om vi ändå...

...hade möjlighet att köpa en större lägenhet. Jag har alltid sagt att det känns onödigt med eget rum till Viggo det första året men jag har nu ändrat åsikt. Inte för att vi känner behov av ett eget rum, utan för att han sover så ytligt. När vi (smygandes) går och lägger oss på kvällen vaknar han till så det har många kvällar slutat med att jag sover på soffan och stackars Lenny sover på golvet.
Ja, jag vet! Jag är en usel flickvän men han tycker ryamattan är okej. faktiskt!

Nu har jag sett 2 lägenheter vi kan drömma om, visning i helgen på den ena. Denhär gången blir det nybygge för hela slanten.


håhåjaja.

Idag har jag tex bakat bondkakor med Viggo i hasorna. Imorgon ska hela min lilla familj träffa min andra ingifta härliga familj så då måste man ju bju'  på lite kakor! Hoppas på fint väder och att svärmors planer blir lika bra som de låter!
Idag är en bra dag.

väldigt konstigt...

...det verkar som om någon har spetsat Viggos gröt med illegala droger. Har aldrig sett på maken till speedad bebis, värre än en Duracelkanin. No kidding. Gröten verkar dessutom vara beroendeframkallande och han slukar nästan hela skeden. Nä, om man kanske skulle ringa Nestlé och fråga vad de håller på med.

Men först: Ringa alla förtioelva viktiga samtal.

"tant"...

... var det någon som sa när jag häromdagen köpte mig en baddräkt. Eller köpte och köpte, min sambo gav mig en i present eftersom Försäkringskassan strulat till det så att jag är mer pank än vad jag någonsin varit förut. Baddräkten var ju nödvändig eftersom vi ska börja på babysim om 2 veckor. Jag tänkte även försöka komma iväg och simma någon dag i veckan, antingen är ju Lenny hemma eller så är jag ju faktiskt bortskämd med de bästa tänkbara svärföräldrarna. De ställer mer än gärna upp när jag behöver, men så vill de förståss också leka med finaste Viggo.

Nu kom Lenny hem med Thaimat. Det är ju så man blir bortskämd.

..och så blev det kväller.

Helgen har varit trevlig men hektisk, även fast vi egentligen inte gjort annat än att bara strosat runt. Nåväl. Först vill jag skryta om Viggos babyskills, t.ex kan han greppa och leka med sina fötter. Typ hela tiden och lika roligt varje gång.Igår hände ytterligare något spännande. Mina svärföräldrar var bjudna till oss på middag och med sig hade de en barnstol som vi ställde vid bordet i köket. Vad är nu så fantastiskt med det då? Jo, han satt väldigt glad i den under hela middagen så mamma och pappa hade fria händer och kunde njuta av maten med gaffel OCH kniv. Dessutom gav vi honom smakportion för första gången och han tyckte verkligen det var gott (eller bara roligt)! Tyvär vägrar han fortfarande ersättning men mat är mat.
(Jag skulle kunna lägga in ett dussin bilder på första smakportionen eftersom han är så ljuvligt söt, men riktigt så dryg ska jag inte vara. Idag).

Den sista nyheten jag tänkte skvallra om är att vi köpt en ny vagn. Vi beställde ju en tidigare i veckan men igår hittade vi en likadan på blocket, oanvänd och fortfarande i emballaget! Vi hade tur att få köpa den så det blev 1540:- billigare än vi hade räknat med att få betala i butik. Det blev en mörkgrå/svart Bugaboo Cameleon, det känns fint.

Årsbästa morgonen.

Sällan har jag sån tur som i morse 09.14, vilken grej! Ikväll blir det lite bilder på både det ena och det andra!
So long darlings! <3


det går bra nu.

Saker rullar på så fint, så fint. Hade jag inte befunnit mig i förortsbetongen hade jag möjligen kostat på mig ett glädjevrål a'la Ronja Rövardotter. Nu vet ni. Att jag inte är genombitter alltså.

vad är det...

...som händer med mig? Ända sedan efter förlossningen har jag blivit så känslig vad gäller bebisar och förlossningar. Varje gång jag ser förlossningar på tv börjar jag gråta, riktiga tårar alltså, inte nåt mesgråt.

Men det som är värre än värst hände precis alldeles nyss då jag tittar på "Sjukhuset", en bebis plockas ur mammas mage och mår inte alls bra. Han är svullen, har svårt att andas och man sticker infarter och ger andningshjälp. Pappan står nästintill apatisk bredvid och jag känner verkligen med honom. Jag vet känslan när de tar ens barn ifrån en och man vet inte om den kommer överleva eller inte. Just detdär man inte har någon kontroll över, det oväntade och hemska. Jag vill aldrig se sjuka barn på tv, eller i verkligheten heller för den delen. Det gör så ont i hjärtat.

