en regnig torsdag.

Viggo har fått låten "Manboy" på läpparna så det blir ju inte annat än att jag också går runt och nynnar. Nåja, det bor en schlagerdrottning i oss alla.

i aftonskenet.

Barnen sover och jag har trevligt främmande. Hon är iväg och köper pizza så det blir en slö kväll med film kanske. Inget arbete för min fina symaskin med andra ord. Ha en trevlig kväll alla fina. Och fundera om det är fler som vill sälja saker på loppis med mig. Siggesta gård blir det nog!

(Tittade en snabbis fpå femmans "Livet på BB", inget att se innan man äter pizza direkt).

en bra onsdag.

Inledde semestern på bästa sätt med att ta med familjen och fina vänner till Skansen igår. Vädret var fint och allt var perfekt, åt rostade mandlar och vilade på en gräsmatta. Dagen bjuder dock inte på mer än städning och tvätt, inte helt fel det heller. Ni vet ju att jag faktiskt gillar att städa.



måndag.

Igår var vi nere i källaren och rensade en del, lade ut annons på blocket och alldeles precis har jag sålt vårt gamla Perstorp-bord. Det svider en aning i hjärtat men det får inte plats i källaren längre. Det är konstigt det här med möbler, hur fäst jag kan bli. Ska även samla ihop prylar som jag kan sälja på loppis, har någon förslag på var man kan hyra bra loppisbord?

Nu är det päslplattor som gäller, ska lägga min första platta i vuxen ålder. Får se hur länge jag kan koncentrera mig bara, var på leklandet i Nacka och är både trött och brännskadad. Rutschkanor är farliga grejer.


semester.



Sommaren har gått snabbt och nu äntligen har jag gått på semester. Veckan som kommer är späckad med aktiviteter anpassade efter regn. Så, lite regn skadar faktiskt inte!

hohoo.

Känner mig lite som ett barn på julafton just nu. Om en kvart är de hemma och lite egoistiskt önskar jag i smyg att Viggo ska vakna när han bärs upp till sin säng. Åh vad jag vill pussa honom i nacken och lukta på hans hår. Hans knubbiga armar och hans mjuka mage. Lovely, det här med barn.

kärlek.



Hur kan man inte sakna den här ungen? Ikväll kommer de äntligen hem från Småland och jag känner först nu hur mycket jag saknat min lilla kille. Bilden fick jag idag när de var i stallet och han fick gosa med stallkatten. Såklart att jag då går in på hemnet och tittar på hus i Småland. Jag är ju lite sådär, vill gärna att det ska hända saker, lite för hetsig och har svårt att slå rot. Får för mig att jag vill flytta och kan inte släppa tanken. Jag har aldrig liksom kunnat landa, fastna, känna att här vill jag bo livet ut. Knepigt det där.

 


jaha nu då?

Nu ska du få höra på någon helt otroligt, jag är gräsänka hela helgen och mer därtill. För någon vecka sen blev jag övermodig och schasade iväg man & barn hela vägen ner till Småland. Nu sitter jag här ensam och det kryper redan i kroppen. Vad ska jag göra, hur ska det gå att sova ensam, kommer Viggo komma ihåg mig osv.

Jag började helgen med Långsjön tillsammans med en kompis och sen en fin promenad hem. Härligt, är ordet jag söker.


ni kan kalla honom för smultronkungen.

Idag var det dags att vattna trädgården hos Långbromamman som är på semester i Schweiz. Vi passade på att låna grillen också, det blev inte hälften så gott som när Långbropappan grillar men ändå. Vi blev mätta. Viggo hittade sin plats på en stentrappa där han i skuggan satt och mumsade smultron. Tror inte att det finns ett endaste bär kvar, han är girig, vår son.

onsdag.

Kortet till digitalboxen har kommit fram, inte en dag för sent. Problemet med "Nanne" är också löst då snälla kusinen Oliven skickade sin nalle som är på pricken lik Viggos. Dessutom har jag fått tag i ett pelarbord på blocket, som jag tänkte ha som soffbord. Alltså en väldigt angenäm dag.

Det blir tidig läggning för den här mamman ikväll. När jag skulle natta Viggo slocknade jag sittandes bredvid sängen och vaknade av att han stod vid bokhyllan och kastade ut böcker. Jag behöver sova.

                                              Sov gott vänner & bekanta


bara en tisdag.

