update lördag.

Jag har äntligen fått hem min man och det känns fint. Vi har umgåtts och tittat på tapeter, är det värt 3360:- för att tapetsera en fondvägg i sovrummet?

lördag.

Jag klarade av arbetsdagen galant. Efter utstämpling åkte jag till ghettot för att träffa Maria, vi åt mat och glass i solen. Nu är det meningen att jag ska städa inför min kära sambos hemkomst, men varför känns det alltid som om andra saker är viktigare?
image76

fredag.

Denna arbetsdag har varit väldigt betungande men i morgon väntar åter arbete men efter det en date med Maria.
På söndag mina vänner kommer en nyhet publiceras i min blogg, spännande va? mohaha


torsdag.

Idag är en lite bättre dag, blev uppiggad av en kompis igår. Han var kanske inte den första personen jag trodde kunde muntra upp mig med hjälp av det som pratades om igår, så det var lite extra roligt. Nu ska jag gå ut och promenera, sträcka på ryggen och rensa mitt dåliga samvete.

onsdag.

Idag är inte en av mina bättre dagar direkt, så alla försök att muntra upp mig mottages tacksamt! Vi hade ett utdraget sjuksköterskemöte på jobbet, jag fastnade i trafiken hem (1 timma) pga statsbesök, blev rejält utskälld av en polis som spärrat av vägen, mår illa, vårt fackförbund har slutit ett avtal jag inte är nöjd med och jag får panik bara av tanken på min ena förälder. Jag är gräsänka och jag vill ha hem min sambo nu, jag behöver någon som klappar mig på håret och säger att allt blir bra, jag behöver skeda och höra någon andas alldeles bredvid mig.

torsdag.

Var hos frisören tidigare idag och det blev precis som jag fasat för, bara snäppet värre. Jag testade en ny frisör men hon var inte så lyhörd och jag visste på en gång att det skulle gå illa, jag ser ut som direkt tagen ur "Bröderna lejonhjärta". Min pojkvän försökte trösta mig med att "men du, det är ju ändå ganska sött med sån frisyr..?" men jag vet inte jag, inte 2 dagar före min brors bröllop.

Jag jobbar fortfarande på att bli en bättre vän, precis som jag tidigare nämnt i bloggen. Jag ska nu avancera och även försöka bli mindre negativt inställd till livet. Ingen såndär dryg och hurtig sak, utan bara lite mer negativ.
Puss. 

tisdag.

Idag är första gången på länge som mitt arbetspass gått snabbt. Eller det var förvisso 8 timmars arbete som alltid, men det kändes som om tiden bara rann förbi. I stora drag var dagen till belåtenhet, ett särskilt stort plus i kanten vill jag ge till mig själv för mina goda insatser och för att ha medtagit en delikat matlåda.
Peas on earth.
image75

måndag

Något som piggar upp en grå & trist måndagseftermiddag. Han är jättecharmig som brat.


lördag.

Är det inte typiskt att min lediga dag inte känns särskilt ledig, fastän jag inte gjort något vettigt? Sovmorgon, tåg till Sala för att hämta en bil, hämta Lenny i Västerås och äta falafelpizza på Amore, så vips är dagen slut! Himla onödigt tycker jag att dygnet inte har 30 timmar. Det enda som återstår av denna lördag är dålig teve och en halv lite fanta.
Min högra överarm värker, anledningen heter Thomas. Han var dum igår. La in en bild på honom här men han tvingade mig att ta bort den, han är rädd att få massa groupies efter sig, säger han.

torsdag.

Sitter i skrivande stund och tittar på "Sanningens ögonblick" och är minst sagt fascinerad. Jag personligen skulle aldrig ställa upp i något sådant och ja, det beror antagligen på att jag har en del skelett i garderoben, men andra saker är heller ingen hemlighet men kanske inget man vill skylta med inför Sveriges tittare? Ändå sitter jag här lite road över andras hemskheter och pinsamheter.

Tidigare idag åkte jag hem till Sussie för att fika och snacka lite. Kollade in hennes nya lägenhet på Swedenborgsgatan, enligt mig det ultimata läget att bo på. Hälsade på lilla Yonathan och Cassandra och blev förälskad, sötare barn får man leta efter. Det var en trevlig kväll men jag fick åka hem tidigt för att kurera min "sjukdom". Alltför ofta tänker jag att "jag måste bli bättre på att umgås med mina vänner", vilket är ett tecken på att jag är en ganska dålig kompis? Men lugn, lugn, jag ska bli bättre!

torsdag.

Hemma från jobbet 3e dagen i rad, skönt att kunna ta igen sig men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte bryr mig om löneavdraget. Nåväl. Igår lämnade jag iaf lägenheten i uppdrag att vattna mina svärföräldrars blommor, lättare sagt än gjort. Att köra en 4-växlad volvo från tidigt 80-tal var ju lite mer än vad jag klarade av. Eller det gick ju bra till slut efter 2 samtal till Kajsa, några motorstopp och svordomar. Tack Kajsa för dom uppmuntrande orden och hånskratten ´:).

