det säkra före det osäkra.

Snart är det dags för mig att göra natt här i Hägersten. Mannen min är ute på äventyr i stan så det är för en gång skull lugn&ro i hemmet. Min trötthet beror på att unge herr Viggolinen var vaken mellan 02.30 och 04.30, grät och var alldeles missnöjd. På morgonen hade han feber och han fick därför stanna hemma från dagis. Farmor fick vara barnvakt och de har delat på en glass ute i solen.

God natt raringar!


suck.

Om jag ägde en egen symaskin vore livet så mycket roligare. Tänk så lycklig jag skulle vara om jag kunde sätta mig ner och sy precis när jag ville. Nu ska jag lägga mig och drömma om raksöm, sömsmån och knapphål. Puss

surprise surprise!

Om man planerar att köpa en soffa till balkongen ska man inte bara tänka "Får soffan plats?". Ett tips är att också tänka "Får något annat än soffan plats?". Den står nu färdigmonterad på balkongen och jag kan inte låta bli att sucka över att jag inte kommer få plats med ett stort bord, en elgrill och stora, fina krukor att ha på golvet. Det blir inga måltider där ute men kanske ett å annat glas vin? Soffan är dock väldigt söt och framför allt skön.

Med mig på IKEA idag hade jag ingen annan än min moster från Holland med mig. Blev rejält överaskad när hon helt plötsligt stod här utanför min dörr och bara "jajaa..rr..sscchhh..something, something" på holländska. Själv kan jag inte ett ord holländska så jag bara "Give me a hug, ey!". Viggo och moster kom fantastiskt bra överens och de roade varandra fint under dagen. Tog inga kort dock, varför gjorde jag inte det? Hur dum får man bli? 


Fin va, min nya soffa? Visst vill ni bara komma hit och provsitta den med mig, visst?


man ska inte fundera så mycket.

Det här med hygien är ju intressant och roligt tycker jag, kalla det yrkesskada. Om jag däremot inte skulle hindra alla funderingar och tankar jag har skulle jag isolera mig hemma och vägra gå utanför dörren. Tunnelbanan är ju rätt äcklig, det vet man ju redan. Som idag t.ex satt en kostymklädd man bredvid mig och petade sig i näsan. "Jaha" tänkte jag och undrade vad han skulle göra med snorkråkorna. "Inga problem" tänkte nog mannen för i samma sekund smetade han av den på sätet. Sådär ja.

äntligen.

Tidigare funderade jag på vad jag ska hitta för sysselsättning att ägna mig åt på kvällarna. Hade jag haft råd hade jag köpt en symaskin men det får bli ett senare projekt. "Scrapbooking" tänkte jag entusiastiskt men tappade sugen liten när jag besökte olika bloggar om just scrapbooking. Herrejösses vad puttinuttigt, romantiskt och överdrivet allt är. Det får helt enkelt bli en klassisk "limma-in-bilder-och-kanske-annat-skräp-i-ett-album"-hobby jag kommer ägna mig åt. Nu vet ni :)


tralala.

Just nu önskar jag mig sol, balkonglådor, en elgrill och en symaskin. Behöver sy en hel del saker till Viggos rum och vagn och det är smådrygt att behöva låna symaskinen från svärmor hela tiden. Kanske, kanske får jag en slant över när lönen kommer.

Förmiddagen har vi spenderat vid Sturehov slott och fikat gott. Viggoliten sprang runt på åkern och tittade på spindlar. Nu börjas det, spindelsäsongen, och den här mamman lovar dyrt&heligt att försöka ignorera spindelfobin. varje gång jag övervinner paniken vill jag gärna få en klapp eller två på axeln!

stiltje.

Efter gårdagens utekväll med tjejerna har jag varit trött, så trött. Man är ju inte 20 längre, som min sambo påminde mig om idag. Dagen har varit tråkig och jag har mest drömt mig bort till radhus och sol.
Fattade äntligen tag i saxen och klippte av Viggolicious gyllene kallufs, med blandad briljans. Jag skulle inte vilja påstå att det är Västertorps mest välfriserade barn men med tanke på omständigheterna är jag nöjd. Han satt mest och studsade i solen och undrade vad jag höll på med och jag klippte mig bara en gång i fingret. Succé.


nedförsbacke.

