lördagkväller.

Passar på att blogga lite när jag ändå sitter hemma alldeles solo. Ja, såklart är ju Viggo också hemma, honom lämnar jag inte bort mer än nödvändigt. Han somnade fint ikväll i sin säng som fortfarande står i vårt rum. Tidigare idag flyttade vi in spjälsängen till hans egna rum men tänkte att "nej, varför i hela friden ska han sova här för?". Man får passa på att vara nära så länge han vill, det är ju så mysigt att väckas av honom på morgonen när han står och hoppar i sängen. Sängen åkte snabbt tillbaka in till oss. Pheew (nära ögat att vi gick miste om det mysiga).
Jag förstår inte stressen över att få in barnen snabbt i egna rum eller stressen över att få så mycket "egentid" som möjligt för den delen. Det är så mycket stress i världen ändå.


torsdag. men man kan säga att det är fredag.

I morgon är jag barnledig hela dagen då jag ska på konferens på jobbet och efter det bjuds det på middag och bowling. Känns som att det är tillfälle att umgås med mina arbetskamrater så att de inte glömmer bort mig. Appropå jobb så ska jag få provjobba på ett annat ställe nästa fredag sen får vi se vad som händer. Kanske känns det som ett ställe att satsa på, kanske ett utmärkt ställe att jobba lite extra på. Vi får se!

Nedan följer en önskelista till Viggo:
* Aktivitetstavla (likadan som hans kusin M hade som liten)
* Hårborste och kam för bebisar
* Badrock i storlek 86
* Böcker med "flikar"
* Bidrag till Viggos sparkonto
* Bilbarnstol som gärna får vara vändbar. Kanske lite dyr present men något vi verkligen, verkligen behöver.
* Barngrind som man "spänner" fast (ej borras alltså)


onsdag. eller var det tisdag?

Jag har glömt att berätta att Viggo tagit sina första steg va? Han gjorde det 3 dagar i följd men nu vill han bara krypa eller kravla sig fram. Stora killen blir snart ett helt år. Det är kort tid om man tänker på hur mycket som hänt med honom, hur stor han blivit och hur mycket han utvecklats. Det är lång tid om man tänker på hur lite jag gjort egentligen. Inte att tiden med Viggo inte har varit värdefull, tvärtom, men det är ganska fantastiskt att jag inte varit rastlös och uttråkad under de 13 månaderna jag faktiskt varit ledig från mitt jobb. Jag trodde aldrig jag skulle säga det men jag skulle trivas att leva några år till som "mammaledig", kalla det hemmafru om du vill. Att få hobbyjobba några helger då & då räcker faktiskt.
Faktiskt.

I morgon när jag har lite mer tid över ska jag lägga in en efterfrågad lista över födelsedagspresenter till Viggolicios. Stå ut.


lördag.

Så var tiden som gräsänka över för denna gång och jag hoppas det dröjer igen. Till alla er som läser vill ja be er att skicka mig ett sms då min mobil gått sönder och alla nummer ligger kvar i den gamla telefonen. Köpte en ny mobil idag men kontaktlistan är ekande tom.

Pöss.

måndag. lyxig vardag.

Det var alldeles fantastiskt att återgå till vardagslivet idag. Det härliga, roliga vardagslivet. Jag var så fylld av lättnad över att slippa sitta hemma hela dagen med Viggo att jag glömde bort att ägna mig åt min favoritsyssla.

Här hemma börjar det hända grejer också, sakta men säkert. På andra plan börjar det också hända grejer men jag vågar inte ropa hej än. Vi får se nästa torsdag.


söndag. även känd som IKEAdagen.

Ska inhandla det sista till lägenheten strax, eller inhandla det jag har råd med rättare sagt. Bjuder på ännu några bilder innan jag beger mig ut i det härliga grå vädret.lördag. snöblandat regn.

Har intagit min favoritplats i lägenheten, nämligen i köket. Passade på att krypa upp i ena hörnet av kökssoffan medan grabbarna sover middag. Kollar in arbetsförmedlingen för att hitta något nytt jobb, känns som att en privatklinik skulle kunna passa. Skicka in ansökan med foto, står det, och de erbjuder även kraftigt reducerade priser på behandlingar. Tja, varför inte? Har man tur kanske man får ett bröstlyft för halva priset?


