tisdag. ute är det grått men mitt hjärta skiner och strålar.

Vi börjar dagen med 7 härligt kalla minusgrader, ett lyckat telefonsamtal och mjukiskläder. Det är nämligen en sån dag idag, då man ska gå runt med sköna kläder och göra ingenting alls. Dessutom har Viggo fått en släng av feber efter gårdagens vaccination så jag tänker minsta möjliga aktivitet. Möjligen en sväng till affären för en nypa frisk luft, vi får se.

Ska ägna dagen åt att drömma om spabehandlingen jag ska unna mig tillsammans med två fina vänner i januari. Min plånbok ekar tomt men jag måste få fira lite. Bara lite.


måndag. tillbaka till verkligheten..

..eller åtminstone tillbaka till shoppingen och mellandagsrean! Jag begav mig till Skäris på juldagen för att försöka göra några "fynd", big mistake. Om man som jag hatar folk, trängsel och att stå i köer så är man liksom lite fel ute. Bra att komma ihåg nästa år, ni får gärna påminna mig.
Snart är även nyårsafton överstökat och allt blir som vanligt igen. Vi tänkte bjuda på middag hemma hos oss, ingen stor tillställning men mina svärföräldrar och min bror med familj kommer. Lagom mycket och alldeles förträffligt trevligt om jag får säga det själv.

Har någon tips på hur man får små matvägrare att utveckla lite större aptit? Somliga dagar äter han okej, andra dagar inte ens hälften så mycket som han borde. Idag t.ex. åt vi lunch på Seyhmus för att det lät som en bra idé med plockmat och mycket att välja på. Det började med att all mat kastades på golvet (bortsett från smörgåsen förståss, guds gåva till bebisarna om man frågar Viggo själv) och slutade med att ägaren vänskapligt "kidnappade" Viggo. Han sprang med honom mellan borden, bar in honom till köket för att visa all god mat som lagades för att slutligen upprepade gånger försöka lära min son att säga "Turk på burk". Jag bara "nej, nej! inte lära honom dumheter, vi vill inte få stryk på blå linjen sen"... sa jag inte. Såklart. Mannen i fråga var fantastiskt gullig så jag fick dåligt samvete när han till slut lämnade tillbaka Viggo till oss med andan i halsen.





onsdag. dan före dan.

Det här har varit en väldigt trevlig vinter måsta jag säga, särskilt sen snön kom. Igår t.ex. tog jag mig tid att gå ut med några tjejkompisar och åt middag, drack lite gott och bara umgicks. Vi har åkt en del pulka och bara vandrat runt i det härliga vädret. Idag for jag och en vän in till söder där vi fikade gott, efteråt vankades födelsedagslunch på Koh Phangan. Viggo imponerade genom att kunna knalla runt rätt hyfsat i skorna, det har varit väldigt ostadigt innan. 

Nu är det julgodis för hela slanten. Mest ska vi göra dom men jag kan lova att en och annan liten pralin smyger sig ner i magen.

God jul fina vänner, familj & läsare! 




måndag. dan före dan före dan före dopparedan.

"Alltså Emma.. håret.. han ser precis ut som dynamitHarry!", själv har jag gått runt idag och tyckt att Viggo är lik Gustav Vasa. Jag vet inte riktigt, vad tycker ni? Jag kanske gick lös lite väl mycket med saxen förra veckan men nu slipper han åtminstone få håret i ögonen.

Årets mörkaste dag har passerat men den kändes inte annorlunda på något sätt. Vi var iväg på ett ärende i kungens kurva och kungsgatan idag, för att sedan åka pulka och fika med andra vänner. Sånt är ju alltid trevligt och jag blir glad när människor håller sig hemma i Stockholm.

Nu: Pepparkaksbak. Fast nu kom jag på att jag glömt köpa dekoration till pepparkakshuset. Typiskt.



För ganska exakt 1 år sedan befann vi oss på KS, det var glädje, oro, frustration och tårar om vartannat. Nu, ett år senare, känns vår familj så fantastisk. Allt som hände på sjukhuset, med Viggo, all oro, känns så avlägset och främmande. Vilket fantastiskt fint barn vi har.

 


lördag. men inte vilken lördag som helst...

...nej! För det är ingen vanlig dag, det är Viggos födelsedag. Hurra, hurra, hurra! Dagen har varit till belåtenhet och Viggo har varit på gott humör. Det var mycket folk, mycket prasslande papper, många presenter och så tårta såklart. Viggo bara "Wohoo! parteyyy!" och kopplade på charmen a'la Viggo-style.
Var även ute en premiärtur i nya pulkan men har inga bilder på det. Däremot bjuder jag på några andra bilder.


