gulligt va?

Hur gulligt är det inte att Viggo själv tog sin nalle i kväll och knatade till sin säng och lade sig? Hur gulligt är det inte att jag ska hem till min fina kompis på lördag och krama på hennes nyfödda bebis? Hur gullig är inte jag?


atchoo.

Det är rätt fascinerande hur förkyld och snorig ett barn kan vara utan att verka det minsta besvärad. Snoret rinner, lungorna rosslar och astman har ju varit bättre, ändå lika pigg. Det är mest jag som går och känner behov av att snyta ut hans snorkråkor och hosta upp det slemmiga men kan inget göra. Fantastiska varelser, de där små.

På jobbet går det framåt och snart blir det ännu roligare. Här ska vi fira bannemej!

oh happy days!


Ett säkert tecken på att lillkillen blivit stor. Efter en blixtvisit till IKEA bygde jag och svärfar om Viggos säng till en "riktig" säng. Han somnade utan större bekymmer men vi får se hur natten blir. Dagen har varit till belåtenhet men som alla andra söndagar kan jag inte låta bli att undra över var helgen försvann? Kanske är det dags att den här mamman börjar inse att tiden är knapp när man har småbarn.

Just nu kände jag att jag verkligen saknar långbromamman, vi har inte setts på över en vecka. =( 

 


hallelujah.

Ibland blir jag förvånad över att det finns så snälla främmande människor. Vi köpte ett par sandaler till Viggo för 500:- förra veckan för att några dagar senare tappa bort den ena skon. Jag hade pratat med en tjej i en affär här i centrum om att vi tappat en sko, och idag när jag träffade henne så bara: "Åh men det är ju du, tjejjen med skon!". Hon hade nämnt för sina kunder att de skulle hålla ögonen öppna efter en bortsprungen sko och idag har den hittat hem till min Viggo! Jag fick lägga band på mig för att inte springa fram och ge henne en kram, men jag var bra nära.

Nu pyssel!


prrr..

Howdy cowboys! Gårdagen bjöd på en hejdundrande vilda western-fest med allt som sig bör. Jag är lite besviken på mig själv dock som inte vågade testa bullriding men hade desto roligare åt alla de andra som försökte sig på. Däremot hoppade jag på snabbkursen i linedance, det var riktigt roligt faktiskt. Nåja, idag mår jag som jag förtjänar och är trött som få. Ikväll blir det lugnt men i morgon fortsätter jag med min homestyling.

Yee-hah!

pippi på pippi.

Så har jag äntligen tagit tag i vårat sovrum som är så eländigt trist. Vitt, kalt och intetsägande (tänk isoleringscell). Jag byggde mig en sänggavel av den allra enklaste modellen efter att ha blivit inspirerad av senaste numret av IKEA family. Som många av er vet är jag väldigt förtjust i fåglar så det får bli lite av ett genomgående tema i sovrummet. Så här blev resultatet. More to come, nu är den här mamman riktigt i gasen!


kanske inte riktigt va?

"Oh it's such a perfect day..la la laaa", sådär önskar jag att mina tankar trallade idag men jag är inte riktigt där ännu. Jag misstänker att jag skulle behöva en dejt med min livscoach a.k.a Långbromamman inom snar framtid. Å andra sidan träffar jag min fina Veronica på fredag och hon är också en glädjeguru utan dess like.

Nej nu mina rara vänner är det dags att göra lite nytta! Puss

Kära, fina ni.

Om Viggo fick bestämma skulle han gärna knycka med sig sin tjejs vindsnurra hem. Om jag fick bestämma skulle jag införa flera timmar på ett dygn. Det känns som att tiden inte räcker till lika mycket som jag vill. Ikväll t.ex skulle jag ha snickrat ihop en sänggavel men det hinns inte.

Nej. Den här mamman önskar sig mer tid, en fotomodells kropp & en säck med guld.

 


the sun is gone, gone, gone.