Det gick lite segt på jobbet idag, det är faktiskt ganska frustrerande att vara nybörjare igen. Att inte veta allt och att tvingas be om hjälp vad gäller det mesta. Dock går känslan inte alls att jämföra med när jag var helt nyutbildad och började mitt första jobb för 3 år sedan. Jag känner mig mycket mer trygg nu, inte alls sådär ängslig som jag kan vara ibland. Jag är fortfarande taggad till tusen och är inte alls sugen på att gå hem från jobbet när klockan slår 16.30, det är väl ett gott betyg?

I morgon slutar jag tidigt och Viggo ska träffa sin flickvän Limpan. När dagen börjar bli kväll ska den här mamman träffa sina egna flickvänner (höhö) för att ägna sig åt trevligheter.

Nu: städa.

Jajemän!

Det börjar klarna uppe i huvudet på den här mamman, iallafall försöker jag intala mig det. Några poletter trillar ner, jag börjar känna igen folk och jag går inte längre vilse när jag ska till omklädningsrummet. Man ska vara glad för det lilla! För att inte slockna i förtid här hemma så piskar jag soffdynor ute på balkongen.

Appropå balkonger. Vi har ännu inga möbler där ute och heller inga blommor. Så fort jag fått fint där ute ska jag bjuda er alla på ett glas vin. Eller en stor stark, om Långbromamman själv får välja.

Puss vänner. Det går bra nu, men jag längtar till helgen.

Updatering 19.51
Härmed vill jag be er att påminna mig om att jag behöver köpa nya skor när lönen kommer. Ett par gummistövlar, ett par converse, sneakers och så något finare par skor. Och så en&annan sommarsko men det är ju som jag brukar säga "skor är som smågodis. Allt under 400:- räknas inte".

förstadiet till zombie.

Börjar så sakta komma in i jobbet även fast det stundtals känns som om förvirringen är total. Jag trivs bra, försöker vara på topp men det tar på krafterna vill jag lova. Inte riktigt van att jobba hela dagar men jag minns nu varför jag valde mitt yrke.

"Emma, fixar du i ordning Viggos rum för natten?" ropade Lenny inifrån badrummet.
"Visst!" svarade jag och somnade på soffan. Väcks någon minut senare av en ljudlig suck och försvarar mig med "jag glömde ta bort tejpen!!". Som sagt, förvirringen är total.

God natt vänner, bekanta, familj och ikända!

prima dag.

Hur vore det om Viggolicious kunde låta bli min dator. Hittills trasiga/borttappade tangenter: 5. Det blir å andra sidan lite mer sport att skriva och vi alla vet ju att jag föredrar att göra saker lite mer komplicerade.

Note to self/Note to Lenny: inte överdosera Ventoline, barnet blir speedad.

mysteriskt.

Sen kan man ju undra hur det kom sig att helgen tog slut innan den ens hann börja. Det här är ett mysterium och jag ska sova på saken.


Bild från gårdagen, den bjuder jag på.


fin dag trots regn.

Om jag bott i hus hade jag haft trädgårdskalas för jämnan. Det är så trevligt att umgås och göra nytta samtidigt. Om jag inte haft Viggo med mig hade jag kanske unnat mig ett glas vin mellan krattningarna, även fast Långbromamman tycker att trädgårdsarbete och finvin inte riktigt går hand i hand. "Nä, nä. Öl ska det va'!" brölade hon på östgötska medan hon sippade på sin butelj.


Medan dessa två raringar sov passade vi vuxna på att göra fint i trädgården. Den här mamman har t.ex monterat en skottkärra, krattat gräsmatta och beskurit triljarder buskar. "Inte illa" tänker ni nu, och jag kan inte annat än att nicka instämmande. 


Dagens.

Dagens roligaste: att få jobba igen, på riktigt.
Dagens bästa: Viggo var briljant på dagis, allt hade gått bra! (bortsett från lämningen).
Dagens middag: tacos.
Dagens outfit: skitsnygg förståss.
´
Där hade ni hela dagen som i en liten ask! Trevlig helg, i morgon blir det trädgårdskalas med grillning.

ujuj.Det blir smärtsamt tydligt hur stora barn blir när de börjar på dagis. De lär sig nya saker, de börjar prata mycket mer och så växer de bergis en halvmeter första veckan. Minst.
Kanske dags för bebis nummer 2 nu, Lenny berättade att han är redo nu. Eller inte nu, nu, men snart. Någon som jag kan samplanera med? Vad säger mina Karinar?


dagens uppdatering.