Börjar morgonen med att klättra på allt som klättras kan.


Sitter i mormors knä och myser.


Ibland är kartongerna roligare än själva presenten. Här leker kusinerna så rart.


Så här ser han alltså ut. Den stora, fina ettåringen.

 


fredag.

Jaha, och när är det tänkt att jag ska få tillfälle att baka tårta och kakor inför morgondagens lilla kalas? Och när i hela fridens namn är det tänkt att jag ska hinna städa lägenheten? ikväll är jag liksom upptagen med att titta på film och sen sova eftersom jag är dödstrött redan nu. I morgon ska jag packa ner Viggo i hans overall direkt efter frukost för att kompensera dagens dåliga samvete. Alltså kanske våra gäster får sitta i en skitig lägenhet i morgon och knapra på torra mariekex. Suck.

Den 18e december idag. Vid exakt den här tidpunkten förra året satt jag under en filt i soffan och hade värkar för fulla muggar. Jag klappade magen, andades precis som jag lärt mig att jag ska göra, övertygade Lenny att han kunde gå och lägga sig medan jag satt och undrade "hur ont kan det göra egentligen?". Sista kvällen med min fantastiskt fina mage och fylld av förväntan. För ett år sedan började mitt nya liv. Mitt fina, fantastiska liv. Min fina, fantastiska familj.

torsdag.

Vad är det med allt gnäll över snön som kommit? Först är man missnöjd över det blaskiga vädret och nu är man missnöjd med kylan och snön. Jag och Viggo trotsade dock "snökaoset" och begav oss till Skäris för att inhandla några julklappar, bl.a köpte vi den där mössan jag skrev om igår. Tomten får gärna stryka den från önskelistan och istället vara lite mer generös och köpa vinterhjul till vår vagn. Det fungerade visserligen över förväntan att skjuta vagn genom oplogade gator, blev vallarna för höga kan man ju faktiskt vända på vagnen och dra den efter sig.

Nåja. Nu ska jag njuta av lättnaden som tagit över min kropp efter gårdagen. Det får bli som det blir, nu har jag åtminstone gjort vad jag kan.

Uppdatering 20.12

Det sägs att man ska fånga dagen, leva i nuet och ta vara på goda ting. Alltså njuter jag för tillfället av att Viggo är så väluppfostrad (såklart min förtjänst) att han inte bara plockar ur lådor mm, han lägger även tillbaka sakerna efteråt. Förstå det fantastiska!


onsdag.

Den där jobbintervjun som hållt mig allmänt ofokuserad den senaste veckan är nu avklarad. Jag vill inte säga att den gick briljant eller att jag är särskilt nöjd med min insats, men den gick helt okej. Som sagt är det en del andra som också skall intervjuas men chefssjuksköterskan tyckte åtminstone att jag är en behaglig person och att jag nog skulle passa in bra på den arbetsplatsen. Men jag ska inte ha för höga förhoppningar.

I gårdagens snöstorm tog jag med mig Viggo till jobbet och hälsade på, så himla trevligt. Nu när jag varit ledig ett tag kände jag hur mycket jag saknat mina kollegor. Viggo gosade laget runt och var inte alls sådär blyg som han kan vara. Han sträckte sig efter alla möjliga personer och jag fick fika i lugn och ro.

P.s. idag har Viggo invigt vinterkängorna så nu kan han faktiskt gå i dom också. Det var lite stappligt i början men sen gick det bra.


Julklappstips!
Om man känner för att köpa en julklapp till Viggo och behöver hjälp på traven så önskar han sig en sån här mössa från polarn o Pyret i storlek 50. Det är specialerbjudande på den just nu dessutom.


måndag igen. ny vecka, nya tag.

Sitter och läser på aftonbladets hemsida och hittade en rolig artikel. Jag vet inte vad som är roligast; själva artikeln eller kommentarerna under. Underhållande är det i alla fall.


söndag.

Den här helgen har verkligen varit driftig och strukturerad. Jag som annars brukar säga att min man är lite av en slöfock vad gäller hemmet har svansat runt här hemma, medan jag mest setat på sofflocket och varit i fullständig chock. Nästan. Vi har bl.a hunnit med två IKEA-besök där vi i morse fick se ett luciatåg. Viggo tyckte luciatåget var det vackraste och roligaste han sett så han satt i vagnen längst fram och viftade heljvilt. Han lyckades charma några av tärnorna så de började skratta och hade svårt att hålla sig till sången. Det var så gulligt så mitt mammahjärta blev alldeles varmt.

Veckan som kommer innebär att jag ska vara mycket ensam hemma, alla besök mottages tacksamt.


fredag. julefredag.