Nu ska jag ta tillfället i akt och putsa mina fönster, ringa jobbet och friskanmäla mig.

onsdag

Har pratat med en kompis till mig om hennes situation på sin arbetsplats. Den är allt utom fin kan jag säga, och det enda råd hennes chef ger är "att bita ihop". Ska det vara så? Jag blir så upprörd.
För att prata om något lite roligare så ska jag den 21a maj på KTH Arkitekturskolas vårutställning, förra året blev jag verkligen imponerad och inspirerad. Självklart rann min inspiration ut i sanden men kanske inte i år? Vi får se. Blir hursomhelst kul att se vad Hanna åstadkommit under året som gått. Lägger in en bild på skolan, som förövrigt utsågs till Stockholms fulaste hus 2006 (av Svenska Dagbladet).
image73

13.00
Hade just ett ganska långt samtal med ett gammalt ex, ett samtal som kom helt oväntat. Det känns roligt, uppiggande och förlösande på något vis. Vi pratade om allt och inget, livet och petitesser, det som förvånade mig mest var att det var så lätt att prata. Som om vi aldrig upplevt allt detdär jobbiga för hundra år sedan. Det gjrode gott för själen, att kunna samtala om sådant jag normalt inte samtalar om, med någon som dessutom förstår mig. Dagens mest otippade.


tisdag

Ja sedär, det lönade sig att hålla tummarna. Emmas liv flyter som på små rosa, fluffiga moln. Jag är lika lycklig som en myra i en godisaffär.

måndag.


Jag har inte mycket att skriva, min energi går åt att hålla tummarna för det goda livet. En låt får ersätta text idag. Jag tillägnar låten alla mina förvirrade, bittra och fundersamma systrar...

Söndagsumgänge.

Uppe med tuppen för att städa balkongen, resultatet blev ju över förväntan. Den här sommaren kommer balkongen utnyttjas till fullo! Efter att vi ätit en god frukost åkte vi in till Hornstull och kikade runt på "Street", självklart med hunden som sällskap. Det var länge sedan jag var där och det var synd att jag inte hade med mig några kontanter. På street finns det alltid nåt att köpa, och jag brukar i stort sett aldrig ha med mig pengar när jag går dit. Smart.
Vi promenerade längs vattnet i Årstaviken och jag tänkte precis som i lördags "Stockholm är oslagbart", den totala sanningen kanske borde vara "sommaren är oslagbar". Men jag vet inte. Reggaecafét var av någon anledning stängt vilket var synd, istället promenerade vi ytterligare för att i slutändan hamna på Hermans, ett vegetariskt matcaf'e för er som inte visste. Absolut ett ställe jag rekommenderar, vill ni ha sällskap är jag heller inte svårflörtad. På onsdagar tex är all mat vegansk. Efter lite andra blandade aktiviteter avslutades kvällen med lite mer mat, nämligen grillning. Inte så vidare romantiskt kanske eftersom vi satt på vår egen gård men maten smakar likadant vart man än grillar.
Lägger upp bilder från Hermans men som vanligt glömmer jag bort att ta kort tills tillriken är barskrapad :).

                             


Lördagsaktivitet.

Precis som planerat tog jag ett tidigt tåk till Västerås för att träffa Veronica. Vi ägnade oss åt somriga aktiviteter som (liten) promenad, glass på Sigmatorget, fruktinköp på Stora torget och vandring upp till Djäkneberget. Väl där uppe träffade vi Hanna & Claes som var uppstyrda med picnicfilt, grill, you name it.. Vi gassade i riktig sommarvärme, precis lagom för att inte bli svettig men ändå tillräckligt för att locka fram ytterligare några fräknar. Västerås på sommaren är oslagbart (nästan), inte så konstigt att jag får "hemlängtan" emellanåt. Veronica var pigg och fräsch med sin lilla utstående graviditetsmage <3

Lite senare framåt kvällningen gick jag ner till Grill&Bar (?) för att träffa Johan och Lenny, de hinkade öl medan jag är mer förståndig och drack en cola. Sent tåg hem till Stockholm där det stog en soffa som skrek efter lite sked.

                   


fredagsmys

Dagen har jag spenderat med välförtjänt sovmorgon, röj på balkongen och date med Maria. Vi  shoppade grejer till min balkongpimpning och fikade i solen. Fika hör till en av mina absoluta favoritsysselsättningar och det särskilt på våren och sommaren. Jag tackade adjö till strumpor imorse vilket då resulterade i världens skoskav, jag vet inte om det beror på 3 veckors flipflopanvändande eller en hel vinters isolering i strumpor. Ont gör det i vilket fall.
På kvällskvisten roade jag mig med att läsa Karins blogg om användandet av cykelhjälm. Väldigt underhållande diskussion, dels från Karins sida, dels från en annan människas lustiga argument.
En annan lite mindre roande situation uppstod i kväll när jag hörde mina ovanboende grannar ha (relativt högljutt) sex på balkongen. Visst, vårkänslor och sex i all ära men om man inte kan hålla sig lite tyst så kanske inte balkongen? Jag får men för livet av såntdär och kommer inte kunna se mina grannar i ögonen utan att rodna. Ungefär så.

Även helgen bjuder på ledighet så imorgon tar jag första bästa tåg (nästan) till Västerås för att träffa nedanstående donna. Vi ska shoppa (hoppas jag), luncha och lapa sol. Long time no see, ska verkligen bli trevligt.

image66

torsdag.

                                       

Jag tänkte precis skriva ett långt inlägg om hur mycket jag älskar våren och solen och allt som hör till. Istället måste jagh städa undan lite snabbt då jag får Gabriel hit på middagssällskap.

Update: God middag, saft, chips och guitar hero är det som gäller.


dag 17

antligen har regnvadret dragit forbi samui, bortsett fran nagra skurar da och da. Inte for att solen skiner sarskilt mycket men det ar anda varmt i vattnet och behaglig temperatur. Vi har umgatts med Emma & Eric varje dag ungefar 24 timmar om dygnet, valdigt trevligt saklart och nu ar hemlangtan som bortblast.
Vi fyra har akt till koh samui, sett muay thai, atit, druckit ol och badat. Ikvall blir det bungalowhang pa Cabana, i morgon kanske koh tao.

chillin&beachin.

RSS 2.0