Ett inlägg om klänningar.

Det är verkligen skönt att hösten är på väg men jag har inga kläder som passar. Mina gamla gravidkläder är alldeles för stora och kläderna innan jag blev gravid är alldeles för små. Klänningar har jag däremot en del men jag börjar tro att det inte är något för mig.

Minns du när jag berättade om den dagen då jag kände mig fin i somrig klänning och en granne trodde att jag fortfarande var gravid? Samma sak hände igår när jag hade en annan klänning på mig.
Jag gick till tandläkaren och hon bara "Du har inte fått barn än?", synar mig sådär lagom mycket och bara "eller nej, det har du ju inte".

En annan typ av fiasko var för två veckor sen när jag inveg en alldeles ny klänning. Efter 20 minuter tog jag Ruben i knät, han bajsade ner sig totalt (från armhåla till fotknölar) vilket givetvis gick rakt igenom på mina kläder och jag slängde den i tvättmaskinen på 40 grader. Tack och adjöss underbara klänning säger jag bara, den är nu ett minne blott som krympte så mycket att den inte ens täcker underbyxorna.

Klänning + Emma = maybe not.

Vad ville jag säga om det här inlägget? Ingen aning. Förmodligen inget.


ni kan kalla mig joddlar'n.

img_8613 (MMS)

Här kan LillSkorven ligga i evigheter och joddla glatt. Nu ska vi ut på promenad till Mälarhöjden, vi brukar kolla på fina hus om vi inte har bättre för oss. Ruben och jag.


kalas.

img_2486 (MMS)

Har jag berättat att jag var på svärmors kalas i helgen? Jag gillar verkligen kalas, det är så trevligt att uppvakta & samtidigt få äta gott. Av oss fick hon ett egentillverkat armband av Viggo, ett hemmagjort halsband (på bilden men där är den inte riktigt färdig) och biljetter till Svansjön. Hon tar med mig och Lenny som sällskap och det tackar man ju inte nej till. Viggo stannade kvar där över natten och belönade farmor och farfar med sovmorgon till 8.30. Han kan han!


Söndag.

Åh om ni visste hur mycket saker som jag vill just nu. Vill göra, vill ha. Jag vill ha mer tid till att göra saker jag tycker om, som att pyssla, sy och städa (ni läste rätt). Jag vill ha ett extra rum med plats för ett gigantiskt skrivbord där jag kan sitta och fnula. Jag & Viggo vill ha ett dockskåp  som vi tillsammans kan göra fint. Han blev helt såld på det när vi hälsade på kusinerna i Småland.

Jag vill också gå kurser. I smyckestillverkning, fotografering, indisk matlagning och säkert fler. Sist men inte minst vill jag att människor runt omkring mig ska sluta förvänta sig en storslagen 30-årsfest. It's not gonna happen. Jag ska fira min 30-årsdag med min familj och svärföräldrar. Lugnt & mysigt, som alla mina andra födelsedagar.

Tidigare idag hade vi besök av mina svärfö...

img_7070 (MMS)

Tidigare idag hade vi besök av mina svärföräldrar, efter ihärdiga önskemål från lillemans sida. Vi slängde snabbt ihop en sockerkaka med hackad geisha, den blev långt ifrån lyckad men absolut ätbar. Godast var smeten, om ni frågar lilleman.  Borde hoppa i sängs nu när barnen sover och sambon är inne i stan. Själv har jag legat i soffan i 1.5 timma och klickat runt i den beroendeframkallande appen tradera. Inte bra.


tisdag.