Har jag berättat att Viggo går på sommardagis hos farmor & farfar? Det går hur bra som helst och han skiner som en sol, åtminstone om man frågar farfar. Appropå sol, appropå värme. Jag har efter många, många år äntligen kommit mig för att strunta i att sätta på mig strumpbyxor/tights när jag använder kjol eller klänning. Jag har aldrig trivts med att gå barbent men det är ju fantastiskt mycket svalare, kunde jag inte räkna ut det förut? Den enda nackdel jag kan komma på är att det känns lite snuskigt att sitta på just tunnelbanesäten och känna tyget mot låren.

Nu försöka sova. Det blir lätt svettigt att sova två vuxna och ett barn i samma säng, särskilt när barnet ligger på tvären och snurrar som en elvisp om natten.


katastrof konkurs!

Idag känner jag för att klaga lite, det är således frivilligt att läsa eller ej. För det första så har jag lyckats med det en mamma absolut inte får göra. Jag har nämligen tappat bort Viggos nalle, ni hör ju själva. Katastrofen är ett faktum. Vad ska jag säga till dom stora fina ögonen i morgon bitti när han kommer komma till mig och fråga efter "Nanne"? Hur ska jag få honom att somna om kvällen?

Det andra jag svär över ikväll är kortet till digitalboxen. Eller snarare bristen på just det kortet. Min son är nästintill besatt av att plocka till sig viktiga saker för att sedan gömma dom. Sist försvann mitt VISA-kort men upphittades slutligen inpetat bakom en spegel som sitter fastlimmad på hans vägg. Kanske inte det första stället man letar efter.


lovely lovely.

Har idag haft en riktigt härlig dag i sommarvärmen. Vi har sprungit lite mindre ärenden för att sedan landa vid Långsjön. Blekingar som vi är satt vi mest i skuggan och promenerade längs vattnet. Träffade vänner en snabbis och både jag & Viggo tog årets första dopp. Det var riktigt härligt faktiskt, jag som är allmänt känd som badkrukan som doppar mig ungefär en gång vart annat år. Sist jag badade ute var nog.. få se nu.. 2006 eller 2007. Bortsett från den där höstkonferensen då vi med några öl i kroppen kastade oss i havet. Men det minns jag inte riktigt så det räknas knappt.

Har man en gång börjat är det svårt att sl...

dsc04656 (MMS)

Har man en gång börjat är det svårt att slita sig från symaskinen. En sak kan jag dock lova, det kommer dröja innan jag ger mig på att sy en 5 meter lång gardin igen. Många knappnålar blir det. sy you later.


deppigt värre.

Det känns ju lite snopet när man ska montera fast en barnsits till cykeln, och ser att den är stulen. Cykeln alltså, har knappt haft den en månad. Alltså sitter jag hemma och deppar lite.

sommarläsning

I morse vaknade jag och kände för att börja läsa en bra deckare, jag är inte mycket för sånt annars. Deckare alltså. På pocketshop sålde de tre valfria pocketböcker till det ringa priset 169:- så jag körde på det. Det blev följande böcker, har ni läst någon av böckerna? Har ni lust att dela med er av era omdömen?

                   

(Skumtimmen; Johan Theorin, Shutter Island; Dennis Lehane, Dyngkåt och hur helig som helst; Mia Skäringer).


32 minuter senare
Sen kan jag inte låta bli att undra varför så många böcker är svarta på omslaget, det gäller inte endast deckare. Jag hade hellre önskat att de var rosa eller röda, vilket skulle vara snyggare i min bokhylla. Det råder brist på rosaskimrande bokryggar här hemma, kanske nån kan tipsa om en bra rosa bok? :)


hej finingar.

Jag måste bara säga att det är perfekt att inte ha semester just nu. När det är som mest stekigt om dagarna befinner jag mig på en högventilerad avdelning, för att på kvällen efter Viggo somnat kunna sitta på balkongen. Härligt i luften men jag slipper bränna mig i solen, lovely.

Var förbi Långbromammann en sväng efter jobbet och åt grekisk mat och bara språkade lite. Tyget vi beställde tillsammans har äntligen kommit så till helgen får Viggo nya gardiner. Kolla bara vilket fint tyg vi hittade till honom.


söndag afton.

Här kommer bilderna jag utlovade tidigare. Mest blir det på Viggo, såklart, han är ju vår favorit.

         

intensivt.

Biltur till Munga för ett världsmysigt 30-årskalas, absolut succé. Vidare till ett kort besök till Sala där Viggo fick äta glass med sin mormor. Bilresa hem till Stockholm igen för att äta middag hos Viggos farmor. På vägen hem kom vi på att vi lika gärna kunde svänga förbi Långbromamman som skulle ha trädgårdsfest ikväll. En intensiv men trevlig kväll, Viggo kom inte i säng förrän vid tio i kväll.

Bilder kommer i morgon för den nyfikna.


RSS 2.0