lördag, oh lovely lördag.

Vilken kväll jag hade igår alltså, så himla mysigt. Som jag skrev var vi på spa och unnade oss bl.a bodypeeling och 40 minuter helkroppsmassage. Jag kanske inte vill påstå att det var ljuvligt skönt att bli peelad men efteråt kändes det fint. (Note to self: raka inte benen med en slö hyvel precis innan du ska få en saltpeeling.) Efteråt promenerade vi till O´Learys och åt mat, tjattrade och umgicks.

Det enda man kan få klaga på var resan hem från Södertälje. Vi väntade en stund på pendeln tills Långbromamman råkade höra att tågen var inställda och ersatta med bussar, thank God för hennes stora öron (ta mig inte på orden). Väl i Östertälje fick vi höra att tågen inte längre bara var försenade utan det var totalstopp i trafiken. Till saken bör nömnas att det var 14 minusgrader ute och inte särskilt angenämnt att stå ute och vänta, särskilt inte utan vantar. Hur som helst gav vi upp efter en timmes strulande och tog en taxi hem. Slutet gott, allting gott.

Idag har jag klippt mig och färgat håret, ni kan kalla mig Blondie. Det är lite Emma VS. Linda Rosing men jag gillar't.


fredag. emmas dag.

När jag ändå håller på och skämmer bort mig själv har jag funderat på det här med "floating". Någon som har erfarenhet av det?


torsdag. men man kan säga att det är fredag.

Idag har den här mamman varit inomhus nästan hela dagen. Viggo hade hög feber i morse och vi ställde in dagens alla planer. I stället har vi varit hemma, lekt, bakat kladdkaka, ätit kladdkaka och faktiskt haft en riktigt trevlig sjukdag. Tänker på alla "måsten" men skjuter upp dom till någon annan dag i framtiden. Däremot:

* städat: check!
* tvättat: check!
* bäddat rent i sängen: check!
* varit i källarförrådet och donat: check!

Tänk vad produktivt det kan vara med lite feber i familjen.

I morgon vankas det IKEA med svärmor på tu man hand. Ska bli trevligt då hon är en utmärkt svärmor med sinne för inredning och god smak. Lite senare blir det SPA och middag med Långbromamman (f.d. Älvsjömamman) och tuffa mamman. Lovely.

en speciell lördag.

För första gången under sitt 13 månader långa liv ska Viggo sova utan sina föräldrar. Han är i tryggt förvar hos sin farmor & farfar så det kommer säkert gå alldeles strålande. Ändå känns det ju lite konstigt och tomt men förmodligen kommer vi också klara av natten utan större problem.
Planen är att äta middag ute på restaurang och sedan gå på bio alternativt spela bowling. Kanske en drink eller två på Metro eller Marie Laveau, det återstår att se.

Jag har utlovat en bild på min finfina kökssoffa så här kommer den. För att inte avvika från tidigare traditioner vill jag såklart även visa hur stor Viggo blivit!


Ingen aning vad som hände med skärpan men anyways. Här är soffan!


Har man tråkigt kan man gå runt i gummistövlar. Det tycker Viggo är roligt.


Firade alla fyra blivande 1-åringarna hemma hos Älvsjömamman igår. Mycket mysigt!


söndag.

Jag är trött, oh så trött. Känner inte någon för att åka iväg på en weekend eller kanske bara ett spabesök tillsammans med mig? I helgen har vi fixat&donat i hemmet och jag ska fota lite i lägenheten i morgon. Bl.a har kökssoffan blivit fantastiskt söt om jag får säga det själv.  
Resterande tid av söndagskvällen ska jag hålla tummarna för att Viggo inte kommer att kvittra som en lycklig näktergal klockan 04.23 i morgon också. Jag ber inte om en orimlig sovmorgon men klockan 7 vore inte så dumt.


fredag. vilken fredag sen då.

"Du är så väldigt söt idag i din bruna kjol älskling. Jag tänkte på det redan i morse" sa sambon helt appropå när vi gick på stan idag. "Tack!" sa jag, och slängde lite extra med min väldigt blåa jeansklänning. Dessa karlar, är de inte alldeles fantastiska?

Min mobil är inlämnad för reparation och som jag befarade så är alla telefonnummer bortom all räddning. Så snälla skriv era nummer i kommentarfälten, så lovar jag självklart att inte publicera de inläggen.


jahopp.