Bara stå där och inte veta om man vågar röra lilla handen, undra om lilla bebisen har ont eller bara känna dendär tomheten som sköljer över en. Nej snälla låt mig slippa se sånt, tack.

P.s Insåg nu att det råder stor brist på bilder här i bloggen. Jag ska skärpa mig.

torsdag.

Snart dags för våra kvällsysslor och natta liten bebis. Förmiddagen har spenderats i Heron City tillsammans med Viggo och Lenny. Jag råkade få på mig spenderarbyxorna i morse för där köpte vi en ny vagn och åt buffé på PizzaHut, ni hör ju själva! Hann även med att hälsa på en kompis i Vårby, äta glass och promenera.

Åter hemma och är nöjd med vårt nya köp av barnvagn. Onödigt kan tyckas men det kan jag inte hålla med om. Små bebisar har man kanske bara en gång i livet så varför inte köpa det bästa? Om man ändå har så mycket pengar att man kan bada i dom menar jag :)

Behöver du eller någon du känner en barnvagn? Jag har en Teutonia Fun som jag använt endast i 4 månader. Håll ögon och öron öppna och hänvisa till mig.  


reklam.

Äntligen har jag blivit överbudad på Tradera, åtminstone på dedär tightsen jag inte alls ville ha. Det finns ett par andra byxor dock som jag banne mig ska ha! Viggo fick ett par likadana av  sin farmor men som nu är för små. De är det absolut finaste plagg han haft, hans farmor har verkligen god smak (dvs exakt samma som mig).

När vi ändå talar om Tradera så vill jag passa på att göra lite reklam för babykläder av märket "Estherochbosse". Träffade en vän på tunnelbanan häromdagen vars kompis syr dessa finfina kläder. Jag tycker ni ska gå in på denhär länken och klicka hem ett plagg eller två. Är man dessutom bosatt i Västerås tycker jag definitivt man ska sponsra andra Västeråsare. Trevlig kväll!


spontanbesök.

Vilken dag det har varit idag! Det började med att jag fick "sovmorgon" 1,5 timma då Lenny & Viggo roade sig på egen hand. När jag slog upp mina blå hade Lenny tvättat och bakat kakor!
Därefter somnade Viggo fint i min famn där han sov i 2 timmar. Ja gott folk, ni hörde rätt! Ytterligare lite senare tog vi kommunala färdmedel till Karolinska Universitetssjukhuset a.k.a. min arbetsplats för att förgylla dagen med vår närvaro. Viggo satt vaken, lugn&fin i vagnen utan minsta gråt, visst krävdes det lite pjosk och leksaker men ändå.
Vilken grej. Vilken dag!

Därefter bjöd jag hem min svärmor på fika. Lite spontant sådär.

jag funderar...

...på att börja gå på babysim med Viggo. Jag tycker det är jätteskönt att bada men Viggo verkar vara lite tveksam till dethär med vatten, bortsett från den gången vi badade tillsammans. Det är ganska dyrt, 1300:- för 8 ggr, så det skulle kännas så onödigt om han inte alls skulle uppskatta det.

Kan de bli glada i bad & vatten efter en kurs i babysim, även fast de inte är speciellt förtjusta innan? Vore ju så skönt om han faktiskt kunde börja gilla att bada eftersom man faktiskt måste tvätta honom lite då&då..

Update 21.29
Nu var det klappat och klart! Anmälan är bindande och ungefär 2 sekunder efter att jag skickat iväg den kom jag på att vissa tillfällen kommer falla bort då jag faktiskt ska jobba i sommar. Därefter blev jag kallsvettig när jag insåg att jag faktiskt måste visa mig i bikini.
Var köper man förresten billiga&bra badbyxor till bebisar?? Eller har någon ett par till övers?

Jahapp.

Note to self: Sitt inte och slösurfa på Tradera bara för att du har tråkigt. Sitt för guds skull inte och var tävlingsinriktad och buda tills du har det vinnande budet "bara för att"...

dagen som vände.

I morse vaknade jag och trodde att agendan var tom men icke. Bl.a har jag varit på BVC med Viggo. 8320 härliga gram och 68 ståtliga cm tydligen, jag som har tyckt att han gått och blivit mager här hemma. Vi gick raka vägen hem och han fick sova lite på balkongen medan jag bläddrade i ICA-kuriren. Blev då inspirerad att göra iordning på vår balkong så att man kan börja äta ute. Måste bara åka iväg och köpa lite grejor först. Någon dag.


