten kille här hemma som varken vill dricka välling, kramas eller sova. Stackars liten.

Summer, summer, summertime..

Ett snabbesök till barnläkaren i morse konstaterade att Viggo har ögoninflammation men han verkar inte så brydd för det. Tack & lov.
I morse när jag satt uppkrupen i kökssoffan satt han på golvet nedanför mig och pillade med smulor som hamnat under bordet. Såg i periferin att han tog upp nåt litet och svart och jag brydde mig inte om det eftersom det ligger russin utspridda lite varstans här hemma. När han bet i "russinet" knastrade det liksom till och han kastade iväg det igen. När jag kollade efter var det en stor skalbagge som fått offra livet för ett hungrigt barn, kvar låg han och sprattlade i en blöt fläck som läckte ut. R.I.P skalbaggskompisen.


Jo förresten..

Förresten hörrni, jag har beställt ett fantastiskt gulligt tyg till Viggos rum. Så fort det kommit och jag lyckats sy gardiner av det så lägger jag ut kort på det. Det saknas fortfarande småprylar, dessa tre är jag fullkomligt förälskad i.

                   

Nattlampa till Viggo, flugsvamp.
Kaninlampa till Viggos rum. Har dock inte bestämt färg
Fågelkrokar till Viggos kläder. Fina va?

Love is in the air.

Tada, mamman är tillbaka! Konstigt nog har jag inget specielllt att dela med mig av men bilder finns det alltid att visa. Jag vet inte om det är solen, sommaren eller allmän harmoni, för jag känner mig så inspirerad. Inspirerad vad gäller allt utom att avstå bullar&glass.


Kärlek.

Viggo hjärta farmor.
Mamma hjärta Viggo.
Mamma hjärta pappa.
Mamma hjärta Långbromamman.
Mamma hjärta livet.


Köket ser ut som ett slagfält när den här ...

dsc04604 (MMS)

Köket ser ut som ett slagfält när den här mamman går lös med penseln. Dessutom har min ask med knappnålar fått fötter och jag hittar dom ingenstans. Typiskt också att asken egentligen tillhör min svärmor. Osis, är ordet. XoXo


saknaden är stor.

Ska man se något positivt med att datorn gått sönder så skulle det vara att jag får massa tid över till annat. T.ex har jag gått lös med slipmaskin, sandpapper & åtskilliga lager med färg. Nu är jag inne på tredje varvet grundfärg men måste fortfarande hålla tummarna. Ändå kan jag inte låt bli att svära inombords 47 gånger dagligen då jag inser hur mycket jag saknar min pärla :(.

Tänkte lägga in bilder i Lennys uråldriga gamla dator men det går icke. Istället kan jag då tipsa om den bästa pryl jag köpt på länge! Nämligen denna:S.O.S, it´s very emergency...

Hörrni, nu behöver jag lite tips & råd. Håller nämligen på att måla om en gammal möbel och har målartvättat, slipat och grundmålat en gång. Ändå lyser det gult igenom den vita färgen, ser liksom smutsigt ut. Vad har jag gjort fel och vad kan jag göra åt saken nu?

Puss på er!

vampyrfeber.

Längtar till helgen då jag får tid att fara till IKEA, Flügger och Åhlens. Tills dess har jag inget pyssel på lager så jag får ägna mig åt städning och Twilight-filmerna och True Blood.


Igår var planen att sy en sittdyna till va...

dsc04590 (MMS)

Igår var planen att sy en sittdyna till vagnen men tyget räckte inte till. Istället klädde jag om köksstolarna så att de nu matchar soffan. Det blev ganska så fint tycker jag. Jag känner mig riktigt i pysseltaget nu efter helgen. Vi träffade nämligen både Långbromamman och Viggos sidekick Simpan i helgen så nu flödar inspirationen. Pyssligare familjer får man leta efter!


buhu.

Min älskade dator har varit med om ett traumatisk fall från hög höjd. Kvar lämnades ett hål i parketten och en väldigt trasig dator i en handfull bitar. Får se vad försäkringsbolaget säger i morgon, men framför allt hoppas jag att hårddisken klarat sig. Det är en sorgens helg här i Hägersten. Jag återkommer!

trots regnet...

... kan man säga att dagen varit strålande. Mest är det jag som har strålat, japp, fråga dom på jobbet som minsann sa "Du är helt strålande, Emma!". Sug på den karamellen.

Appropå det här med att suga på saker. Igår gjorde Viggo en favorit i repris och stoppade en livs levande snigel i munnen som man sedan snabbt försöker pilla ut. Idag var snäppet värre då han fick tag i någons snuskiga öronpropp och stoppade i munnen. Fy, har han inget hygientänk alls?

18-månaderskontroll idag förresten. 85 cm, 13440 gram och lekte sig igenom diverse tester. Han kan både rita, stapla klossar, peka på magen & prata.


ibland har man tur.

Äntligen hittade jag en möbel på blocket som kommer passa fint som TV-bänk. Ett litet slitet sideboard som med lite kärlek kommer bli gulligt. ska försöka flörta in mig hos Långbromamman i helgen och kanske låna deras slipmaskin, sen bara lite grundfärg och sprayfärg sen är det klart. Jag har alltid varit emot att måla gamla retromöbler, det är ju att förstöra dom om gamla möbler kommer aldrig igen. Så är det ju. Nu var denna så himla sliten så det känns ändå rätt okej.

Jag visar er när bänken är klar! Det känns så bra det här. Nu är det bara en Stokke tripp trapp som saknas.

lillemans goda smak.

Viggo har pinkat in sitt revir i soffan och det är ingen liten pöl vi pratar om. Det var nog hans sätt att säga att det är dags att köpa en ny och större soffa? Han har ögon för inredning, lilleman, det har han efter sin mor!

som jag har längtat..

Snart är det den 13 juni och ni bara "vad händer då då?". Jo, då är det säsongspremiär för true blood vilket är helt fantastiskt för oss som väntat i ett helt år. För att komma i stämning har jag kollat på teasers och minisoder. Love love love.

Emma <3 Bill Compton.


lite text & några bilder.

Helgen bjöd på bebisar, sol & trevligt umgänge. Såhär i efterhand kanske jag borde ha tagit det lugnt men det är svårt att låta bli att umgås med finfina människor.

         
(Klicka på bilderna för att göra de större)

Det tuffaste vi gjort i helgen var att besluta hur vi ska göra med Viggos dagis. Vi blev erbjudna en plats i höst på det dagis vi haft som 1a alternativ; ett stort, fint dagis med ljuvlig gård och nära hem. Slutligen bestämde vi dock att Viggo ska få gå kvar med sina fröknar och kompisar. Det är ändå ett lugnt dagis och vi tycker det passar Viggo bra (eftersom han är så vild själv). Dessutom har han ju fått en tjej från en annan avdelning, de låter henne faktiskt sova bredvid Viggo inne på hans avdelning varje dag. De håller varandra i handen tills de somnar.

higt tech.

Det här med att blogga från mobilen, är det krångligt? Detta för tankarna till en ny mobil, hmm. Tips & förslag? Och gärna inte ammis förslag om iPhone då det är alldeles för krångligt :)

RSS 2.0