Ibland har man tur.

Åh en ledig måndag! Och i morgon en ledig tisdag, det är inte klokt vad jag ska ha det bra såhär emellanåt. Idag hade jag lyckats planera in att träffa tre vänner, städa, storhandla mat och köpa lite saker till lägenheten. Det räcker ju aldrig tiden till.

Nä, planen ser ut som att dessvärre avboka kvällens biobesök eftersom den krockar med kvällens middagsgäster. Så kan det bli ibland men det är inget att hänga läpp för.

Sätt fart nu Emma: Citygross, Mio och Skäris ska avverkas före lunchtid.

sunday lovely sunday!

Vilken dag va! Började söndagen med ett arbetspass och därefter åkte vi runt till några butiker. Köpte bl.a en ny matta till vardagsrummet som passade väldigt fint. Möblerade om lite här hemma och monterade äntligen upp surroundsystemet som vi planerat det senaste året. Nu återstår frågan om jag ska köpa ett badkar till vårt minimala badrum, eller en stringhylla till Viggos rum. Hittade ett snyggt badkar till ett överkomligt pris som dessutom blir levererat hem till dörren.

Bjuder på en bild från gårdagen där Viggo och Simpan myser i soffan. Vilka härliga grabbar va?!


lördag

Kondisfrukost precis som alla andra lördagar kan väl inte betyda annat än en god start på dagen. Först lite hemmapyssel, en tur till MIO för att köpa en ny matta och senare Enköping. Där vankas det kakbuffé och 30-årskalas, trevligt umgänge och lite lantlig luft. Inte helt fel!

I morse kom Viggo inspringandes till oss vid 07.30 och skrek "Löööördag!! Äta goodis!". Jag gissar att någon legat hela natten och drömt om en gigantisk godispåse (som i vanliga fall brukar bestå av 3-4 st smågodisar).

Åh.

Åh. Fick lyssna på bebisens hjärtljud idag hos min barnmorska, 136 små söta slag i minuten. Om man ska lyssna på myterna betyder alltså en puls under 140 att det blir en pojke, medan ett värde över 140 visar på en tjej. Har vi en lillebror att vänta oss i familjen? Mysigt!
Hormonell som jag är fick jag kämpa för att inte börja gråta. Det är inte för inte som jag fått mitt smeknamn "lipsillen".

fredag.

Ledig dag så här sitter jag tillsammans med min sambo och njuter av en god frukost, medan lilleman ligger kvar i sängen och snarkar. Han får gå på dagis idag medan jag har ärenden att uträtta, där emellan ska jag försöka hinna med lite shopping och en trevlig lunch med Långbromamman.

Ha en fin dag!

Tuesday äfternooon.

Sen sistens vi hördes har vi avverkat en fantastiskt trevlig lunch hos vänner i söndags, en katastrofalt dålig natt och idag en katastrofalt dålig dagishämtning. Detaljerna utelämnar jag, inte så roligt att läsa om.

Om ni ser mig äta godis, slå mig på fingrarna! Jag har blivit ordentligt rund om magen nu och jag hoppas att den här bebisen inte blir lika stor som Viggo var när han föddes. Dessutom hoppas jag att jag inte går upp galet mycket i vikt, vore döden om det går så illa att jag passerar 100-kilo-strecket. Det är visserligen långt dit, men ändå. Man vet ju aldrig!


lördag.

När man är dumsnål får man stå ut med att sitt barn inte ser ut att ha besökt Tony&guy direkt. Men det blev mycket bättre än vad jag trodde efter de första tagen med saxen då jag tänkte "vad fan har jag gjort!?". Det blev åtminstone en förändring.

Min nya hobby är att lämna vagnen hemma, han är stor nog att kunna färdas från punkt A till B med hjälp av fötterna och tunnelbana. Han är så stor nu, den lilla bebisen som beräknas levereras hit i sommar kommer kännas pytteliten. Pyttepytteminiliten till och med.

