måndag igen.

Ni vet såna där dagar när det känns som att man lever i en reklamfilm, allt känns bara så fint och klyschigt fantastiskt? En sån dag hade vi igår.

Tidig morgon satte vi oss i bilen för att åka till Viggos morfar i Dalarna. Dryga 3 timmar tog det och vi hade så roligt i bilen där Viggo höll låda och räknade traktorer, kossor, sjöng sånger och bara var som en solstråle. När vi väl kom fram sken solen och en god grillad lunch stod och väntade oss med alla tänkbara tillbehör. Viggo och morfar busade och kom bra överens, deras hund blev dock den absoluta favoriten och Viggo kunde inte låta bli att klappa den konstiga nakenhunden.

Tågresan hem hade jag bävat lite för och föreställt mig själv vagga efter Viggo 73 varv i tåget, gnällandes (både Viggo och jag) och stressigt helt enkelt. Icke. Viggo somnade som en stock efter 3 minuter på tåget så jag och Lenny satt och fikade i 1,5 timma och pratade, pratade och pratade. Det är inte alltför ofta vi får tid för bara varandra sådär, det kändes som nykärlek. Vid Enköping fick vi syn på vänner som stod på perrongen och vinkade av ett sällskap. Det slutade med en inbjudan hem till dom näsa vecka med övernattning.

Ja men ni hör ju. Klyschornas reklamfilm, så himla fint alltså. Inte ett endaste knorrande eller motvind, inte ens en endaste pust åt fel håll.

Dagen har varit så himla trevlig. 23 mil i...

dsc05022 (MMS)

Dagen har varit så himla trevlig. 23 mil i bil gick som en dans med Viggo som sjöng och var glad hela vägen. Mysig lunch vid vattnet hos morfar, lite lek med djuren och bara såndär lantlig luft. Nu sitter vi på tåget och fikar för fullt medan lilleman sover gott.


Pysselkväll hos Sussie, snart går barnen o...

dsc05020 (MMS)

Pysselkväll hos Sussie, snart går barnen och lägger sig och då åker godisskålen fram.


fredag.

Åh vilken härlig fredag! Satt i Långbromammans trädgård hela dagen och jag har inte bränt mig i solen, inte ett dugg. Det tackar jag solkskyddsfaktor 50 för. Några timmar i parkleken och här sitter jag & Viggo med en skål jordgubbar. Lovely.

dag.. har tappat räkningen.

Så var det bestämt att Viggo ska få gå i utegrupp a´la ur&skur från och med i höst. En av pedagogerna är dessutom skridskolärare så det är något de ska försöka hålla på med en dag i veckan i vinter. Eftersom Viggos farfar tyckter det är nog med två hästtokiga barnbarn blir han säkert glad över det blivande hockeyproffset.

Han hade feber i natt och är därför hemma från dagis idag. Vi var till min barnmorska och allt ser bra ut med lillebror, med mig också för den delen. Har i vecka 33 gått upp totalt 4,5 kilo vilket för mig är en gåta. Men jag säger som min sambo: "Glassdieten verkar ju funka!".


Viggo, inte så sjuk längre.


dag 6.

Trots gårdagens ostadiga väder tog hela familjen sig till Eolshäll för en ridtur, Viggo var verkligen duktig! Han fick rida ett litet Gotlandsruss genom skogen och skötte sig galant. Enda gången det brast var när framförvarande häst lyfte på svansen och pruttade, Viggo tyckte det var så ofattbart roligt att han glömde hålla i sig och höll på att trilla av.

Idag är det dags för ett nytt besök till tandläkaren och dagen då jag måste punga ut 4500:-. Det kommer kännas, men kanske kommer jag gå ner lite i vikt av att leva på vatten och bröd ett tag framöver?

dag 4.

Vilken härlig dag vi hade igår, Viggo & jag. Morgonen fortsatte i samma takt när vi kl 8 satte på oss kläderna och gick ut på en morgonpromenad i Viggos takt.
En tur till diverse olika butiker ledde till att kl blev 16 och nu är det dags att sätta igång med att laga middag. Mina fina svärföräldrar kommer nämligen hit på Schlagerkväll så vi laddar stort (vore lögn att påstå att någon av de är några schlagerdrottningar). Trevlig lördag!


dag 2.

Hyfsad sovmorgon till 07.10, lätt frukost och sen hem till Alex för lunch. Precis som jag sagt inledde jag ledigheten med att måla mina och Viggos naglar röda (kan vara det lyxigaste med att inte behöva jobba, att ha läckra naglar). Träffade Lenny för en repa i Liljeholmsgallerian och sen hem och steka pannkakor till mig och Viggo. Fortsätter det såhär kommer det att bli fantastiska veckor framöver.

I morgon ska jag prova på att vara ensam hemma och lämna Viggo på dagis i 5 timmar. Lägenheten är redan städad så jag får se hur jag ska fördriva tiden. Känner mig lite stressad av att inte ha något att göra men det ska nog gå bra.

