onsdag

Idag for vi minsann till grannbyn för att hälsa på Viggos fina kusin. Dagen var förtjusande mysig med gott fika och trevlig lek. Måste passa på att berätta om höjdpunkten när jag ändå är i farten. Viggo stog upp och bajsade så jag blev alldeles imponerad när det för första gången låg en riktig korv i blöjan! Så jag nämnde korven några gånger och bad sedan lill-kusinen gå och slänga blöjan i soporna. Vi kollade efter honom när han gick till köket för att sekunden senare se att han står med blöjan tryckt under näsan. Såklart luktar det ju illa och han börjar hulka. Sen bara: "Jäklar!! Vilken äcklig mat Viggo har!!". Det roliga med det här var ju att eftersom jag pratade om korv hit&dit, trodde kusinen att jag lagt Viggos mat (korv) i blöjan, haha.

2 dagar kvar till flytt. Fan-tas-tic!


ååååh måndag!

Det har varit en dålig dag, eller, det var en hemsk natt snarare. Orkar inte skriva om det just nu. Däremot tycker jag ni ska klicka in på www.gimlin.com så får ni se en riktig snygging! Både på förstasidan och om ni klickar på "barn" och "erbjudande". Love love.

Okej då. Jag snabbvisar en printscreen från www.gimlin.com, en underbar fotograf.


(Klicka för en större bild)


lördag.

Det har varit en riktigt skön vecka med en hel del "egentid". Dessutom har jag skaffat mig en ny hobby, på gott och ont. Håller på att virka ett lapptäcke till Viggo, tänkte att det kunde vara lite gulligt. Däremot kunde jag i natt konstatera att just virkning är en aning beroendeframkallande.

För att övergå till Viggo kan jag berätta att han nu kan stå på egen hand, dvs utan stöd. Det är jättegulligt att se hur stolt han är över sin nya förmåga. Dessutom sov han mellan 20 och 06 i natt med endast ett uppvak. Score!

torsdag. den stora dagen.

Den omtalade nya gallerian i Liljeholmen öppnar idag så dit ska vi såklart. Eller, jag ska dit, utan man och barn. Det har bara blivit så att jag och Viggo hänger ihop non-stop men nu känns det som att jag behöver lite "egentid", som det så fint kallas. Att bara vara. Därför åker jag och en kompis till gallerian för att fönstershoppa lite. Jag är fattig som en kyrkråtta, har knappt råd med fika.


söndag.

Jag tror jag kommit lite ur fas. Befinner mig inte riktigt på banan. Ur funktion, helt enkelt. I morgon är det måndag och då är det nya tag! Till dess:


lördag. ingen vanlig dag!

Vaknade i morse till en skattjakt som busige Viggo (med hjälp av pappa) hittat på. Massa lappar med rim&ledtrådar ledde fram till 4 fina paket. En klocka, kjol, tröja och en kofta blev jag bortskämd med. Jag hade nästan bara önskat mig inredningsdetaljer men min sambo tyckte att jag förtjänar att bli lite bortskämd själv. Allt passade perfekt så nu har jag svårt att välja vad jag ska ha på mig ikväll!

Viggo är betydligt piggare nu men rosslar fortfarande. Inhalationerna går lite bättre men det är fortfarande en hel del gråt och fläktande med armarna. Stackars liten. Alla våra kvälls- och nattrutiner är som bortblåsta och det känns lite som att vi är tillbaka på ruta ett igen. Hoppas det går att fixa till igen, så fårt grynet blivit frisk.


torsdag. går som i en dimma.

Återbesöket hos läkaren idag bekräftade bara gårdagens problem, dvs förkylningsastman. Stackars Viggo blev fruktansvärt upprörd och ledsen över att vingas inhalera idag igen. Det skär i ett mammahjärta att tvingas hjälpa sitt barn på det hemska sättet, känns som ett övergrepp och rejält övertramp. Vi får hoppas förkylningen snart går över och att han vänjer sig vid andningsmasken.

Igår sa läkaren: "Medicinen kan göra vissa barn speedade".
Idag sa jag: "No shit, Sherlock! 'lite' var dessutom årets underdrift".

onsdag. fortfarande.

Note to self: "Att se möjligheter i stället för hinder gör livet både lättare och roligare. Öva på att vända negativa tankar till positiva." Från och med i morgon gäller det här, påminn mig gärna!

onsdag.

Bacilluskerna härjar fortfarande fritt hemma hos oss, värst drabbade är killarna i hushållet. Viggo den lille kraken har haft andningssvårigheter och fått inhalera läkemedel hos doktorn. Med diagnosen förkylningsastma blev vi hemskickade med medicin och återbesök i morgon. Annars kan jag skryta med hans härliga 11160 gram och ståtliga 78 cm! Vilken kille!

Följde med K-mama till Skäris idag men tog det lugnt med shoppingen.Levde lite efter "Se men inte röra"-melodin. Tråkigt men hade inte mycket val.

Nu: däcka i sängen. Hörde ni!? Sängen va.. Vilken grej!


tisdag. men jag skulle lika gärna kunna skriva fredag.

Jag vet inte vad det beror på men förvirringen är total. Beror det på sömnbrist? mammaledighet? ammningskoma? Däremot kommer jag faktiskt ihåg att vi ska på 10-månaderskontroll med Viggo i morgon. Har ingen aning om vad de ska kontrollera men jag är övertygad om att han kommer få en stjärna i kanten, om inte annat för att han är ett fantastiskt fint barn!

Dagen har gått i nyttigheternas tecken med två promenader. Ungefär där tog duktigheten slut för jag blev bjuden på äppelpaj med glass av K-mama. Vad är väl det att få dåligt samteve över? Jag har ju ändå köpt en gravid/mammajacka att ha i vinter, där finns utrymme att växa och frodas i.

