lördag.

Det är ju verkligen så, att alltför många mammor ska vara så.. tävlingsinriktade är fel ord, men man ska gärna vara bäst. Det är präktigt hit och präktigt dit. Vems barn lär sig gå först, vem sover längst på morgonen, vem pratar flest ord osv. Den som hade värst förlossning eller mest smärtfri utan bedövning är ju också viktigt att jämföra. Nä, vad händer med alla mammor egentligen? Inte är väl jag så där präktig? Okej att mitt barn är snyggast och mest kompetent, men det är ju bara sanningen!

Fina höstViggo. Ja, det här var innan snön...

dsc04770 (MMS)

Fina höstViggo. Ja, det här var innan snön föll över stockholm såklart. Trevlig helg, önskar vi!


oh no. oh yes.

Det ska jag tala om för er vänner, att det inte är klyfigt att infinna sig på jobbet kl 7 för att minuten senare upptäcka att man ska jobba kväll. Lite sur var jag allt när jag fick byta om igen och åka hem. Det gick dock över fort när jag kom på att jag får extratid på tunnelbanan att läsa min bok "En halv gul sol", inget ont som inte för något gott med sig.

Nu läsa lite mer innan det åter är dags att åka till jobbet. Det är roligt att jobba när man har något speciellt att spara till :)

Jag må ja leva..

Jag fyller år idag och fick en cykel i födelsedagspresent, ni förstår inte hur glad jag blev för det. Fantastiskt glad! Lenny och en kompis har skramlat ihop pengar och helt i smyg köpt den till mig, det är så jag blir alldeles tårögd. Fick en tidningsprenumeration och Leila bakar + andra nödvändigheter till köket av min bonusfamilj. Tusen tack alla!

Viggo har svinkoppor förresten, är dunderförkyld och spydde kaskader igår. Ändå gav han sin mamma den mest mysiga födelsedagen, han är bäst. Puss


jahaja.

Har alldeles för en stund sedan sjasat iväg våra gäster. Vi satt alla vid bordet när barnen åt förmiddagsmellis när Viggo börjar kräkas. Sådär över köksmöblerna. Lite på golvet, på pappa osv. Hääärligt, jag fullkomligt älskar kräksjuka! Välkommen.


moln.

Dag som natt tänker jag på stringhyllan jag vill köpa till Viggos rum, det är bara lite pengar som saknas. Idag investerade jag istället i förvaringslådor till Viggos rum i Gunila Axéns härliga mönster. Jag fullkomligt älskar hennes moln! Förra veckan köpte jag två örngott i samma mönster och färg.Första snön föll på oss i lekparken idag! Det var inte många flingor men ändå, det gav en liten försmak av vad som komma skall. Bortsett från det har dagen inte varit särskilt optimal. Viggo och jag gick på kondis för att ha en mysig mellisfika; han satt stilla i ungefär 7 sekunder och ville sen bara springa runt. Jag fick snabbt trycka i mig mitt fika och försökte få på en skrikande unge kläder (tänk: spagettiarmar och gelekropp). Han rullade runt på golvet som en sann dramaqueen och en annan mamma gav mig en medlidsam blick. Suck.

Vi gick till apoteket för att hämta ut medicin till Viggo: "Dålig idé mamma". Han sprang runt och röjde tills en gubbe gav honom en ask Corsodyl och bara "Här har du!". Viggo tystnade för en stund tills jag fick lov att ställa tillbaka kartongen, ka-ta-strof (Tack snälla gubben för den..).

Vi gick till nästa apotek eftersom första apoteket inte hade det vi skulle ha: En liten kö och en jävligt uttråkad unge. Han var rejält upprörd för att han inte fick trycka ut kölappar, det blev alltså åter igen aktuellt med golvrullning och skrik. Hans medicin var något som behövde blandas i ordning under några låånga minuter. Hurtiga gummor och gubbar försökte lönlöst charma Viggo och jag bara "låt oss vara, jag svettas ihjäl".

En snabbvisit till barnaffären för att kolla om de hade någon dockvagn: Viggo ville bara kolla på bilar och skrek och blev sådär spagetti som bara han kan bli. En nybliven mamma bara "åååh hur gammal är han, vad söt han är!" (Den här mamman fick krysta fram ett "mm.. he he he.. jättesöt. verkligen.. he he" *torka lite svett från överläppen*.

Ett besök till lekparken: Lyckat i en timma och hundrafjorton turer i linbanan (som kräver att mamman måste lyfta 15 kilo barn, hålla i, springa fram, tillbaka, fram, tillbaka...) tills klockan slog middagstid och Viggo rullade sig på den leriga marken a'la dramaqueen.

Tvungen att gå till Coop och handla middag: "Godis. Gooodis. Gooodis! GOOOODIS!!!". Kassörskan gullade lite utan att lyckas, log lite och bara "åh lilla gumman, är du trött?". Suck.

