torsdag.

Helt spontant fick vi middagsgäster igår kväll och vanlig hämtpizza dög fint för oss. När vi ändå var i farten blev dom kvar över natten och barnen fick sova i samma rum. Det var lite bus till en början men sen somnade de sött och sov hela natten till i morse. Vi vaknade alla av att barnen pratade för fulla muggar och lekte med bilar, så himla söta. Nu skulle man kunna säga att Viggo skaffat sin första flickvän.

Ikväll är det en långpromenad med Alex som gäller, dumt att låta bli nu när vädret är så fint. Får se hur snabbt och långt jag orkar gå, jag blir flåsig och trött ganska fort. Tog lite blodprover igår och det var bara lite låga blodvärden som avvek (Hb 94), annars är jag en prima havande kvinna (enligt min barnmorska). 4,5 kilo tyngre är jag nu i vecka 26 och hoppas att det inte blir så många fler. Huvva..

dagens dag.

Dagens barnmorskebesök gick bra och det var lika trevligt som vanligt. Hon är alldeles fantastisk på alla sätt, min barnmorska. Min mage växer på som den ska och lillebrors hjärta tickar på. Mitt i besöket blev det strömavbrott och vi fick avsluta där, tydligen var det helt svart hela vägen från Mariatorget till Aspudden. Jag hade tur som kom med ett tåg, även fast det kördes i mörker.

Nu är det legobygge som gäller resten av kvällen innan lilleman ska hoppa i sängs. Ska sätta mig på en varm och gosig kudde då mina skinkor fortfarande känns genomfrusna efter ett besök i lekparken efter dagis. Tack kära Hägersten för ett fantastiskt utbud för barn!




"en unge i minuten"

Sitter här och tittar på TV 4 och deras nya serie "en unge i minuten". Programmet i sig är inte särskilt bra men jag tycker om att se förlossningar. Däremot blir jag väldigt irriterad på barnmorskorna och hoppas för allt i världen att jag inte får en liknande vid min nästa förlossning.

En av mammorna föder utan smärtlindring och barnmorskan kan inte sluta prata om hur fantastiskt det är och vilken duktig mamma det är. Jag förstår inte varför många ska hylla såna förlossningar? Sen känns det inte proffsigt att som barnorska säga i TV att man är duktig att klara sig ¨på profylaxandning.

Nej. Det är 2011 och varför ha mer ont än man behöver? Huvudsaken är att bebisen kommer ut och mår bra, det är ingen tävling. Sen är det inget fel att föda naturligt, men det ses som prestige i många fall.

Och kan barnmorskorna sluta pjåska och prata bebisspråk. Jag hade kastat ut dom.

söndag

Mm, hur vore det inte med ett stort lass hemrullade chokladbollar? Har jobbat idag och unnade mig efteråt en sen lunch i Liljeholmen. Bakelserna lockade men jag valde en sallad. Såhär i efterhand förstår jag inte hur i allsin dar jag tänkte när jag inte köpte mig en chokladboll. Suck. Ibland känner jag att livet är hårt mot mig.


vårmys.

Två lediga dagar på raken kom som en välbehövlig semester. Igår umgicks jag med fina vänner och idag blir det lite mer ensamt. Tänk er städning, vårpyssel på balkongen, fika i solen med bok och sedan en tur till lekparken när jag hämtat lilleman på dagis. Äntligen, äntligen säger jag bara.

Viggo har börjat prata mer och mer om lillebror i magen, han kramar, pussar och säger att lillebror ska ligga i hans säng och att de ska mysa. Det känns helt annorlunda att vänta barn nummer två. Med Viggo kände jag mer att varje vecka var spännande, läste om vad som hände i magen och pirrade av lycka varje gång jag kände hans sparkar.

Med den här graviditeten är det annorlunda. Inte lika spännande då graviditeten mer känns som en transportsträcka, lika underbart såklart och jag är tacksam för att allt flyter på så enkelt. Nu är det en helt annan nyfikenhet, jag längtar så mycket efter lillebror, hur ska han se ut? hur ska Viggo reagera? Jag ser så mycket fram emot att få en lite större familj. Det är härligt. Jag är lyckligt lottad som har så mycket kärlek och flyt i mitt liv, det är alldeles för få förunnat.


söndag.

