paus.

Jag tar en liten time out från bloggen, bara ett par dagar eller så. Titta gärna in igen efter helgen då jag definitivt borde vara tillbaka. Jag behöver fokusera på lite annat ett tag.
Kram på er så länge!

bloody sunday.

Lilla familjen i Fruängen har haft en toppendag, visserligen har den mesta tiden spenderats inomhus men det kan vara ack så trevligt. Farmor & farfar (Viggos alltså, inte mina) har varit förbi på en fika och barnvaktade Viggo medan vi susade till IKEA snabbare än snabbast. Inte snabbare än hastigheten tillät och inga påkörda hälsenor inne i varuhuset men vi tog nog rekord i snabbhet.

Dendär byrån jag tjatat om i evigheter står nu till hälften monterad här hemma men Viggo har äntligen somnat efter ett rejält skrikmaraton så resten får vi bygga ihop i morgon. Han har nog aldrig varit så förbannad och övertrött som ikväll, stackarn, men det är faktiskt synd om mig också. Min fruktade migrän har gjort comeback efter att ha hållt sig borta sedan innan graviditeten. Welcome migränen from hell

ännu ett tråkigt blogginlägg utan bilder.

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge sägs det. Jag vet inte om jag kan hålla med om den saken. Datorn jag beställde häromveckan borde komma snart, då äntligen ska jag strukturera upp dokument och bilder. Optimistiskt tänkande för egentligen vet jag att det inte kommer finnas så mycket tid till det.
Däremot ska jag en gång för alla ordna så att min nya kamera kommer klaffa med nya datorn, för som det är nu krävs det ett helt företag för att få in bilderna i datorn. Därav bristen på Viggofoton. Och andra foton också för den delen.

lovely, lovely life.

Det är så härligt att gå ut och gå med vagnen klockan 06.47 en lördagmorgon i oplogad blötsnö. Verkligen. Tur då att jag satt med Viggo i famnen klockan 03.39 i morse och kände mig lika glad i hågen som Mary Poppins. Det var faktiskt så. Just nu i skrivande stund minns jag inte riktigt vad jag tänkte, men jag kommer ihåg att jag då tyckte att mitt liv är alldeles fantastiskt underbart och sådär rosa&fluffigt som det är i filmer.

Jag tror förresten att Mary Poppins-känslan uppstod inatt tack vare att det hänt så många jättebra saker de senaste två dygnen. Vad för saker, det låter jag förbli osagt.


För att höja humöret ytterligare önskar jag mig dethär barnvänliga soffbordet i påskägget. Snälla, snälla påskharen. Vi behöver ett bord som tål att klängas och spillas på, till skillnad från vårt skrangliga 50-talsbord vi har nu. Jag skyddar det från hårdhänta gäster och ondskefulla ringmärken från glas och dylikt. Det går ju inte, med mina neurotiska tendenser kommer jag kollapsa den dagen Viggo står och suger på bordskanten.


vakna! med the voice.

Är det någon som brukar titta på det på morgonen? Hursomhelst har de varje fredag en "rap-attack" som går ut på att ringa en utvald person och sjunga nån dissig sång, efter att någon anmält och skrivit in saker som personen i fråga borde ändra på. typ. De brukar vara fantastiskt roliga, Jacob och Jingelmannen.

I morse däremot började man ju fundera lite. En flickvän hade önskat en rap-attack till hennes kille som hon då tycker ha blivit för tjock. Killen var tydligen vältränad när de träffades men hade med hennes graviditeter gått upp en hel del i vikt. Sången gick alltså ut på att dissa hans övervikt. Varför är det okej för tjejer att klaga på att deras pojkvänner blivit för tjocka? Vad skulle hända om det var killen i fråga som gnällde på att hans tjej som förr var så smal&snygg, nu blivit en riktig tjockis? Det skulle bli ramaskri och högljudda protester. Med all rätt.