Hej vänner, här följer en rapport om dagen som varit!

Första dagen på jobbet gick bra, särskilt med tanke på att jag fortfarande inte mår så bra. Det är så mycket större än min förra arbetsplats och mycket verkar fungera annorlunda. Arbetet är planerat in i minsta detalj, det finns tydliga rutiner, policys och riktlinjer och alla verkar engagerade. Jag är helt övertygad om att jag kommer trivas där, så mycket roligt att lära sig. Jag ger nya jobbet 10 plåster av 10 möjliga. Min egen prestation betygsätter jag 7 foppatoffflor av 10 möjliga.

"Viggos dagis då, hur går det där?", undrar ni. Han blev väldigt ledsen och förtvivlad när pappa Lenny lämnade men det hade snabbt gått över. Efter en stund somnade han i pedagogens knä, vaknade 15 minuter senare och sprang iväg till sandlådan. Lunchen var ingen succé och det verkar vara just det som är det svåraste för Viggo. Slutligen kan jag berätta att vid vilan gick han självmant och lade sig på sin madrass för att sedan somna utan ett ljud. Ingen är mer förvånad än jag! "Vilken kille va?!" utbrister den här mamman, alldeles hög i hatten.


nya tag.

I morgon försöker jag igen. Att ta mig till jobbet alltså och nu är jag taggad till tusen. Blir fortfarande svimfärdig av att gå ut till köket men jag har hopp om livet.
För er som undrar om Viggo kan jag meddela att det går bra om man ska lita på förskolepedagogerna. Han hade tydligen gråtit som en stucken gris när Lenny lämnade i morse och han kom hem med gråten i halsen och berättade att det var det jobbigaste han någonsin gjort. "Åh stackars Viggo.." tänkte jag, gjorde ledsen-minen  och var tacksam över att jag aldrgi behöver lämna på dagis. Bortsett från det traumat hade han lekt, ätit okej, sovit och vräkt i sig mellis. Duktiga killen!

Min viktnedgång sa du?? Jo men ja. Den är inte lika markant nu, jag åt pannkakor, drack vatten och gick upp ca 2 kilo. Häpp!


fy skäms!

Vad var det som hände nu egentligen? Fy skäms på den här mamman. Det är ju inte alls bara en dålig dag idag. T.ex så sov Viggo ända till 06.07 i morse och jag fick således bli väckt av min väckarklocka och snooza 2 gånger. När hände det senast? Måste väl ha varit i oktober 2008 nån gång.
Dessutom ställde jag mig på vågen i morse och den visar -2,5 kilo på en vecka. Inte så illa med magsjuka trots allt! (Kom inte här och säg att det beror på vätskeförlust). Som grädde på moset är Lenny och viggo på dagis och pysslar med inskolningen så jag är ensam hemma. It's a win win!

fasiken.

Det här var ingen bra start på morgonen, jag mår fortfarande inte bra. Alltså måste jag ringa min nya chef kl 07.15 och säga att jag inte kan komma, jag kommer skämmas som en hund. Jag kommer bli en "sån där", en sån där som ringer sig sjuk första dagen och med all sannolikhet kommer ringa mig sjuk för jämnan. Så kommer jag säkert uppfattas som nu. Men det känns inte bra att åka dit och 1) riskera att smitta mina kollegor 2) behöva springa ifrån för att gå på toaletten en gång i halvtimman. Hur skulle det se ut liksom?
(Det är nu jag behöver era uppmuntrande kommentarer mer än någonsin. Det känns förjäkligt).


hobby?

Tänkte att eftersom mina filtar ligger färdigvirkade och fina, behöver jag hitta på något nytt, trevligt tidsfördriv. Hade jag haft en bra symaskin hade jag kunnat sy men icke. Har ni tips? Annars blir det att börja läsa böcker igen, kanske beta av gammal kurslitteratur för att friska upp minnet? Scrapbooking?

det var det det.