Söndagen har bjudit på ett arbetspass på jobbet, tjejmys hos Sussie & slutligen ett långbad. Jag måste bara slå ett slag för badbomberna från LUSH, otroligt härliga. Det blir dessvärre ganska dyrt men emellanåt kan man lyxa till det lite!

Nu väntar jag på att få lägga lillen i säng och att pappan ska lämna hemmet. Efter det ska jag kura ner mig i soffan framför en film. Trevlig kväll på er!


tjolahopp!



Här sitter vi i soffan och väntar på finaste farmor. Hittills har vi hunnit med en sovmorgon, 1 timmas badande i nya badkaret, tvättat, städat och bakat med lera. Nu är det film som gäller en stund medan jag ska skura golvet och efter det IKEA (för tredje gången den här månaden?).
I eftermiddag väntar fika med min ena Karin och ikväll är jag planlös. Händer något kul?


tgif

Säga vad man vill om att det snöat idag igen. Temperaturen låg ändå strax ovan 0-strecket så jag måste medge att det var härligt att få känna den knarrande snön under skorna en sista gång (för den här säsongen alltså).

Efter jobbet åkte jag och Viggo till Liljeholmen för att handla och mysa lite. Han var dock inget vidare sällskap då han tvärdäckade i vagnen i första bästa affär. Inget roligt att fika utan honom så vi åkte hem igen, efter att jag gjort mina inköp vill säga.

I morgon blir det att åka till IKEA för nytt porslin, badrumstextilier och annat smått. Den stora frågan är varför ingen behagar att göra mig sällskap?!


torsdag.

Vem hade kunnat tro att det var så mycket jobb med att få ett badkar på plats. Lenny och svärfar har slitit sitt hår i 1,5 timma nu och badkaret står fortfarande upp och ned på hallgolvet. Ja, givetvis vågar jag inte gå in och yttra några ord alls. Jag gör bäst i att vara tyst!

Bild på "nya" badrummet kommer när saker står på plats.

wihoo!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag älskar den 20:e varje månad då barnbidraget trillar in. Jag undrar om jag faktiskt inte ska ta mig till IKEA i helgen och uppgradera porslinskåpet. Kanske kan man lura med sig svärmor som smakråd, vi får se. Vad gör man med allt sitt gamla porslin då? Slänger i soporna? Ställer ut på gatan till bättre behövande? Skänker till välgörenhet? Slår sönder och gör mosaik?

fjärilar till tusen.



Såhär ser det ut i lillemans rum, åtminstone i ena hörnan. Sängen är väldigt stor i jämförelse med den förra men det gör väl ingenting egentligen. Han älskar den!


Inte helt fel att sitta i solen vid nytorg...

dsc04949 (MMS)

Inte helt fel att sitta i solen vid nytorget med ett sovande barn i vagnen. Jag kunde haft det värre!


Oh la la.

Ett IKEA-besök senare och jag känner mig mer pank är nånsin. Ändå var det min käre sambo som betalade hela kalaset och jag tjurade som ett litet barn när jag insåg att jag inte har råd att uppdatera porslinskåpet. Här har ni mamman som är fattig som en kyrkråtta just nu. Buhu, stackars mig. Kom gärna förbi med några matlådor när ni ändå tycker så synd om mig. Okej?

Förresten så monterade jag ihop Viggos nya säng ikväll och han fullkomligt älskar den. Kanske lite för mycket för han ville mest bara springa runt i den och skrika av extas. Pekade på alla fina fjärilar jag satt upp också, jag kan visa er i morgon om ni vill. Det är sällan någon som kommenterar här men jag vet att alla vill se! :)

hello babies!

Snubblade över finfina kort på Viggo med sina kusiner så jag tänkte bjuda på ett par (fast inte idag förresten). En finfinf dag, kort arbetsdag på jobbet och en glatt sparkande bebis i magen. Jag kunde absolut ha haft det värre!