Update 13.08
Även fast jag inte är något fan av Ellen DeGeneres händer det ibland att jag tittar på hennes show. Idag var temat kärlek och några barn var i studion och läste upp sina kärleksdikter.

Flicka, 7 år: "Kärlek är när man gillar något så mycket att det blir speciellt för en". Det var klokt sagt tycker jag.

Pojke, också 7 år: "Love is M&M. Love is candy". Herrejösses, var kommer alla söta&kloka små barn ifrån?


"prisa Gud...

...här kommer skatteåterbäringen!!". Jag har ännu inte fått hem mitt gyllene kuvert som visar hur mycket jag får tillbaka på skatten (eller hur mycket jag måste betala, om det vill sig illa). Nyfiken som jag är knatade jag till banken i morse och skaffade mig E-legitimation för att kunna logga in på skatteverket och Voila!. Jag kommer få tillbaka pengar. Undrar om jag ska spendera pengarna på en resa? Men känner jag mig själv rätt så åker varenda krona in på mitt sparkonto. "Tråkig", var det någon som sa..

Update 14.40
Håller på och följer en budgivning via internet, en lägenhet jag mer än gärna skulle vilja bo i. Om min sambo haft en mer stabil inkomst just nu hade läget varit ett annat. En trea i Liljeholmen som verkar landa strax över 1 900 000:-, det är för bra för att vara sant. Suck.

vårflykt.

Igår frågade jag mig var våren tog vägen och i morse är det inte mycket bättre med -6 grader. Egentligen ska jag inte klaga för det är åtminstone sol och frisk luft. Hursomhelst ska vi ut och promenera med Mamma K & bebisen L från mammagruppen idag för att komma i form. Och för att det är trevligt såklart.

Snart är det april, det är läskigt hur snabbt tiden går. Viggo växer så det knakar och snart är han redo för skolan, var tar tiden vägen? Appropå tid så är det snart dags för ett besök på Göta Lejon. Mona (min pappas livskamrat) kommer och förgyller tillvaron här i Stockholm i april då vi ska gå och se musikalen Buddy Holly, bara hon och jag. Jag har länge velat gå på musikal så jag tycker dethär ska bli jätteroligt. Äntligen.


måndag. igen. jag tycker alltid det är måndag?

Det händer oväntade saker i Fruängen, bl.a så har Viggo lärt sig att uttala alfabetets alla vokaler. Han inte bara uttalar dom felfritt, han kan även skrika dom! Fantastiskt roligt (tycker han men kanske inte mamma).
Utöver detta fantastiska framsteg så har jag planerat att börja jobba i maj. För ett halvår sedan hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunna föreställa mig att jag skulla sakna stressen i operationssalarna.

Förresten. Antalet besökare på bloggen har stigit lite till, jag börjar bli nyfiken på vilka ni är. Kan ni inte skriva någonting, med eller utan namn, så jag åtminstone får ett hum om vilka ni är. :)

äntligen dags för...

...Robinson 2009, som jag har längtat! Vi har laddat upp med läsk, gurka, morotsstavar & dip. Peppen är hög i fina Fruängen, vi har tillochmed planerat att natta Viggo en kvart tidigare för att han (förhoppningsvis) somnar för natten kl 20. Det kallar jag "good parenting"... TV före allt liksom.. Nåväl.

Vi har haft vårt lilla roliga idag, nämligen varit på Yonathans 1-årskalas. Det var såklart roligt att få träffa S.O.C.Y och Veronica, Alvin & Andreas. Alla andra var såklart också trevliga men de var höjdpunkten! Nu längtar jag åter igen till Västerås en smula men mest längtar jag nog till Vetterslund (?) för en helg eller så.

Mobilbilder föreställande partyanimal A.K.A Viggo och på andra bilden Viggos underbara vänner Alvin & Veronica.

Vi har även blivit bortskämda med inbjudan till två barndop i maj, det kommer bli roligt. Nu är jag ingen mästare på dop men det borde ju innebära att jag måste köpa nya kläder. Eller?


äntligen fredag!

