måndag.

Ett mammigare barn får man leta efter om ni frågar mig. Mysigt för det mesta men ibland dålig tajming. Å andra sidan är Viggo charmigare än någonsin nu så vem kan motstå hans klängande? Om jag kunde skulle jag ge honom hela världen.

Dagens stora fråga:
Ska vi köpa en vanlig vagn med ståbräda när den nya bebisen anländer? Eller en syskonvagn, och i såna fall: En dubbeldäckare eller en breding?

Uppdatering 21.25
(Eller snarare rättelse). Dagens nya fråga: Hur får man ut små BRIO-tåg ur en subwoofer? Lyckades skaka ut 6 stycken men jag gissar att det finns 4-5 till där inne. Det hela blir lite trixigare tack vare magneterna. Jag ger upp för ikväll.


tidsfördrivande.

Vi har hunnit med mycket idag, bl.a ett besök på IKEA med billig & god fika som sig bör. Det är dags att försköna Viggos rum lite så vi köpte väggdekor i form av fjärilar och så ska vi måla om hans stora säng. Vi har bestämt att den blir vit men såg en bild där de hade målat en likadan säng gul. Väldigt snyggt!


  


äntligen söndag. i natt vankas det jobb.

Förslag på fina pojknamn mottages tacksamt!

saturday night (dance, i like the way you move).

I väntan på tunnelbanan kl 06.06 i morse höll jag på att kliva rakt i den obligatoriska rödvinsspyan. Alltid, alltid när jag ska jobba helg är det nån rödvinspimplare som ska hålla på och kräkas på perrongen. Äckligt.

Efter jobbet åkte vi iväg och köpte oss ett badkar med tillbehör. Det var fantastiskt svårt att välja men det blev ett litet, enkelt men fint till slut. Passade på att köpa matchande blandare och duschslang också. Som jag har längtat efter det här badkaret!


hoho.

Nackdelarna med att ha en digital systemkamera är att jag tycker den är alldeles för stor och klumpig för att släpa med mig. Följden blir att jag tar väldigt lite kort. Dessutom har jag nu upptäckt att vi har råkat radera massa kort från minneskortet i tron om att de redan var inlagda på datorn. Ibland är det inte lätt inte.

Efter en väldigt mysig morgon har grabbarna promenerat bort till dagis. Själv ska jag unna mig en lång dusch och sedan en tur till Liljeholmen. Later!

god morgon!

Herregud, det känns som att jag inte gör annat än att springa på toaletten. Jag som normalt har en partyblåsa utav världsklass är inte van att behöva kissa 10 gånger om dagen. Det känns så skönt att ha något väsentligt att klaga på :).

fredag igen.

Det vankas jobb för mig i morgon bitti, när jag sen kommer hem igen kommer det kännas tomt här hemma. Mina fina killar åker till Småland ett par dagar nämligen. Dock ska man inte underskatta ensamheten, det kan vara som balsam för själen emellanåt.

Puss och sov så gott!


natti natti.

Åh. Vi och våra projekt. Vår fina familj växer och vi behöver såklart det bästa boendet. Alltså har vi ett projekt på G, absolut inget klart än. I mars vet vi om det ens är möjligt, jag gillar spänningen!

statusuppdatering

* Full fart på lillbebisen i magen
* Äntligen fick jag tummen ur och opererade bort min förändring. Nervösa veckor nu.
* Viggos astma är sämre än någonsin men han är glad ändå.
* Magsjukan verkar ha lämnat vår familj för den här gången.
* Ser fram emot att få träffa tjejjerna i helgen. Mums!


Nanana..

I huvudet idag har jag haft den här låten. Om ni inte hört den borde ni kolla upp. Lenka - "everything at once". Det var likadant med "the show", det gick liksom inte att få låten ur huvudet.

veckoslut.

Vi har haft en händelserik söndag faktiskt. Började med hotellfrukost och tog sedan bilen in till Skansen för att gå på akvariet och titta på djuren. Jag har aldrig varit där så det var kul även för mig, att det var en hit för Viggo behöver väl inte förklaras? Vi vågade till och med klappa en orm, lilleman störtade fram med handen och tyckte det var väldigt lattjo.

När vi skulle åka hem satt bilen fast i snön och behövde grävas fram med hjälp av en pulka. Men vi får lite skylla oss själva som parkerar i en moddig parkeringsruta med en bil som saknar dubbdäck. Världsgod middag fick vi som plåster på såren hemma hos mina svärföräldrar, alltid uppskattat!

Nu ska jag kolla lite på TV och smaska på en ask Aladin som jag hittade på Willys för ynka 39:-.


good morning!

Sådär ja, vi överlevde natten allesammans trots en kräkorgie en gång i timman. Viggo vaknade glad & busig och vi hoppas han kommer må bättre idag. Kan det vara magsjuka om man bara kräks men inte är dålig i magen?
Nåja. Nu väntar ett bad och sen en tur ner till affären, det ser ut att vara jättefint väder ute!


jahapp.

En mysig fredagskväll med tacos och Greys Anatomy slutade i en nedspydd lägenhet. Det är fascinerande hur mycket en liten kropp kan kräkas egentligen, stackarn. "Smakar blä" sa han och spydde som en fontän. Kräkfobiker som jag är fick sambon sanera det värsta och jag gick lös med skurmedel och golvmopp. På något sätt kändes det familjärt och nästan lite fnissigt mitt upp i det hela.

Som sagt. Oh that lovely friday!

tgif

Länge sen en fredag kändes så passande som idag. Slutade redan kl 14 vilket är nästan detsamma som att vara ledig, buss och tunnelbana matchade perfekt så jag kom snabbt hem. Efter dagis blev det en timmes pulkapromenad, sådär för skoj skull. Snökaos hit och snökaos dit, om man bortser från att SL strular för många så är det åtminstone ett härligt väder vi har idag!

Har lärt lilleman att gul snö är hundkiss, alltså något som är blä. Nu helt plötsligt har allt gult i lägenheten alltså blivit till hundkiss (i Viggos ögon givetvis). Trevlig fredag!


...

Började morgonen med ett ultraljud och allt såg bra ut, bebisen ser precis ut som Viggo när han låg i magen. Det kan förståss vara så att alla bebisar ser likadana ut på dedär bilderna. Vad vet jag. Nyfikna som vi är vet vi nu att Viggo ska få en lillebror. Pojkar är bäst, ingen protest.

Annars händer inte mycket. Viggo berättade för mig igår att farmor brukar peta in pärlor i hans öra. Mycket trovärdig historia, jag måste nog ta ett snack med dendäringa farmorn.


söndagsmys.

Medan Viggo snarkar i takt till Lugna favoriter inne i sitt rum, njuter jag av att vara ensam hemma. Lenny är ute med några vänner och själv har jag gosat ner mig i soffan med en bok. Ser fram emot morgondagen då vi ska på ultraljudet, hoppas på att få reda på om det blir en pojke eller flicka.

Kollar resor också. Det vore fint att kunna åka iväg i april och gifta oss. Men plånboken ekar lite för tom är jag rädd.

fredag.

Slapp studiedag på jobbet: check!
En vända på stan tillsammans med en kollega: check!
Barnledig: check! (tack farmor & farfar)
Hem och sova ett par timmar: check!
Åka in till söder och träffa Lenny: check!
Mysig middag ute: check!
Struntar i bio och åker hem och har det bra: check!

Trevlig fredag!!


RSS 2.0