Sådär ja, då har vi landat hemma igen och fallit tillbaka i rutinerna (eller bristen av rutiner, snarare). Jag har mest bara drivit runt i Liljeholmen och fönstershoppat, fingrat på härliga höstkläder och önskat att jag hade en lite tjockare plånbok. Däremot slog jag till och köpte denhär mysfina stickade overallen till Ruben.Viggo har börjat på dagis nu i den nya utegruppen, med start idag. De har tydligen varit inne en del idag och jag vet inte om min "jahaa, så utegruppen är den enda gruppen som varit inne idag?? höhö"-kommentar riktigt gick hem. Jag vet heller inte om jag förbättrade situationen genom att berätta att jag, när jag fick se informationslappen om den nya gruppen i morse, spontant tänkte att jag vill att Viggo ska byta dagis. Den grodan liksom bara flög ur munnen på mig, helt onödig kommentar. Hon förstod dock min skeptiska inställning till könsfördelningen 10 pojkar/2 flickor och efter en längre diskussion känns det nu lite bättre. Liiite. Men jag är fortfarande skeptisk.

Annars är min agenda så fullspäckad att jag blir snurrig i huvudet. Hoppas jag snubblar över en trisslott som ger mig råd att klippa min lugg. Den hänger liksom som ett långt draperi så jag ser knappt var jag går alt. ser förjävlig ut. Men det är smällar man får ta.

Antal "jag" i detta blogginlägg: 14 st. Men det är så härligt att prata om sig själv!

"Vad bra att ni håller varandra i handen" ...

img_8196 (MMS)

"Vad bra att ni håller varandra i handen" sa jag till busungarna. "Viggo ville hålla mig i handen. Han älskar ju mig" svarade lillkusinen. Så söta.


Vi är på roadtrip, måste erkänna att det k...

img_8062 (MMS)

Vi är på roadtrip, måste erkänna att det känns lite nervöst med en 5-veckors Ruben som hatar att åka bil och Viggo som har myror i brallan. Än så länge går det galant så vi håller tummarna visst?!


Vi är på en liten roadtrip till Västerås. ...

img_5591 (MMS)

Vi är på en liten roadtrip till Västerås. I skrivande stund befinner vi oss på Vallby friluftsmuseum och äter god lunch. Barn under 4 år äter gratis vilket är suveränt bra!


ny vecka.

Igår bestämde vi oss för en mysig dag vid Aspuddens 4-H gård men det blev inte som planerat. När vi kom dit strosade polisen runt för tydligen hade någon hemsk människa tänt eld på alla hönsen och vi såg även några brända kaniner. Ofattbart hur någon kan plåga djur sådär.

Resten av eftermiddagen spöregnade bort så vi fördrev tiden hemma. Så kan det gå.


lördag. augusti. Ruben snart en månad. jisses.

När Viggo är hos farmor & farfar, Ruben sover och mannen är på jobbet drömmer jag mig bort på hemnet.se. Egentligen borde jag städa men dammsugaren har grott igen och golvmoppen blivit skygg. Diskmaskinen och tvättmaskinen minns jag inte hur de fungerar så det överlåter jag åt min käre sambo ikväll.


Idag äntligen lärde han sig att cykla, vår...

img_9285 (MMS)

Idag äntligen lärde han sig att cykla, vår stora lilleman. Tidigare har han sparkat sig fram men nu går tramporna för fulla muggar. På söndag är det vi som åker och kollar ut en cykel och fräsig hjälm!


Efter en timme av gnäll och missnöjda mine...

img_6262 (MMS)

Efter en timme av gnäll och missnöjda miner blev Ruben tyst. Han bara "åh era blondiner! Allt jag ville var ju att ligga på mage!"


augusti redan. vad hände?

Idag började min första vecka hemma med två barn. Ensam. Första dagen avklarad och jag är hyfsat levande, hemligheten är att hålla sig sysselsatt och inte sitta hemma och uggla. Åtminstone är det så min överlevnadsteori låter just idag, fråga mig gärna i slutet av veckan.

Häromdagen när jag var in och kikade runt i den finfina Barnbutiken i Fruängen fick jag en Grattis-till-bebis-present. Jag har i flera omgångar varit inne där och fingrat på en filt från Färg & Form/Gunila Axén och nu helt plötsligt fick jag en sån. Det är inte varje dag man blir bortskämd sådär i butikerna.


RSS 2.0