weekend.

Helgen närmar sig sitt slut men jag har fått en hel del gjort. Jag, Maria och Iddie träffades i torsdags för att shoppa och äta lite lunch. Eftersom jag var fattig blev jag bjuden, med efterrätt och allt. Hur lyxigt som helst faktiskt.

På torsdag kväll var det ommöblering som stod på agendan och sängen åkte ut i vardagsrummet. Anledningen var den förestående tapetseringen som jag pratat om i säkert ett halvår nu. Det var förövrigt rätt soft att sova i vardagsrummet och kunna ligga i sängen och kolla på tv. Kolla på tv när man ska somna, kolla på tv när man inte kan sova, kolla på tv när man vaknar... ni fattar. Svärfar och jag åkte i fredags till måleributiken i Alvik för att köpa tapeterna, fikade lite, och har spendeat resterande tid med att snygga till vårt sovrum. Lite problemos hit&dit men skam den som ger sig.
               
 
Ja, bilderna i sig är inte så upphetsande. Min mobil tar hemska kort, jag är en dålig fotograf och saknar nog intresse att ta kort nu för tiden. Dessutom har vår dator tappat alla livstecken så jag sitter i skrivande stund hos mina svärföräldrar. Att vara utan egen dator känns förjävligt. Stackars mig och mina i-landsproblem.

Karma?

Något annat som förresten kantat min vardag senaste tiden är alt mitt skryt. Jag tror jag skryter om det mesta faktiskt men det brukar slå tillbaka. "Jag blir aldrig sjuk, mitt immunförsvar är som fort knox" slutade med en brakförkylning som höll i sig över en vecka. Med citatet "Mina jobbhelger är alltid superlugna, det händer nästan aldrig någonting" inledde jag min sista helg och köpte till och med med mig en tidning till jobbet. Hur det slutade? Såklart fick jag uppleva en riktigt tung helg med flera timmars stående och ganska mycket stress.
Jag och Hanna satt och kollade på gravida kvinnor på söder  och skrattade litegrann åt den vaggande gången som många tycks ägna sig åt. "Jag är minst lika gravid som henne och inte går väl jag sådär konstigt!" VIPS, och vem går inte "pingvingången" om inte lilla jag?
Är det inte typiskt? Eller bara dålig karma?

I make stupid mistakes so you don´t have to.

som ett brev på posten.

Under de gångna 27-28 veckorna har jag mått som en prinsessa, bara njutit av graviditeten och känns mig skonad från alla besvär. Men så bara "pang" över en natt så kom krämporna som ett brev på posten. Det är svårt att andas, jag känner mig som om jag bär på en ångande kamin inombords, mitt bäcken värker och jag har ont i ryggen. Tack och lov har jag bara 10 arbetspass kvar och det känns ju lovande! Det första jag ska göra är att åka upp till Dalarna för lite avkoppling, vad annars? :)

Den eviga diskussionen om pojknamn tar aldrig slut tack vare att vi inte kan bestämma oss. Har fått några fina förslag som jag skrivit upp på en liten lista så något ska vi väl komma fram till. Nej nu vankas "Idol" på teve och sedan den obligatoriska kvällspromenixen. SÅ himla härligt med hösten. Jag älskar att gå upp på morgonen, släppa in kylig morgonluft och äta frukost i ljuset av en liten lampa och värmeljus,


trasig själ.

Eller kanske inte så trasig själ men trasig kropp. Har arbetat hela helgen vilket till en början kändes enormt jobbigt. Alla kollegor jag arbetat med har dock varit guld och trevliga, trots att vi slitit i stort sett varenda minut. Det var länge sen jag hade genuint roligt på jobbet och det är alltid roligt att lära känna folk lite bättre. Denhär helgen var det narkossjuksköterskor och narkosläkare som stog för underhållningen och utan det hade jag varit förstörd. Kroppsligt dock, ujuj.. Mitt bäcken börjar värka rejält och jag har fått anamma "pingvingången", ser väldigt lustigt ut men känns ack så befriande. I morgon är ledig dag  vilket innebär sängläge för min del.