Fokus: roliga grejer
Nästa fredag händer det något roligt, jag håller alla tummar!
Äntligen lite regn, vilket betyder kall, frisk luft & mindre risk för hudcancer
Jag är ensam hemma ikväll, ja tillsammans med Viggo då men han sover ju redan. Tänker på alla singlar där ute som har alla kvällar för sig själva!

puss.


sol, vind & vatten.. la la la

Saker rullar på men jag kan inte riktigt känna mig tillfreds med tillvaron. För att bli på bättre humör ska jag inte tänka på hur svettigt det är att åka blåbussarna i rusningstid, att Viggo helt plötsligt börjat gråta vid dagislämning, att jag är fattig som en kyrkråtta eller att jag uppenbarligen ser gravid ut.
Nej. För jag ska tänka positiva tankar. Positiva tankar var det ja. Kan inte riktigt komma på något men jag har dejt med min livscoach i morgon, då ni!

Ídag lekt Viggo med sin farmor och han kan tydligen räkna "ett, två, tre" nu. Inte så illa, inte illa alls.

sådärja.

Den här dagen ska jag låta passera i surhetens tecken. När jag kom till jobbet i morse var jag på strålande gott humör, men det vände snabbt. Helt från ingenstans kom städerskan fram till mig och bara: "ooh, så du är gravid!? vad roligt!" och bjöd på ett stort leende. Själv blev jag helt paff och bara: "Nej..." i den ynkligaste tonen man kan tänka sig. Jag säger då det, roligare än såhär blir inte dagens blogg.

21.19
Den här mamman tackar för sig och säger god natt, vänner! Jag ska drömma och längta efter morgondagen när jag får hämta finViggo på dagis. Det är konstigt vad man kan längta efter konstiga saker, mer naturligt vore kanske att längta efter morgonen då jag får krama på honom igen. Men att hämta sitt barn på dagis, det är guld värt! Dels att få ha längtat sig igenom ett helt arbetspass, dels att få se hur roligt han har med de andra.

gamla mamman ropar igen.

Veckorna flyter på, Viggo växer och själv blir man bara äldre och glåmigare. Längtar efter helgen då jag ska försöka hitta trevligt sällskap och kanske en frisörtid. Bara ett spa-besök som fattas innan den här mamman ser ut som folk igen. Tycker att Karin och långbromamman kan skrapa ihop några kronor och följa med mig, ni skulle trivas i varandras sällskap. Jag gillar er båda!


sällskap sökes.

Jag är i stort behov av att unna mig SPA. Någon som vill följa med, eller tycker ni att jag ska gå ensam? Mamma, vad säger du? eller mammorna? Västeråsaren? Kany?

eko.. eko.. eko

Man kan tro att bloggen är död, eller ännu värre, att bloggerskan gått och dött. Jag vill härmed meddela att jag är i högsta grad levande! Helgen bjöd på middag, uteeservering, grillning samt trädgårdshäng. I brist på eget hus spenderar jag tid hemma hos Långbromamman.

"Såg du, linoleummatta i vardagsrummet!! Asså jag DÖR!" sa den andra mamman med tung inlevelse.


Viggo leker med lillkråkan och barnpassas av åttioettan.


fjortismamman.

Ibland känner jag mig fortfarande som en riktig ungdom. Som i eftermiddag när jag satt på föreläsning och kände att jag snart inte klarar av att hålla mig vaken. Det kändes som att rummet svajade och jag fick låtsas klia ögonen för att få chansen att blunda lite. Kunde inte låta bli att nicka till några gånger, så genant, jösses jag är 28 år. I pausen gick jag faktiskt fram till föreläsaren och bad om ursäkt, jag visste att hon hade sett mig då hon några gånger under föreläsningen med skämtsam ton kommenterat väldigt trötta åhörare.
Skärpning Emma!

Till alla er som undrar kan jag meddela att allt är bra med Viggo. Det går väldigt bra på dagis och han utvecklas i rask takt.

tjolahopp.

Helgen har varit till belåtenhet och jag har faktiskt rått om mig själv fullt ut. Strosat runt i Skäris i timtal, alldeles ensam, och bara mått gott. Jag har träffat bästa mammavännerna för en trevlig hemmakväll, träffat andra fina vänner och dessutom hunnnit umgås som en hel familj. Ska snart sätta mig och scrappa men innan vill jag visa två finfina köp jag hunnit med. Ett par skor och ett underlägg till Viggo i form av en knallrosa bil i silikon.

 


RSS 2.0