Såhär glad kan man vara om man får lyssna på Pilutta-sången. Han  har varit världens energiknippe hela dagen.


en ganska trött söndagskväll.

Jag börjar detta inlägg med att erkänna att jag haft fel gällande Brolle Jr. Som vissa av er vet så har han alltid varit som en nagel i ögat på mig (eller heter det "som en vagel i ögat"?). Hursomhelst. I lördags var jag på Buddy Holly tillsammans med Mona som kom långväga ändå från Dalarna.

Jag hade sett fram emot musikalen men var lite orolig för att Brolle skulle förstöra upplevelsen för mig men icke. Tvärtom blev jag nog lite förtjust i honom, sådär i smyg. Men egentligen så är det nog mer Buddy Holly jag blev förtjust i, flickaktig som jag är. Kvällen var väldigt lyckad, det var mer än väl spenderade slantar och mitt sällskap var så fint.

Nu undrar ni var Viggo höll hus va? Ja, nu ska ni få höra!! Pappa Lenny grejade kvällen och nattningen på alldeles egen hand. Inte så konstigt kan man tycka om man har ett barn som suger på napp eller somnar lite varstans, men att det gick så smärtfritt här hemma i Fruängen hade jag knappt vågat hoppas på. Annars är det bara mina titties som kan söva så dethär kan ju jämföras med ett mirakel. När jag kom hemstapplandes (av trötthet, inte alkohol) på sena kvällskvisten vaknade Viggo ganska omgående. Jag trodde jag var efterlängtad men han bara: "Yo mama, i don´t need you anymore". Riktigt så sa han inte, men i mitt huvud lät det så.


hjälp mig...

...alla ni som har erfarenhet av Reggio Emila-pedagogiken. Skriv en rad eller en hel uppsats så blir jag glad!!

dethär med att bajs..

..är roligt, det kan få de flesta föräldrar att nicka instämmande. Alltså måste jag berätta det äckliga som hände för två minuter sen.

Jag sitter vid datorn med Viggo fullt påklädd i mitt knä (återigen dethär med good parenting...) så att även han sitter vänd framåt. Och så smäller det till i blöjan som det brukar när han uträttar behov nr 2. Det som var anmärkningsvärt var att jag kände ett stänk på överläppen.. Ja, av bajs alltså. Hur mycket fart är det inte på bajsen om det trycks upp på ryggen, igenom kläderna och så någon decimeter upp till min läpp??

I vanlgia fall brukar jag klippa sönder bodyn när dethär hände men just idag var det mitt favoritplagg så icke.

ibland...

...känns saker så upp & ner. Vissa saker känns alldeles förväntade, tråkiga, medan andra saker är oförväntade och värmer så gott. Så fint.

torsdag idag...

...och jag hade planerat att ta med mig Viggo och hälsa på mitt jobb. Precis som alla andra gånger jag planerat dethär så kommer någonting i vägen, det verkar som om något sätter krokben för mig?

Både jag och min sambo går hemma och knaprar Alvedon och Bafucin då vi har väldigt ont i halsen. Viggo var extremt kinkig och ledsen igår så jag antar att han också har ont. Han fick sig också en liten Alvedon inatt och efter det kunde han faktiskt sova lite (2 timmar i stöten men det är jag ju van vid numer). Vi ska alltså vara hemma och kurera vilket innebär att vi dessvärre kommer missa Olycksfallsinformationen på BVC idag. Jag vill verkligen dit men sjukliga bebisar är inte välkomna. Men han kanske inte smittar?

tralala..

Strålande väder och jag sitter fortfarande inne. Viggos förkylning har blommat upp igen men imorgon vågar jag mig nog ut. Håll utkik i mobilen, kanske ringer jag just dig för lite sällskap i morgon ;)
Jag bjuder på en bild från Västerås, staden som verkar sova på söndagar kl 08.00. Inte ofta jag bjuder på bilder i helkropp så enjoy!
premiär.

Blocket har varit min bästa vän emellanåt när jag letat efter någon speciell möbel. Idag var däremot första gången jag lade ut något för försäljning. Jag lade ut min 50-talsbyrå till ett pris motsvarande rena rama rånet och har redan efter någon timme fått flera svar. Det är ju fantastiskt roligt att sälja saker så nu ska jag fundera på att ta steget längre och lägga ut saker på Tradera. Vågat Emma, vågat!


dagens sanning.

Folk talade inte osanning när de sa "ta vara på tiden, det går så snabbt och snart är de stora barn". Inte för att det är tråkigt när de blir större, tvärtom.


Viggo 4 veckor


Viggo 16 veckor 


åter till vardagen.