Så sitter jag återigen framför datorn utan något direkt spännande att skriva. Däremot kan jag berätta att vi igår var på Orionteatern och såg "Caution!" som jag nämnt ungefär hundra gånger här i bloggen. Jag var lite skraj först eftersom föreställningen handlar om just fobier och sådan har jag i drivor!

Vi kan börja med min extrema spindelfobi vilket gör mig helt handikappad om våren och sommaren. Jag gillar inte att sitta på balkonger, altaner eller nära husväggar, kan inte gå ner i källaren utan sällskap men de gånger jag vågar mig ner gör jag det hukandes och vägrar röra något som vistats i vårt förråd.
Vidare kan jag ibland ha svårt för större folksamlingar i varma och trånga lokaler, som tex SL-bussar på sommaren och som jag visste att Orionteatern skulle förvandlas till då föreställningen skedde mitt bland oss i publiken. Det är jobbigt att inte kunna ta sig ut på en sekund om man vill, jag vet inte varför men jag vill kunna ha nära till nödutgångar. 

Självklart blev jag utsatt för ovanstående två, trängseln rörde mig inte i ryggen men spindeln var lite creepy. Visserligen var det en konstgjord spindel på ca tre meter som hölls uppe av kryckor, men ändå. Bounce är otroligt duktiga och jag vill verkligen att ni som läser min blogg ska försöka få tag i biljetter.

Inför dansen gjorde jag ett tappert försök att göra mig vårpiffig här hemma, försökte liksom gömma denhär mammaglåmigheten som klistrat sig fast i mitt ansikte. Jag hade en liten våtservett med lätt brun-utan-sol-effekt som jag provade, i hopp om att se solkysst ut. Ni har säkert redan förstått att resultatet inte blev sådär jättelyckat? Jag skulle kunna beskrivas som en 14-årig Västeråsfjorits med billig underlagscreme alternativt lika gul som väggarna i en lägenhet hos en 85-årig rökare.

Note to self: Intala dig aldrig mer att en brun-utan-sol-servett kommer göra dig vårfräsch i ett nafs!

önskelista.

Snälla, snälla, snälla påskharen. I år önskar Viggo sig en ny riskokare i påskägget och mamma Emma önskar sig en ny vårjacka. Snälla, snälla, snälla.

(Det måste vara ett tecken att min all time-favourite från Elvine kommit
ut i vår igen, visserligen skiljer sig detaljer men ändå).

FÖRRESTEN. Kan man tatuera sig fastän man ammar? Om inte, vad är det som hindrar det?

...

Pratade med min chef igår för första gången sedan Viggo föddes. Jag bad om att få komma och jobba några helger och nätter i sommar nämligen, hur ofta händer det att man får ringa sitt jobb och tigga om att få komma och jobba? :)
Det måste väl ändå vara ett sundhetstecken, att jag verkligen gillar mitt arbete.

I morgon är det dags att se Bounce "Caution!", det ordnade sig med barnvakt till slut. Viggos snälle farfar tar lite ledigt från jobbet, det är inte varje dag folk belönas med snälla svärföräldrar!
Slutligen vill jag tala om att Viggo nu mäter hela 66 cm och väger härliga 8 kilo!


ajaj.

Har precis varit på BVC och gett Viggo 3-månadersvaccinet, 2 sprutor blev det. Han tyckte såklart det gjorde jätteont och grät redan efter första sticket :(
Har köpt hem Alvedon-supp utifall han får för sig att bli febrig. Hur vanligt är det efter vaccination?

Update 18.18
Var till BVC ytterligare en gång idag och då var det spädbarnsmassage som stod på agendan. Lagom när jag lagt ner Viggo på madrassen blev han ledsen så jag fick trösta en del. När han åter var på gott humör var det  "Tack och hej, nu är massagen slut", typiskt va? Nåväl. Vi har haft en mysig eftermiddag som mestadels inneburit sängläge. Tack&bock för det, som jag längtat!!