Fredagen förresten, väldigt trevlig dag. Jag blev rejält bortskämd av min kära mor så nu har jag väldigt mycket av det som behövs till bebisens ankomst. Ett hett ämne i helgen förresten har varit dethär med namn och då främst pojknamn. Lenny och jag har fortfarande inte hittat någon namn om det skulle bli en pojke, har ni kanske några förslag? Det känns som "Hans-Douglas" inte fungerar så länge till, haha,

Sleepyhead.

Så trött som jag varit idag har jag jag sällan varit. Jobbet gick an men jag höll på att tuppa av på tunnelbanan. Väl hemma hade jag tänkt gå och lägga mig men min sambo hade besök så då kan jag ju inte vara så osocial. Uppfostrad som man är. Imorgon väntar som tidigare nämnts Västerås med min mor, ska bli skönt att komma iväg lite. Shopping känns lite smidigare i småstäder också, det kräver ingen planering och det är gångavstånd överallt (nästan).
Jag drömde i natt att jag gifte mig i Paris, det hade varit mysigt. Jag la fram förslaget till min sambo men vi har inte ekonomi för något franskt bröllop. Det var ju synd.

still cold.

4 dagars ledighet passar mig som handen i handsken. Igår hade jag en trevlig date med Sussie och Yonathan, vi satt lite hemma hos Sussie och fikade, gick på stan och åt lunch på "Riskornet". Kvällen hemma var också rätt lagom, mjukisbyxorhäng i soffan med 4 avsnitt "Greek" att titta på.
Ska strax åka in till stan och kanske handla något, kanske bara fönstershoppa. Ser dock mer fram emot fredagen då jag och min kära mor har en babyshoppingdate! Awsome.

neuroser.

Efter att ha sett "Rent hus" häromdagen fick jag lite panik och städmanier. Vet du hur mycket bakterier och ohyra som bor i din lägenhet? Jag vet inte exakt men det är äckligt. Så igår tömde jag ur kyl och skafferi och rengjorde grundligt, först med Ajax och sedan med Yes. Till min lycka hittade jag inte ett spår av något äckligt men det känns ju skönt att ha det gjort. Även fast vår lägenhet kanske inte är att jämföra med de i "Rent hus".

Idag ligger jag hemma och är sjuk, förkyld närmare bestämt. Där fick man för att jag satt och skröt på jobbet igår om mitt oigenomträngliga immunförsvar.

bästisar.

Idag har Försäkringskassan gått från att bli min värsta fiende (nästan), till att bli min bästa vän (nästan). Äntligen har de fått tummen ur och skickat mig papper, tyvärr inget beslut men ändå, papper! Andra bästa vänner jag fått de senaste dagarna är tv-serien "Greek", hur kul som helst. Jag har åter hittat tillbaka till Pedro the Lion, dom gör ju fantastiskt skön musik. Och sist (men inte minst) så har jag fått löneförhöjning!

Magen sparkar fint och jag har skrutit om hur fantastiskt bra jag mår för alla möjliga människor. Som ett brev på posten drabbades jag av förkylning, lite feberkänsla och bäckensmärtor. Från och med i morgon ska jag bli lite mer ödmjuk.

back in business?

Jag vet inte jag, det känns som mitt liv inte är särskilt spännande just nu. Det enda som rör sig i mina tankar är graviditet, bebisar, bebistillbehör, bebisshopping, you name it. Jobbet flyter på bättre än förväntat, det är trevligt, kirurgin är rolig och för varje avbetad dag närmar sig ledigheten.
Den 19e ska jag åka till Västerås med min kära mor och shoppa, till bebisen såklart. Inte till mig. Det är väldigt trevligt att träffa familjen och jag gör det alldeles för sällan. Min bror och Angelica var här i tisdags, vi ses alldeles för sällan. Inte bara för att jag kan be min bror byta lampor och sätta upp brandvarnare utan att behöva använda en pall, dom är så himla rara bara. Distansen Stockholm- Kalmar känns lite deprimerande just nu.

Nej, jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen mina nära&kära. Puss så länge.


RSS 2.0