lördag.

Det ringde på en skum gubbe nyss som sa att han monterade upp dörrspärrar till bra pris för oss i föreningen, endast 350:-. Så det tackade jag impulsivt ja till och nu är den på plats (visserligen sned och vind, men ändå, på plats). Hade ingen växel så han tog min 500-lapp och gick snabbt med orden "jag kommer tillbaka med växel snart", inte ens ett kvitto fick jag. Jag kanske borde tackat nej eftersom min första tanke var att han ringde på min dörr för att sälja "Situation Stockholm".. Jag tvivlar på att jag någonsin kommer få återse min växel eller kvitto.
Nu ska jag spendera resten av dagen med att känna mig blond & dum.

fredag.

Jaha, den här dagen tog ju en konstig vändning men den började trevligt. Träffade Alex för en morgonpromenad till Långbromamman när vi av en brandman blev inbjudna till brandstationen och Viggo fick provsitta bilen. I Långbro väntade strålande väder, en rykande färsk bebis och nybakad rabarberpaj. Lovely.

För att göra en lång historia kort åkte jag sen till mödravården för rutinkontroll. En del tveksamheter kring bebisens hjärtljud gjorde att jag fick åka in till förlossningen i Huddinge. Blev uppkopplad, övervakad och de gjorde ett UL men lillebror i magen tycktes ändå opåverkad av de sviktande hjärtljuden. Nästa vecka ska jag tillbaka till sjukhuset för att träffa någon specialist som med UL ska kolla bebisens hjärta lite närmre. Nu är vi hemma och ska försöka koppla av, bebisen mår ju faktiskt bra där inne!

Musten gick ur oss så det blev pizza till middag. Jag är tacksam för att mina fina svärföräldrar alltid ställer upp, aldrig en sekunds tvekan. Fina kompisar har jag också, puss på er!

tjoho!

Med tre dagars ledighet framför mig trivs jag fantastiskt bra. I morgon ska jag & Viggo hälsa på hemma hos Långbromamman, självklart hoppas vi på fint väder så att vi kan vara ute och leka. Borde nog köpa solskyddsfaktor till oss båda, vårsolen är farligt stark och jag har stor respekt för sol och solskador.

Idag förresten fick jag svaret på det där födelsemärket jag opererade bort för ett tag sen som jag var så orolig för. Det visade sig att det inte alls var ett födelsemärke, utan en godartad blodkärlstumör. Det är inte alls så farligt som det låter, tvärtom. Jag som var helt övertygad om att det skulle stå malignt melanom, vilken lättnad.

Till alla er som njuter av vårsolen, använd solskyddsfaktor och sluta pressa i solen. Använd brun utan sol istället om ni tycker det är fult att vara blek. Själv känns det väl lite 90-tal att pressa sol och solarium?

snörvel.

Jag bara undrar, var i hela fridens namn kan man köpa en mattpiska? En sån där klassisk i rotting ni vet? Har ni sett såna någonstans eller har en som ligger och skräpar någonstans? Call me!!


Påsk.

Den här påsken firas på jobbet för min del, medan Viggo fått umgås och njuta av familj & släkt tillsammans med sin pappa. Efter jobbet idag befann sig alla på Värmdö så jag satte mig ensam i Tanto med liten picnic och en bra bok. Vi har startat en form av bokklubb på jobbet och just nu läser jag "Blodläge" av Johan Theorin. Har ni läst någon av hans tidigare böcker? ("Nattfåk" och "Skumtimmen")


skärtorsdag.

Fick idag ett påskägg av en kompis, eller jag & jag. Alla i vår familj fick varsinna påskägg faktiskt, bortskämda som vi är. I mitt ägg låg det två finfina muggar som jag suktat efter i månader. Jag älskar verkligen porslinet från PIP studios och kombinationen turkos och fåglar kan helt enkelt inte bli fel. Kolla bara!


(Jag skulle så gärna vilja ha de fina fågeltapeterna från PIP wallpapers också men det får bli till nästa bostad)


natti natti kära onsdag.

Ibland när man sitter vid datorn springer klockan iväg. Nu är det dags att krypa ner i sängen bredvid en mycket febrig liten kille. 40 grader varm och han vaknar en gång i kvarten och gråter en skvätt, ibland är det inte lätt att vara liten. Alltså blir det VAB i morgon.


Sov gott!


onsdag.

Lägligt nog stannade glassbilen till på vändplanen utanför dagis och spelade sin trudelutt för fulla muggar. Halva barnastyrkan stog vid grinden och suktade efter glassbilen så vem var jag att inte låta Viggo köpa ett paket glass med sig hem?