Försöker få lillkillen att gilla musik nu, Tiger Lou gick inte hem så just nu är det en gammal Miss Li-skiva som ljuder här hemma. Lite bättre än Mora Träsk som annars varit storfavorit.

Update 19.09
Igår bestämde jag mig för vilken dator jag skulle köpa men skulle beställa den idag. Men så ser jag alldeles precis att de har höjt priset med 600:- bara sådär över natten. Typiskt va? Så då kan jag ju lika gärna beställa en ännu ltie bättre dator, eftersom det ändå inte skiljer så mycket i pris. I-landsproblem.


Bounce..

På torsdag, den 19e, har vi biljetter till föreställningen "Caution!" med dansgruppen Bounce. Egentligen skulle vi vara 3 som går men nu får svärmor stanna hemma eftersom vår barnvakt fick förhinder. Alltså har vi 1 biljett över, så om någon vill följa med oss, eller köpa biljett men vill gå dit utan att umgås med oss, så kan ni höra av er här eller via sms! Kom igen nu!

bredbandshjälpen.

Just nu surfar jag med bredband från Bredbandsbolaget, betalar 319:- i månaden. Är det någon som har ett bättre tips? Jag bill byta leverantör nämligen då de samarbetar med Telenor som jag av princip inte vill vara kund hos.

plötsligt händer det...

..dagen då Viggo rullade runt från mage till rygg första gången. Han blev oerhört snopen men stolt över sin nya förmåga, för att inte tala om hur stolt lil' mama blev. Efteråt tog jag på mig höga hatten och promenerade i det gråa, blöta men ack så härliga vädret som skall föreställa vår?


Koncentrationen är på topp.

"egentid"...

...betydde förut att kunna träffa vänner när jag ville, att kunna gå på stan i timtal eller bara ligga i soffan och läsa en bok.
Idag betyder egentid att kunna gå på toaletten utan bebis i famnen (om jag har tur), att äta mat med två händer (om jag har tur) och att kunna duscha (om jag har tur). Man lär sig ruskigt många skills när man blir mamma, där kan man snacka multitasking.

det är inspirerande...

...att surfa runt på internets alla inredningsbloggar, hemnet(!) och styleroom. Nu har jag det alldeles klart för mig vad som skall rustas upp här i hemmet, det enda som återstår är planering när det skall göras. De som känner mig vet att jag får lite myror i brallan när jag vill göra saker, de ska bli gjorda helst igår. Men eftersom vi har en liten bebis här hemma är driftigheten inte på topp och jag har svårt att finna tiden. En shoppingrunda till IKEA ordnar jag galant, men hur ska jag få ihop målning och tapetsering av vardagsrummet?

Appropå tapeter tänkte jag välja samma tapet vi har i sovrummet, i annan färg såklart, men min sambo röstade ner det förslaget. Synd tycker jag.

Garden Groove från Osborne & Little.

just nu...

...drömmer jag om en falafelrulle
... lovar jag mig själv att inte åka tåg ensam med bebis på vääldigt länge
... funderar jag på att hälsa på jobbet på fredag
... har jag slopat mitt stora bygga-om-hela-lägenheten-projket och ska istället bara lägga nya golv
...känner jag ett stort ha-begär. Jag måste köpa ny dator i veckan helt enkelt.

Nu kom min käre sambo in genom dörren, som jag har längtat!

Update 21.48
Funderar på att köpa en byrå till vardagsrummet eftersom det inte får plats någon i sovrummet. Om det inte ser konstigt ut? Egentligen hör väl byråer hemma i sovrum och hall kan jag tycka. Sedan tänkte jag välja en vit, vilket jag tidigare tyckt är väldigt fult, men för tillfället känns det som om jag kommer kräkas ekfaner. Den sista funderingen är om jag skall köpa två separata utifall jag någon gång vill ha dom ståendes för sig, eller om jag skall köpa en "dubbel" byrå som på bilden? hjälp mig för jag har väldigt stora bekymmer för en liten möbel.
Lägger ut min gamla byrå från 50- eller 60-talet till försäljning för samma ockerpris jag köpte den för. Blocket eller Tradera, vad är bäst tro?

bloggtorka.