Påsken har nästan obemärkt passerat trots ett finfint påskägg fyllt med godis. Helgens höjdpunkter var två. För det första fick jag äntligen träffa min bror Gunnar, Angelica och lille bebisen Oliver. Han var så himla söt (mest Oliver men även min bror) och glad. Tiden rann iväg och vi hann inte med att umgås så mycket men "underbart är kort".

Den andra väldigt fina upplevelsen var att få bada badkar tillsammans med Viggo som egentligen inte alls gillar vatten. Jag hade hoppats på att han skulle acceptera badet utan gråt men det gick över förväntan! Han gillade det hur mycket som helst, sprattlade och pratade högljutt när jag plaskade och sjöng för honom. När han tröttnat låg jag kvar ytterligare en kvart och marinerades av en badbomd från Lush. Badkar, vilken grej!!!


beroendeframkallande sysselsättning.

Om man som jag inte har något att göra en fredagkväll som denna kan man testa sin fingervärdighet. Garanterat beroendeframkallande om än välidgt onödigt underhållning. Men vem vill inte slå sitt rekord igen? och igen?  35 words

Speed testVi har avklarat en eftermiddag på Söder, middag från lokala greken och ett besök av Lennys syster med fina familjen. Viggo fick en bok i påskpresent, det är roligt att få något annat än bara kläder också, så kanske jag kan börja bli en god mor som läser sagor för sin son.

dethär med påsken...

...har jag ingen vidare kläm på. Vilken dag är det alla små barn klär ut sig till påskkärringar och ringer på dörrarna? Och vad är det dom vill egentligen? Jösses den unge som väcker Viggo genom att ringa på dörrklockan. Funderar på att antingen montera ner kupan på ringklockan, alternativt sätta upp en lapp på dörren- "Rör'u så dör'u". Men det kanske vore lite väl..

En strålande dag trots det inte så strålande vädret.

I morse blev jag berövad både karl och bebis då folk runtomkring mig tydligen tycker att jag behöver sova och kurera min dunderförkylning. Sagt och gjort men det var inte alls så skönt som det lät, de två timmarna på egen hand kändes som en evighet.

Såhär på kvällen åkte vi in till gröna sköna Söder igen och fikade på vårt favoritställe på Hornsgatan. (Ja, kväll numer innebär kl 16-18). Vi unnade oss pastasallad OCH de absolut största kakbitarna i världshistorien. Två stycken dessutom. Viggo var på strålande humör även när vi kom hem vilket är freakin' fantastic. Bjuder på en bild från min strålande dator, på min strålande bebis denna strålande dag.


Men hallah.

Varför får jag inget påskägg? Kan någon snälla ge mig ett stort, fint påskägg fullt med godis och gärna en trisslott eller två. Jag behöver ju ha det. Pronto.

Äntligen...

...har min nya dator kommit, som jag har längtat! I kväll försöker vi bli vänner med varandra men det går med blandad briljans. Mest är det kanske det nya operativsystemet och den nyare versionen av Explorer som retas men vi ska nog komma överens såsmåningom. Jag hoppas det.

Har varit på sköna Södermalm i kväll och har kommit fram till att det är ganska irriterande att vandra från café till café i hopp om attt hitta ett mysigt ställe. Antingen var de överfulla eller så satt en fin skylt som skrek barnvagnsförbud på dörren. Slutligen hittade vi ett jättemysigt ställe långt ner på Hornsgatan (nästan vid Hornstull) som jag inte minns vad det hette (typiskt). Det var jättelitet men tjejen som jobbade var så trevlig och hjälpsam så vi fick plats ändå!

i'm back.

Nu när jag haft en timeout har jag hunnit med massor av saker. Bl.a har jag lyckats hitta lägenheten jag vill spendera kommande år i, kolla in så får ni se. Här är den! Det finns en annan kandidat och den hittar ni här!
Vi har varit på långa pormenader, suttit i solen och samlat fräknar, shoppat kläder och träffat fina människor. I skrivande stund sitter jag och väntar på min nya dator som ska komma idag. Jag hoppas kameran fungerar bättre med den så ikväll blir det fotosession för hela slanten!

Har någon tips på en blogg eller sida där man kan hämta inspiration för lekytor? Eftersom vi bor i en fjuttig tvåa har inte Viggo något eget rum, därför behöver vi skapa en Viggoanpassad lekyta i vardagsrummet. Jag har inga egna idéer dock.

förlängning.

Jag behöver ytterligare paus, från bloggen bl.a. Ses om ett par dar!

strejkbrytare. fast bara lite..

Förkylda bebisar är inget att leka med. Så ni vet.

RSS 2.0