Någon som kan tänkas åka med mig till IKEA i morgon?



Grattis mig.

Jag är en såndär människa som väldigt sällan vinner någonting men idag hörrni! Det kom ett mail till mig där det stod att jag vunnit en bärsele, "Babybjörn Comfort Carrier" tror jag den hette. Jag kan inte påstå att jag minns var jag tävlade om det men dethär var ju jätteskojigt!

Sängen har jag precis målat för sjuttioelfte gången och äntligen börjar den likna något som kan kallas klar. Nu ska det bara inhandlas en madrass och pyntas med några fjärilar.

Nej, nu får det vara nog för ikväll. Snart är det Kalla Fakta på fyran, jag har väntat flera dagar på det här intressanta avsnittet!

tisdag.

Jag berättade aldrig om att jag fick blommor igår? En fin bukett med tulpaner stod på bordet och väntade när jag kom hem från jobbet. Det var tydligen Viggo som sagt till sin pappa efter dagis igår att "pappa köpa blommor till mamma", han har verkligen fattat dethär.

Annars händer inte mycket. Morgonen började inte på bästa sätt kl 05 i morse med en nedkissad säng (på min sida givetvis). Viggo kände sig utvilad och hade ingen tanke på att gå och lägga sig igen. Dagen vände helt oväntat till en förträffligt trevlig arbetsdag och en sambo som kom hem en timma tidigare. Vilket flyt!

söndagskvällen.

Kvällens projekt består i att slipa och måla Viggos nya säng. Smart eller inte att börja med detta kl 20 en kväll när man är allmänt gravid och trött.

slut på veckan.

Idag var jag smartare än jag varit på länge, jag bytte jacka innan vi gick hemifrån men lämnade kvar mitt VISA-kort. Medvetet. Sen åkte vi till Hågelbyparken där det var leksaksloppis och vi fikade dyrt. Eller vänta, vi åt ju faktiskt frukost på ett annat ställe precis innan.

Efter det en sväng till Nordsjö (eller vad det heter) för att köpa målarfärg till Viggos säng. Lite fikabröd eftersom vi skulle hem till svärmor och hälsa på. På vägen hem tyckte jag att det vore bra att stanna till på Willys och handla lite (1500:-). Sen kommer jag alltså hem, har haft en urmysig dag men har inte spenderat en endaste krona!

Smart va?!

lördag.

Vaknade 04.30 i morse och kunde inte somna om, låg bara och väntade på att klockan skulle närma sig 7 så jag får väcka resten av familjen. Nu (efter frukost, dammtorkning, dammsugning och annat plockande) är jag fortfarande lika rastlös och vet inte hur jag ska lyckas fördriva den här dagen.

Jag kan antingen vara bitter på snö, kyla och vinter för att man inte känner några lukter ute. Ingen doft av blommor, asfalt, regn eller gräs. Eller, så kan jag vara glad för att man just inte känner några lukter. Tänk bara när våren kommer, snön smälter och alla hundbajsar tinar. Fy, det om något luktar illa.

Fast nej. Det här med bitterhet är nog inte riktigt min grej faktiskt.

tisdag.

Haft ytterligare en ledig dag som jag har spenderat väl. Bl.a en snålvariant av shoppingtur och sedan någon form av andnings/avslappningskurs på södra BB.

När jag kom till dagis fick jag höra att Viggo och en annan pojke hade smitit ut från avdelningen och in i personalrummet. Där hittade fröknarna barnen sittandes på golvet med tepåsar över hela golvet, sockerskålen placerade mellan dom och ett uppätet kakpaket. Varken Viggo eller den andra killen hade sovit efter lunch, inte konstigt då åtminstone Viggo kan bli rätt speedad på socker.
Fröken såg lite skamsen ut när hon berättade men jag tycker bara att det var lite roligt faktiskt. Jag sa att det hade varit värre om de hittat och stoppat i sig en flaska klorin eller liknande.

RSS 2.0