Trots en fantastiskt mysig dag med lilla familjen idag känns det fortfarande inte som juletider. Vi har strosat runt på julmarknaden både i Gamla stan och Kungsträdgården, handlat lite julklappar och ätit brända mandlar. Visserligen fick vi aldrig se någon jultomte, förmodligen är det därför det känns lite tomt. Såklart.

Jag har ju sökt nytt jobb men det vet nog de flesta redan om. Snälla ni, håll tummarna för min skull. Det här är ett tillfälle nästan för bra för att vara sant, men hoppas kan man ju alltid!


torsdag.

Idag har vi varit på Barnadiset hela dagen; jag, Viggo och hans två tjejer. Deras mammor var också med såklart, så rutinerad är inte jag som klarar tre ungar. Det var fantastiskt trevligt och nästan inga andra barn. Jag bjuder på några bilder innan jag ska hoppa in i duschen. Som vanligt är bilderna inte i toppkvalitet.



onsdag.

Jag går här hemma i väntans tider och det är inte nådigt vill jag lova. Åtminstone inte då jag har tålamod som en treåring. Jag är en sann pessimist, en jävel på att överanalysera & skulle behöva ett paket med självförtroende i julklapp. Snälla tomten, jag har varit snäll i år. Jag har ätit mycket grönsaker och inte svurit så vidare värst mycket.

För att hålla tankarna på annat håll ska jag faktiskt gå på bio i morgon. I helgen blir det julklappshandel och förhoppningsvis lite julpyssel och pepparkaksbak. Det är tur att jag har en liten sötgris till son, han brukar pigga upp mig för det mesta!



Jag vet att ni är avundsjuka på min kamera. Den är fabulous (inte).

Uppdatering 22.41

Viggo sa att han önskar sig stoooora kuddar till sin kuddhörna. Vi sitter där och läser sagor om kvällarna.


söndag.

"Hej Bullen!

Jag är en tjej på 28 jordsnurr som har ett problem. Vi har nyligen flyttat en tunnelbanestation närmare stan och det är väldigt svårt att veta när man ska kliva av. När jag lyssnar på musik håller jag alltid på att åka för långt, väldigt jobbigt. Snälla bullen, hjälp mig!

Anonym, 28 år"


torsdag.

Så var veckan till ända och slut på lugnet. I helgen ska jag provjobba och jobba "på riktigt", allt för att få råd med dyra, fina julklappar. Eller dyra, fina skor och långa spa-behandlingar. Eller blöjor och barnmat, det var ju så det var!
Dagen har spenderats i ett fashionabelt villaområde där vi bjöds på gott sällskap, lunch, julmust och pepparkakor. Viggo förresten har gått sin längsta distans någonsin idag, nämligen hela 1 meter! Håll i hatten kära läsare, jag vet att ni blev imponerade!

På söndag ska jag bjuda mannen i huset på en supergod linssoppa och hoppas på större succé än gårdagen. :)


20.36
Ibland är jag så driftig att jag blir alldeles matt. Imponerad, men matt. Håll tummarna!

efter tisdag kommer ooonsdag.

Hohoo Viggo klarade sig från alla krämpor och är inte ens öm runt instickstället. Himla tur då jag hade förväntat mig feber och allmänt missnöjd bebis. Lenny säger att jag är en sann pessimist, det ligger säkert något i det.
Idag var alltså en bra dag då jag träffade en gammal vän inne i city. Äntligen fick jag lite julstämning i kroppen så snart är det läge att inhandla julklapparna. Det blir inte så mycket i år dock då jag är fattig som en kyrkråtta.

Nu är det hushållsysslor som kallar. Lagade middag till oss ikväll och dukade upp fint i köket med tända ljus. så fort maten puttrat klart tar Lenny sin tallrik och sätter sig i soffan framför teven. Det var kvällens romantik det!

tisdag.

Så kom den dagen då Viggo vaccinerades mot den nya influensan. Det har varit många turer fram&tillbaka, "ska vi?", "ska vi inte?". Nu är det åtminstone gjort och vi får hålla tummarna att han slipper feber. Själva injektionen verkade inte göra så ont, han grät en skvätt men det var lättmutat med en majskrok. Annars har dagen varit till belåtenhet med lunchgäster och fikagäster. Det är så trevligt att få besök, jag skulle gärna ha det varje dag.

Innan jag överger internet för idag vill jag åter slå ett slag för vårt nya bostadsområde. Det är så fint med alla julpyntade fönster och balkonger, jag älskar att stå i Viggos nedsläckta rum och smygtitta in hos grannarna. Nu låter det som om jag är värsta stalkern. Det är jag inte, inte av den värsta sorten åtminstone.

Nu: Ugly Betty och Desperate housewives.

RSS 2.0