Ibland har jag inte mycket roligt att skriva här så då låter jag bli. Å andra sidan brukar mina inlägg oftast bestå av "Hallå vänner, idag har jag promenerat och ätit glass" vilket inte heller är så intressant. MEN, det kan ju vara så att jag skriver saker mellan raderna som är himla kul för den som förstår. Och ungefär här bröt jag mot vad jag skrev i första raden.

Nåväl. Kvällen har bjudit på melodifestival, svärföräldrar och thaimat (eller Lennys skrivbordslåda bjöd på maten faktiskt). I morgon besöker vi nordligare breddgrader för att hälsa på min sida av familjen, Dalarna och Västmanland närmare bestämt. Återkommer på tisdag!


Ha en trevlig helg hörrni!

Update 21.25
Jag vill väldigt gärna skriva att Viggo inte längre sover sina härliga 8-9 timmar i sträck om nätterna. Det är ruskigt hur snabbt vi vant oss vid det men vi går inte under för det. Kändes bara som att det kan vara ärligt att skriva det, om det mot förmodan sitter någon mamma därute som läser min blogg och blivit alldeles avundsjuk på Viggos sovrutiner som höll i sig i hela 4 nätter! :)


hurtiga bullen.

Helt plötsligt känns mina vanliga promenader som en barnlek knappt ens värda att räkna med. Idag nämligen så gick jag och tre andra mammor ut på den klyschiga såkallade barnvagnspromenaden. Det var trevligt på flera vis, dels är de andra mammorna lättsamma och roliga, dels fick jag se lite mer av Hägersten. På vägen hem passerade jag som vanligt konditoriet med alla goda semlor, suget var enormt men jag köpte faktiskt ingen. DET, om något, är värt en fanfar.

skrytsamma mamman.

Värt att tillägga att stora killen nu mäter ståtliga 65 cm och väger härliga 7400 gram. Inatt sov han dessutom 9 timmar i sträck, utan blöjbyte och utan matning. Det är ju så att man blir alldeles hög i hatten!


mammabloggen.

Idag var ytterligare en dag som spenderats i Skärholmen med Viggo och sambo. Denhär gången handlade jag däremot ingenting bortsett från smink men som vi alla vet så räknas inte saker som är mindre än 5x5 cm. Känns skönt att vara lite ekonomisk också, en vacker dag kanske jag har råd att köpa en ny dator t.ex. Vad vet jag?

Min blogg har blivit lite av en mammablogg, trots att jag försökte att inte få den till det. Men å andra sidan, hur är det möjligt att undvika det när jag spenderar 24 timmar om dygnet tillsammans med bästa bebisen? Exactly. I morgon däremot ska jag till frisören för första gången sen i maj förra året, kanske bjuder jag på ett 100% Emma-inlägg. Den som lever får se. Tills vidare får ni ytterligare några bilder på de finaste jag har. Viggo som äntligen funnit tröst i "snutte" eftersom han inte tar nappen, en bild när han är nybadad och ofriserad och slutligen på mina 2 fina grabbar.
 

-4 grader, strålande sol.

Vi har förkastat Anna Wahlgrens teori men hoppas kunna leva lyckliga i alla våra dagar ändå. Kameran bråkar igen så jag kan tyvär inte bjuda på nya bilder heller.

Imorgon vankas det babymassage på BVC och min sambo ska följa med. Blir spännande att se om han är enda pappan eller om det kommer fler. Hoppas på fint väder också så jag kan gå ut och promenera. Till er som inte känner mig så väl kan jag berätta att jag alltid varit lite av en vårhatare (förutom på vintern då jag fått för mig att jag längtar). Numer är jag däremot en riktig vårlover! (Eller om det beror på att det fortfarande är vinter och dethär är ännu en av mina skeva föreställningar?).

Men ändå. Jag vill slå ett slag för våren!

RSS 2.0