Här har vi precis grillat korv och äter jo...

dsc04978 (MMS)

Här har vi precis grillat korv och äter jordgubbar i solen. Kvalitetstid när den är som bäst. Det är så himla skönt med våren nu!


måndag.

Åh jösses vad jag är sugen på en sista minuten-resa nu. Dessvärre är min sambo alldeles för solskygg och arbetsvillig för att följa med. Sitter det inte någon där ute som vill följa med mig om ca 3 veckor någonstans?

Nu är vi på väg in till stan, strålande vä...

dsc04975 (MMS)

Nu är vi på väg in till stan, strålande väder och ikväll vankas barnvakt och biobesök.


10.30

Vilken härlig dag vi hade igår, åtminstone om vi bortser från allt bråk & gnissel som uppstod mellan mig och Viggo i stort sett hela tiden. Tvåårstrotsen har slagit till med full kraft här hemma och det är med nöd och näppe vi tar oss igenom dagarna (känns det som).

Om en timma ska vi bege oss mot tunnelbanan för att träffa en kompis från jobbet med hennes dotter. Vi ska nämligen gå på dockteater med barnen och ha en trevlig dag. Jag har laddat upp väskan med riskakor och banan utifall lilleman får svårt att hålla sig i styr.

Puss på er!

07.09

Det såg ju bättre ut såhär direkt efter fallet efter att jag tvättat bort blodet. Nu dagen efter är pannan svullen och blåsvart, herrejösses när ska barn lära sig att ta det lite lugnt?
Nåja,får se vad dagen har att bjuda på. Hade tänkt åka hem till en kompis och pyssla i deras trädgård och grilla korv men vädret verkar inte stötta det förslaget.


solig vårdag.

Dagen kan sammanfattas som väldigt lyckad och mysig. Dessvärre lyckades Viggo med en praktvurpa ner i en tom barnpool med ansiktet före ner i betongen. Det gick bra med han ser förjäklig ut måste jag få säga.

I morgon bitti tar vi oss in till stan för att köpa vårskor. Till sommaren ska han få dessa fina!


fredag.

Har 5 dagar ledigt från jobbet och har bokat in en lunchdate idag med tre fina tjejer. Annars blir det lugna dagar bortsett från lite barnteater och frisörbesök. Ibland behöver man bara få koppla av lite, ligga i soffan och pilla sig mellan tårna, bläddra i en gammal tidning (eller ny, om man känner att man har råd med det).

Trevlig helg fina vänner!

huga.

Slutade tidigt på jobbet idag så jag hämtade Viggo på dagis och vi gick till lekparken. Fick sällskap av en kompis med hennes dotter och vi hade kul till en början. Sen ramlade hennes dotter ner från en klätterställning ca 2.5 meter hög och landade illa. Det gick bra (vad jag vet, de gick hem ganska omgående) men det är läskigt hur snabbt saker kan hända.

Nu ska jag pussa lite extra på lilleman.


buhuhu.

Det är lite dystra miner i Hägersten idag. Viggos 2-årstrots verkar bara eskalera (men det kunde varit värre såklart), lägenheterna vi väntat på att ev köpa visade sig bli lite för dyra och säkert har jag något mer att klaga på. Alltså kom igen, 3.3 miljoner för en lägenhet i förorten?

För att vända på inlägget ska jag glädja mig åt att dystra miner brukar försvinna efter några timmar. Kanske kommer påskharen med en näva trisslotter. Hoppas kan man ju alltid!

nattinatti.

Hemkommen efter en väldigt trevlig middag ute med jobbet. Middagen var kanske inte i toppklass men sällskapet desto bättre. Nu sova så att jag orkar upp till jobbet i morgon, sista dagen innan en ledig helg. På lördag ser jag fram emot hotellbrunch med Tove och våra barn. Mums.

Zzznark.

Vilken dag alltså, det var så skönt att komma hem och mötas av min sambo & Viggo som släntrade hem lite tidigare. Väl hemma var jag så tom på energi att jag blev trött på min egen trötthet. Nu däremot sitter jag lite piggare i soffan efter ett besök hos glassbilen.

-"Viggo. Vad heter pappa?"
-"Älskling!"

tisdag.

Va, 5 dagar sen jag skrev sist? Det känns som att tiden går väldigt snabbt just nu, på gott och ont. Jag är så innerligt trött just nu och jag skulle tro att det är en kombination av lågt Hb och hormoner. Men som jag brukar säga; det kunde varit värre, man ska inte gnälla så mycket.

Kollar på "Plastikturisterna" på femman nu, har ni kollat? Jösses..


Busigare 2-åring får man leta efter. Såhär glad är han vid frukostbordet om dagarna.

 


RSS 2.0