Några minuter senare.

Hjälp!! Är jag bitter!?


söndag. luften gömmer elaka baciller.

Så var det dags för årets förtioelfte förkylning då, det är tur att den brukar gå över snabbt och att det inte vuxit ut någon knorr (ännu. peppar peppar). Sjukdomen till trots har jag varit ute en del, det går an så länge mössan är nerdragen till ögonbrynen och halsduken täcker dubbelhakan.

Helgens filmtips: "Nick and Norah's infinite playlist". Jag blev så väldigt glad av att se den, ser fram emot att få gå ut och svänga mina lurviga när Emma & Erik kommer på besök från Norge. Det jag ville säga var Se den.


lördag. soligt, underbart.

Den finfina höstdagen spenderades ute på Årstafältet där vi kollade på vår livs första rugbymatch. Jag och Viggo kollade inte lika mycket som vi hängde med hans kompis Simpan, men det var ändå roligt. Åt middag på restaurang där Viggo spenderade mest tid åt att flörta med folk, hans nya hobby och även det han gör bäst.

Ser fram emot flytten, det kommer bli roligt. Efterlyser folk som kan hjälpa till att bära, det kommer inte bli så jobbigt! Vi blir några stycken och det kommer bjudas både mat, öl och alkoholfri dryck om så önskas!

P.s Viggo somnade själv i sin säng efter 1 minut. Fan-tas-tic!

fredag. härlig höst men sjukdom stör min vardag.

Hade det inte varit så att Idol, Greys Anatomy och grönsaksstavar lockat hade jag kanske kompletterat inlägget med lite text. Bilderna visar en Viggo, tre olika höstdagar. Love love love.


Jahmen...

...hur kunde jag glömma bort att påminnna er om min födelsedag nästa vecka?! Det vore ett katastrofalt misstag om det skulle leda till att ingen gratulerar mig. Här kommer en efterfrågad önskelista:

* randig filt från Lagerhaus (bild)
* rosa klocka från Cheapo (butiken "Cheapo/Tshirtstore" på Götgatan)
* tekopp och burk med lock ur serien Retro från Sagaform (bild)
* kudde från Lagerhaus (vit med 6 st svarta/svartvita "löv", bild)
* filt i 100% bomull till Viggo, brun med vita moln 70x100 cm (Gunila axén) ELLER ett litet vagntäcke i dun
* presentkort på IKEA

   

måndag. kallt, blåsigt men även lite sol.

Just idag har jag varit tröttare än tröttast. Sådär seg i hela kroppen, orkar inte prata mer än nödvändigt och har knappt någon energi kvar till att le. Knappt. Den bästa medicinen mot trötthet är att vara ute så mycket som möjligt så det blev en morgonpromenix och sen öppna förskolan. Vi har hittat en ny öppen förskola nämligen som är mycket mysigare än den vi brukar gå till, mysigt är bra. Dessutom är det ungefär lika många pappor där, som det är mammor och det är riktigt roligt. Av många anledningar.

Nu: lyxa till det med min nyinköpta handkräm. Här jäklar ska det smörjas!

söndag. grått och bara regn, regn, regn. Mysigt, men blött.

Gårdagens barnfria bröllop var riktigt trevligt på alla sätt och vis, den regniga långpromenaden till trots. Åkte hem med sent tåg till Stockholm igen, hade varit mysigt om vi inte haft passagerare som ägnade sig åt barnförjudna aktiviteter. Nasty. Hur tänker folk, vuxna människor dessutom.

Över till något annat. Viggo & jag besökte Älvsjö på tu man hand där målet var barnmässan och Hus- & Hemmässan. Det var ungefär som att komma till himmelriket men hade tyvär alldeles för tunn plånbok. Köpte dock lite småkrafs och en ny åkpåse. Igen. Den jag köpte i fredags ska lämnas tillbaka dessvärre. Den var ruskigt snygg men opraktisk.

Nu: återhämtning.

lördag. ganska mörkt ute.

Uppe med tuppen i vanlig ordning, 04.37 för att vara exakt. Men vem är jag att klaga, han sov ändå utan ett enda uppvaknande. Har jag tur kanske jag hinner vila lite innan jag åker till Västerås. Amelie & Simons bröllop står nämligen i dagens agenda. Vi tar ett tidigt tåg så vi hinner göra stan lite innan men ska hålla i slantarna. På söndag nämligen är det Älvsjömässan som gäller. Någon som ska dit? Inredning, design & barn i en härlig blandning!!

Nu koka gröt till lilleman eftersom jag misstänker att trä inte mättar speciellt bra. Precis, han har gjort det igen. Ätit olämpliga saker och i morse var det tågräls från BRIO som stog på menyn. Lättsmält och bra.


fortfarande fredag. ganska soligt faktiskt.

Jag som trodde att jag skulle vara rik den här månaden misstog mig eftersom det är så mycket som "måste" köpas. Särskilt prylar till lägenheten är viktigt, så oerhört viktigt (men ack så roligt). Får se hur länge de får vara hela & orörda bara, lite spänning i livet mår man ju bra av! Jag ska spendera dagen med att grubbla över hur det kom sig att min son helt plötsligt blev lång och når upp till fönsterbrädan.



(notera klåfingriga händer)


fredag. väntar på stormen som ska komma.

Nu när min nyttiga väninna är bortrest passade jag på att fira morgonen med överbliven rabarberpaj & vaniljglass. Allt för att orka med dagen. Eller, orka med att torka bajsiga bebisrumpor rättare sagt. Rekordet hittills är 8 gånger på en dag, återkommer om vi slår rekordet idag!


Viggo A.K.A King of poop


RSS 2.0