Nu: fortsätta titta på andra delfinalen av Eurovision song contest och kanske, kanske plocka fram vågen som stått gömd under soffan i några månader nu. Kan ju vara spännande att veta hur mycket jag gått upp såhär i 32:a veckan av min graviditet.

dag 1.

Jaha, är det inte svårare än så här att fördriva lediga dagar så kommer jag att klara det galant. I morse träffade jag och Viggo en kompis med hennes barn för att gå iväg och mata änderna. Vi hade en enkel picknic med jordgubbar, gick till lekparken och promenerade senare hem till henne. Nu har vi precis landat hemma och ska börja med middagen, det blir grillat på balkongen. Mumsigt värre! 


tisdagen som helt plötsligt kom.



I söndags hade vi årets kanske mysigaste dag, vi åkte nämligen till Kolmården tillsammans med ett par vänner. Jag hade aldrig varit där förut så besöket var lika uppskattat av mig som av Viggo. Tankspridd som jag är glömde jag att stoppa ned minneskortet till kameran så det blev inga bilder, men jag kan försäkra er om att det var strålande väder, alla hade roligt och djuren var jättefina. Viggo blev mest kär i Bamse och Lilleskutt som sprang runt där inne, han följde dom som en svans och kramade dom säkert 32 gånger.

Sedan blev det måndag och tisdag och jag har ganska nyligen kommit hem från min sista arbetsdag på länge. Det känns skönt men också lite tråkigt, jag gillar ju mitt jobb och mina kollegor. Sällskapssjuk som jag är kommer jag nog hälsa på väldigt ofta.

Nu bär det av hemåt igen. Vilket perfekt s...

dsc05016 (MMS)

Nu bär det av hemåt igen. Vilket perfekt sätt att spendera en söndag på.


en lyckad lördag.

Dagen har vi spenderat ute på Gålö (tror jag det heter) där vi gått i skogen och suttit vid vattnet och grillat korv. Viggo var på strålande humör precis varenda sekund och själv försökte jag att inte vara bitter över min tandvärk och plånbok som nu ligger på minus.

Eftersom jag numer inte lyckas ta särskilt vackra kort får ni hålla tillgodo med dessa. Som min sambo brukar säga: "Det är en konst att bara lyckas ta fula kort". Särskilt den sista tycker jag är charmig :).




När vi var färdiga med den friska luften åkte vi till Plantagen och handlade lite. Nu har Viggo själv planterat ut dagens inköp på balkongen (endast med minimal hjälp från min sida).

dålig fredag. dålig.

Jaha, det här var ju deprimerande. Efter ett besök hos tandläkaren visar det sig att jag kommer tvingas vända ut & in på plånboken, allt tack vare att jag bortsar alldeles för hårt med tandborsten. Mekanisk skada på emaljen liksom. Steg ett idag var att borra upp tanden och fixa lite så att jag ska vara smärtfri till den riktiga behandlingen. Suck. Klantigt.

Uppdatering 17.51
Vilken nitlott det känns som, när bedövningen gick ur kom tandvärken tillbaka. Inte fullt lika stark men ändå så att det gör ont. Typiskt på en fredag så att jag inte kan återkomma i morgon. Jag har alltid varit skeptisk mot tandläkare så de har säkert förstört min tand helt i onödan nu.

Puss och trevlig helg/ Bittra mamman

torsdag.

Nä, men om man skulle ta och försöka få en akuttid hos tandläkaren i morgon så jag slipper gå med ilande huvud och regelbundet intag av Alvedon. Hoppas för jösse namn att de har tid i morgon.

Jag har varit sjukskriven i stort sett hela veckan och det känns som att det behövdes. Är fortfarande förkyld men idag känns det som att jag kan vara på bättringsvägen, har bara snytit mig kanske 17 gånger idag. Hoppas på att vara pigg & kry på lördag så att Viggo & jag kan åka ut i skogen med farmor, farfar och hundarna för lite friskluft och korvgrillning.


tisdag.

Det var ett väldigt nervöst besök men lillebrors hjärta blev noggrannt undersökt. Fin anatomi med alla klaffar på plats och ingen arytmi kunde läkaren se heller. Tycker mig fortfarande inte ha fått något riktigt svar men ska lita på läkarnas bedömningar att det är en fin kille jag har i magen. Pigg och frisk.  

Av någon anledning gjorde de också en storleksbedömning av bebisen och han "ligger absolut i överkant på kurvan men ingen gigant". Alltså räknar jag med att han blir större än sin storebror på härliga 4500 gram, det blir många kilo kärlek :)

Förresten, ni har väl inte missat dehär godingarna??


tisdag.

Efter över en veckas dunderförkylning beslöt jag mig för att stanna hemma från jobbet idag i hopp om att kanske sova bort den. I em bär det åter iväg till sjukhuset för att kolla upp lillebror i magen, jag är nervös och har inte sovit mycket i natt men det blir skönt att få det gjort. Håller tummarna!

Puss o kram

RSS 2.0