Det första jag tänkte i morse när jag slog upp mina blå var att jag borde ta tillvara dagen. Idag är alltså min sista dag som mammaledig, i morgon väntar "det riktiga livet". Japp, det stämmer, jag har levt i någon slags låtsasvärld, en dröm nästan skulle man kunna säga. Hur ska det gå nu, kan man ju undra? Mitt i all vemod känner jag mig ändå taggad! Jag kommer bli en människa igen, en riktig människa, inte bara mamma. Jag ska få lära mig nya saker, få prata med människor som pratar tillbaka, gå på toaletten i fred och framför allt få ha pusskalas på dagis!

Nåväl, ta tillvara på dagen sa jag. Skruva upp hyllor på väggen, sortera kläder, fästa sladdar, dammsuga. Synd bara att jag sitter här och mår illa och bävar över att jag kanske blivit magsjuk. Mådde dödens dåligt i natt men sitter jag bara tillräckligt stilla så kan jag hålla tillbaka kräkset. Det kanske löser sig, jag vill jobba i morgon!

hallelujahmoment.

Vilket underbart väder och vilka vårkänslor det ger. Viggo har sprungit runt i lekparken medan jag satt på en solig parkbänk och drömde om lite lyx. Jag vill köpa ett par nya converse för att inviga våren, vita eller röda tror jag det blir i år. Sedan såg jag fina balkongmöbler på IKEA som jag gärna vill ha, i år ska balkongen nyttjas flitigt och jag ska ignorera min spindelfobi. Eller åtminstone ska jag försöka att inte gråta, må illa och hyperventilera, det ska jag. Och om jag får råd så har jag hört att Skansenakvariet erbjuder någon sorts bot mot spindelfobi? Någon som vet?


hmm.

Jag har undrat över så mycket viktiga saker idag. De senaste 20 minutrarna har jag undrat hur det kommer sig att det luktar bajs i hela lägenheten, hela tiden. Detta trots att jag skurat badrummet inklusive sophink, vädrat lägenheten i över 2 timmar tills jag frös ihjäl samt tvättat och hängt tvätten i vardagsrummet. Förr i världen luktade det alltid fräscht och sköljmedel här hemma men inte längre. Ja visst är det märkligt?

23.45
Nu funderar jag igen. Kollade precis upp resor till Kanada och det vore så roligt att få åka dit igen. Viggo har inte ens träffat sina kusiner och det var flera år sen jag träffade min syster sist. Det är inte speciellt dyrt egentligen, jag ska nog fundera lite till om jag inte ska köpa biljetter ner. Det enda jag oroar mig för är att flyga med Viggo. Jag återkommer!


hej hej hallå dagboken.

Det blev en tidig och stillsam påskmiddag och här sitter jag ensam med en hel skål påskgodis, typiskt. Jag kommer nog inte få på mig mina jobbkläder på tisdag trots allt, åtminstone inte storlek Medium. Det känns bittert ska jag säga er. Dessutom är det strikta hygienregler som säger att man måste ha tröjan instoppad i byxorna så ni kan ju alla räkna ut vilken hottie den här mamman kommer vara.Jag berättade aldrig att jag hälsade på Trendy i morse? Dom har nyss flyttat in i en rykande färsk lägenhet och allt var så snyggt och fräscht. Varenda liten pryl&detalj matchade i färg och jag blev så inspirerad. Så taggad att göra lika fint här hemma hos oss men det har hamnat en och annan käpp i hjulet. I morgon blir däremot blir det IKEA (om det är öppet).

 

 


långfredag idag...

...och jag är ganska seg. Det blev en damernas night out igår precis som planerat och det var förståss trevligt. Framförallt behövde jag komma iväg på lite roligheter men såhär i efterhand så är man så trött. Efter gårdagens tjattrande har jag bestämt mig för att beställa hem boken "Familjens projektledare säger upp sig", författaren (Gunilla Bergensten) vill väcka debatt genom att skriva en arg bok om att kvinnor bör sluta curla för sina män. Det blir intressant läsning och det kan jag behöva.

Internetbrukandet är slut för den här gången och nu är det dukning, dessertbakande och småpyssel som står på agendan. Det blir tidig påskmiddag här hemma sörru!

skärtorsdag.

Det blir en hemmadag idag då Viggo vaknade med feber i morse. Det är svårt att tro i skrivande stund då han studsar runt här hemma och skriker "Tittaaaa!" och pekar hejvilt. Ska skynda en sväng till Skäris och köpa nya vantar till Viggo bara!

RSS 2.0