Nu: åka till farmor och farfar som bjuder på middag och trevligt sällskap.

Lilleman inte så liten längre.

Vi börjar tycka att Viggos badbalja börjar bli lite för liten för honom. Han är en stor kille nu som faktiskt använder kalsonger, pratar oavbrutet och snart ska få en "riktig" säng. Ett badkar skulle göra honom väldigt glad, vi får suga på den karamellen..


(Det härligt orange som pryder kaklet i bakgrunden är inget annat än tvålfärg. Få inte för er nåt!)onsdag. eller var det torsdag? måndag?

Jaa, ibland har man tur. Viggo ska få byta avdelning på dagis om en vecka, dessutom kommer en av hans fröknar flytta med under den första månaden så det känns som att det borde gå bra.
Mindre bra däremot att jag misstänker att Viggo blivit magsjuk. Han har bajsat på sig både en och två gånger, "diarré som vatten", om jag ska citera fröknarna.

Dessutom har min mobil slutat fungera så ingen idé hörrni att ringa eller skicka sms, jag nås bäst på facebook. Återkommer när den återhämtat sig.

Puss puss.


mums.

Det är inte alla som har en sambo som serverar en nybakad kladdkaka med vanilljglass efter ett kvällspass på jobbet. Efter en splittrad dag kändes det som ett litet plåster på såret. Har inte fått något beslut idag om hur det blir med avdelningsbytet för Viggo, i morgon kanske. Håll tummarna.

jag säger då det.

Sådär ja, ny dag och nya bekymmer. På dagis i morse fick vi en lapp om att det kommer ske stora förändringar på Viggos dagis. 10 av de 15 barn som går på hans avdelning kommer försvinna nästa vecka, likaså en av pedagogerna. Den enda vi känner förtroende för och också är anledningen till att vi låter Viggo gå kvar. Det kändes lite snopet såhär på morgonkvisten.

Så. Istället för att låta Viggo gå kvar så har vi önskat om att förflytta honom till en annan avdelning på dagiset. Där vi vet att han trivs och där endast 3 barn försvinner. Men jösses, det känns som en så stor förändring med så kort varsel. Stackars Viggo kommer bli alldeles förvirrad.

Det är nu ni ska trösta mig! Han är ju ändå bekant med lokalerna på hans ev. nya avdelning, han känner igen barnen och pedagogerna. Visst kommer det gå bra? Dom har dessutom trevligare lokaler och brukar vara utomhus lite mer.

men suck!

Efter att ha fixat&donat hela dagen kändes lägenheten hur fräsch som helst, doftande av grönsåpa och sköljmedel. Sen fick jag ett enormt sug efter kladdkaka men så var mjölken slut. Vilken jävla barnfamilj i Sverige får slut på mjölk?! Några smörgåsrån senare känner jag mig fortfarande otillfredsställd och grinig och stoppar alltså in en påse popcorn i micron. Nu, en sisådär 20 minuter senare, sitter jag i soffan med popcornkärnor mellan tänderna och med en popcornstinkande lägenhet. Fortfarande sugen på kladdkaka. Fortfarande otillfredställd.

Ja. Precis såhär illa kan det se ut ibland när livet går emot mig.

jo jo. jag lever, är bara lite tom på energi just nu.

Har tagit en paus i städandet här hemma och tittar runt lite på internet. Hittade bl.a den här käcka beskrivningen om hur ett barn upplever att få ett syskon.

"Tänk dig in i följande scenario:
En dag kommer din sambo hem med ännu en man eller fru och säger till dig: Var nu snäll mot den nya frun (eller mannen), jag älskar er båda två lika mycket, och tänk så roligt ni kan få sedan."

Det kändes lite som ett hugg i hjärtat även fast jag inte riktigt håller med i det där. Vore det sådär elakt att skaffa syskon borde man ju kapa äggledarna på alla kvinnor som fött sitt första barn.


RSS 2.0