"Nu var det dags igen" sa mamman som har himla otur med sina mobiltelefoner. Helt plötsligt så svartnade displayen och där satt jag snopen och svor över SonyEricson. Är det någon som har en gammal förlegad telefon så kanske jag kan få låna den? Bara att skicka den till Västertorp eller erbjuda personlig leverans.

*Surmamman_81*


fredag.

Varje gång jag stöter på människor som är allergiska mot barnvagnar blir jag lika förvånad. Hur kan man besväras så mycket av en vagn liksom? Igår råkade vi på en äldre dam som var så förfärad över att Viggos vagn minsann stog ut en bit i gången på bussen. Ja, hon tyckte det var så förskräckligt att hon skällde ut busschauffören redan innan hon stigit på bussen. Och idag, då var det en annan äldre dam som tyckte att "folk med barnvagn" borde ha egna bussar. Tänk, så förfärligt. Blanda pensionärer med barn. På samma buss!

Appropå det här med pensionärer så ryktas det att Viggo smittat sin farfar med magsjuka. Inte för att just den här farfar'n är någon gamling men :). Inte kan ni väl tro att den här lilla raringen skulle smitta sin egen farfar??


torsdag.

Nu är det äntligen gjort, jag har sagt upp mig från mitt jobb. Det är självklart med blandade känslor jag gav beskedet men det känns ändå bra. Väldigt bra till och med. Jag har höga förväntningar på mitt nya jobb och jag är övertygad om att jag kommer att trivas bra.

Glad i hågen efter uppsägningen knallade jag runt på stan med min lilla fina familj. Efter att ha varit isolerad sedan förra veckan kändes det ungefär lika spännande som att gå på cirkus. Någon sa att det endast var fjuttiga -5 grader ute men de måste ha fel. Mina fötter kändes som isblock och låren var stelfrusna. Slutligen upplevde jag något jag aldrig trodde jag skulle få vara med om. När hissen ner till tunnelbanan öppnades, den varma, unkna luften med inslag av urin slog emot mig tänkte jag "Aah, vad skönt. Värme".

Mer spännande än så blev inte dagen.

onsdag.

Att ha varit isolerad i hemmet tre dagar är inte roligt för någon. Vi klättrar på väggarna under yrselattacker och lågt blodsocker. Men som sagt, vilken rivstart!


tisdag.

"Be careful what you wish for", det ligger nog något i dom orden. Som jag skrev i tidigare inlägg så är jag och vågen inte riktigt vänner för tillfället. Jag har gnällt över siffrorna och bristen på motivation och sagt "fan, jag behöver en kickstart!". Tack & bock. Kickstarten kom i form av magsjuka utan dess like. Vid ett tillfälle mådde jag så himla dåligt att jag bara: "Lenny, jag åker in till sjukhuset snart. Jag klarar inte av det här längre". Han tröstade mig med att det inte är så farligt att må lite dåligt. Ett par timmar senare hör jag ett ynkligt rop inifrån sovrummet och Lenny bara: "Jag vet inte vad jag ska göra, jag får panik. Jag mår så himla dåligt". Då var det minsann min tur att trösta med lite "jaja, det går över. Drick lite vatten, gå upp och kräks lite till du".

Nog med klagosång, jag hoppas att jag åtminstone tappat ett par hekton eller två! Kommer inte på något annat att skriva, tycker fortfarande så synd om mig själv.

Må väl, vänner.

                              De fina kusinerna lekte så fint hela nyårshelgen. I mars får de träffas igen!

lördag. 2010.

"Nytt år, nya tag". Jag har sagt det förut och jag kommer säga det igen. Var tidigare i veckan på äventyrsbad tillsammans med Viggo, min bror och hans familj. Allt var superkul tills jag fick för mig att ställa mig på vågen som lockade i damernas omklädningsrum. Jag var övertygad om att den visade fel, den måste ha visat fel. Jag var så chockad att jag frågade nästa tjej på tur om siffrorna verkligen stämde. Det gjorde dom. Fan, fan, fan.

Förutom ovanstående chockbesked har vardagen kantats av diverse trevligheter. T.ex har jag varit på bio och sett "The imaginarium of Doctor Parnassus", vi har varit barnlediga och ätit romantisk middag ute på tu man hand (jag & Lenny alltså) och så bara njutit av vardagen. Bjuder på dagens bilder.

 

RSS 2.0