Favoritplatsen.


fredagsmys. brr..

Som en paus från verkligheten flydde jag idag fältet och lämnade sjuklingarna hemma. Destinationen var Liljeholmens nya köpcentra och jag köpte mig en klänning, resterande tid ägnade jag åt fönstershopping och en träff med Maria. Till min stora glädje hittade jag inte särskilt mycket julpynt eller julsaker vilket annars verkar finnas i överflöd vart man än går. Nog för att det ligger lite i tiden att börja hamstra julklappar och pynt men det kändes skönt att inte bli alltför påmind. Dethär året hann ju knappt börja innan det närmar sig slutet. Uää. stackars mig.

Viggo däremot har bidragit med ett och annat leende, influensan till trots! Det som får honom på gott humör är när han nyser så snoret rinner i två strimmor ner i munnen. Det sörplar han glatt i sig likt en smoothie, alldeles leende. Ja, man ska vara glad för det lilla!

onsdag. eller torsdag. kunde lika gärna varit lördag.

Fortfarande sjuka killar här hemma medan jag själv håller mig i toppform! Nästintill toppform om det inte vore för en visdomstand som spökar. Har precis uppdaterat min bilddagbok med "liten blir stor" då jag vet att somliga tycker jag är dålig på att lägga ut bilder på bloggen.

tisdag.

Jamen sådär ja! Nu är lägenheten i fint skick, välputsat och undanplockat. Dock har jag inga som vågar sig hit på besök nu när både son och karl är sjuka. Kanske har jag samvete nog att lämna sjuklingarna hemma och bege mig till Skäris för lite välförtjänt shopping. Egentid. You name it.

På torsdag ska det plockas mammapoäng då Viggo + flickvän drar med oss mammor på stå upp-komik för babys. Vilken grej!


lördag. jobbdag.

Ibland blir det så tydligt att jag faktiskt är lite äldre än 22, vilket är den ålder jag oftast brukar identifiera mig med. Som när ynglingar reser sig från sin plats i kommunaltrafiken eller när jag kommer på mig själv att muttra över ungdomar som druckit en öl för mycket. Eller, som i dag, när jag hör dom prata! Ja, ungdomarna alltså. Satt bakom två riktiga bloggfjortisar på bussen idag och kunde inte låta bli att tjuvlyssna medan jag satt och virkade mina små mormorsrutor. Rättare sagt försökte jag lyssna men jag förstår inte vad dom säger! Och varför pratar dom med såna tillgjorda ljusa, fisförnäma röster?

"ja men shit asså.. asså.. hihihahi.. asså fatta grejjen, han ba'.. nä jag skoja! (i falsett).. tihii". Deras meningar är uppbygda av massa ord som inte ger något innehåll och "tihi" men ändå verkar de förstå varandra fullt ut. Mysteriskt, är vad det är!

tisdag.

Nu har vi äntligen fått igång internet på nya adressen. Skriver ett riktigt inlägg i kväll för nu ska vi på date med viggos tjej!


5 timmar och 34 minuter senare
Den här flytten har gått smidigare än tidigare flyttar, kanske berodde det på att vi fick fantastisk hjälp. Vi ju utlovat öl till alla kartongbärare så det kanske var därför grabbarna hade så bråttom. LillViggo skötte sig fint trots att han dragit på sig ytterligare en förkylning men en sak måste jag säga. Aldrig någonsin flytta när man har en liten bebis. Lilleman släpades hit&dit, till IKEA, träffade massa människor, bara slit&släp. Kändes nästan som barnmisshandel med allt ståhej och bankande och hemmamiljön som blir helt upp och ner.
De senaste två dagarna har jag inte varit effektiv alls utan bara spenderat så mycket tid med Viggo som det gått. Det känns bra. Hela lägenheten känns bra faktiskt! Så fort jag hittat alla sladdar ska jag visa er hur det ser ut här hemma, ännu bättre vore kanske om ni kommer hit och hälsar på.

Glöm inte att jag bjuder in alla föräldrar till mig lördag den 27e november på baby-party med "ME&I"!

 


RSS 2.0