Hem, laga middag, äta middag, placera oss i kuddhörnan för att läsa böcker. Dålig mamma nickar till 7 gånger unnan jag hör låset vridas om och pappan kom hem. TACK. FÖR. DET.


trötter.

Åh vad jag ser fram emot att fylla år, eller, jag ser fram emot söndagen. I vanlig ordning tänker jag inte ha något kalas utan firar bara med den närmsta familjen och någon enstaka kamrat. Sådär alldeles lagom.

Jag har inte alls tid att sitta vid datorn ikväll, det känns som att tiden aldrig räcker till. De vakna stunderna går till Viggo och när han somnat är det annat som kallar. Yes!

god måndag!

Valet och kvalet men en sak är säkert. Jobbet går fint, Viggo går fint & kärleken blommar. Pussar!

P.s. Viggo önskar sig en stringhylla i fullhöjd av tomten. Eller ett bidrag kanske.


Lördag 9 oktober

Vilken hit att åka till Stockholmsmässan! Det enda jag kom hem med var ett par byxor till Viggo men hela dagen har varit så lyckad. Nu på kvällen möblerade jag om Viggos rum och har åter igen börjat fundera på tapeter. Det finns en som jag verkligen älskar men kan inte bestämma på vilken vägg eller i vilket rum jag vill ha den.


t.g.i.f.

Nu har vi tjejer precis gjort stan, svårt att tro eftersom klockan inte ens är elva. En trevlig middag avslutades med en lång promenad på söder, härligt va? Alldeles strax är det natti natti för den här mamman, ska bara läsa lite bok först. "En halv gul sol" närmare bestämt, har du inte redan läst den tycker jag att du går in på bokus och klickar hem den ögona böj!

I morgon "Bara Barn" och inredning på Stockholmsmässan. Ses vi?


ljus

Härlig är hösten men det börjar kännas mörkt i lägenheten. Kanske beror det på att vi inte har någon taklampa i vardagsrummet. Kollade runt lite på internet och hittade istället en lampa som skulle passa bra i köket. Den vi har nu är lite av en slit-&-släng-lampa som min käre sambo valde för en herrans massa år sen, jag har aldrig riktigt gillat den så nu åker den ut. Var så säker!


mamma söker inspiration.

Jag är kluven. Behöver köpa nya förvaringsmöjligheter till Viggos rum och eftersom det är så litet blir det mycket svårare. Jag skulle verkligen behöva 30 kvadrat till i vårt hem eller åtminstone bättre fantasi. En stringhylla vore ju snyggt men det blir så himla dyrt, kluven är rätta ordet!

iih.

Måste bara tala om att jag ser så himla mycket fram emot helgen, av många anledningar. Eventuellt borde jag också åka till svärfars garage och låna slipmaskinen så jag kan börja göra i ordning Viggos nya säng. Måla är helt okej men att slipa.. fyy.

Förresten fyller jag åt nästa vecka så jag tänkte fräscha upp bloggen med en liten önskelista.

* Prenumeration på tidningen Mama.
* Någon hygglig dagcreme som känns frisk och svalkande.
* Boken "Leila bakar"
* Presentkort på MIO möbler.
* Bäddset med moln från Gunila Axen, att ha i Viggos rum.

I julklapp önksar sig Viggo följande (även ett kom-ihåg riktat till mig själv):

* Parkeringshus
* Bondgård, en sån där variant man kan fälla ihop ni vet?
* Play dough
* En lite större variant av traktor eller lastbil i TÅLIG plast
* Magnetisk rittavla med penna och "stämplar"

me & i

Sikken trevlig kväll hörrni! Kom för en liten stund sen hem från ett "me & i"-party hemma hos polismamman, som jag har längtat. Det fanns så mycket fint jag ville köpa, till både mig och Viggo, men dessvärre är plånboken inte oändlig. Ett plagg var blev det och det känns ändå kul. Viggo ska få de här söta byxorna ur Cecilia Blankens kollektion.Familjen polis har en fantastiskt fin lägenhet och det absolut mysigaste barnrummet. Jag blev så inspirerad och har nu massor av fina idéer till vårt hem.

Puss och sov gott!

 


monsterViggo.

Vad var det som hände? Härliga, fina Viggo är fortfarande underbar men emellanåt är han ett riktigt litet monster. Antar att det är 2-årstrotsen som kickat in, terrible twos som det också kallas och det är ett så passande namn. Man får vara beredd på kaos om man, Gud förbjude, måste ta av honom blöjan! Eller försöka sätta på honom en tröja, jösses mamma! I Viggos värld är alla tröjor just nu byxor och ska således träs på över fötterna och dras upp över midjan så halsringningen går sönder.

Nä. Nu har jag städat hela min lediga dag och ska hämta på dagis alldeles strax. Istället för den stora lekparken i Älvsjö har jag tänkt gå till biblioteket i Fruängen och se om jag kan låna böcker för lite tips och råd!

RSS 2.0