tisdag.

En vecka har gått sen sist och jag har inga nyheter att skvallra om. Bebisen ligger fortfarande väldigt högt upp i magen och är inte fixerad, så säkerligen kommer jag gå över tiden. Hoppas inte.

Då dagen bjöd på strålande sommarväder har jag varit ute precis hela dagen och vi kom nyligen hem. Parklek, lite bad, glass i solen och picnic hos en kompis var det som dagen bjöd på. Ja, sen bjöd den på en fantastiskt grisskär solbränna också som svider både i skinnet och själen.


tisdagskväller.

Just nu känner jag bara för att rensa och kasta bort saker, det är ju så skönt att få slänga. Dessutom känner jag för att sy och även börja brodera. Sånt gör man bäst i sällskap så har jag tur kanske jag kan bjuda in mig själv till svärmor för en regelrätt syjunta. Det vore något! Nu ska jag se var man kan köpa billigt broderigarn och en såndär ram som tyget ska spännas upp på.

REA-shopping.

Vanligtvis är jag inte den som är särskilt förtjust i reor, visst gillar jag när det är billigt men tycker inte att det är värt att trängas bland folk och rota bland stökiga klädeshögar. Men idag hittade jag lite fint som jag inte kunde motstå att köpa.


Tröja från Katvig 125:-, Strumpor från Marimekko 20:-, Tunn bomullsfilt från Småfolk 30:-, Mössa från Villervalla 49:- & Mössa från Duns 30:-. 


Adidas Honey mid 399:-, köpte även rutiga Honey mid till Lenny för 318:-. Ska man matcha ska man göra det ordentligt.


Torsdag.

I morse när Viggo väckte oss kl 8 var han redan halvvägs på väg ut ur sängen. "Var ska du någonstans?" frågade jag och fick det självklara svaret "Jag ska åka flygplan hem till min farfar". Jag tycker att det är så roligt nu när Viggo gärna berättar var han är på väg, annars brukar det mest vara Fruängen som är hans stora mål.

Eftermiddagen bjöd på sommarfest på förskolan och det var riktigt trevligt. Det är inte ofta som man får tillfälle att prata med andra föräldrar och se vad de är för ena. Ska se om det finns några bilder i kameran som jag bjuda er på.

Torsdagspuss!


slutspurten.

Slut på helgen och söndagen verkar inte bli lika strålande som igår. Missförstå mig rätt men det glädjer mig om vi får en lite svalare dag. Tänkte åka runt och handla lite viktigheter nu när vi fått låna en bil och det gör jag helst när vädret är lite ostabilt.

Viggos farmor och farfar har åkt nedåt landet för lite semester och det känns tomt och tråkigt (för oss). Däremot har vi trevligheter i veckan att se fram emot, bl.a sommarfest på dagis och en resa ner till Kalmar och min bror.

fredag. igen. skriver jag inte alltid att det är fredag?

Den härliga men lömska solen brände min nacke och axlar när jag lyxlunchade med fina Alex idag. Annars har jag det bra men jag blir stressad av alla människor med träningshysteri. På facebook och bloggar ska det ständigt uppdateras hur mycket det tränats, hur många cm som tappats och hur snabbt graviditetskilona försvinner. Herregud, jag har inte ens fött lilebror än och redan nu börjar jag fundera över hur jäkla viktigt det är att vara i form 6 veckor efter förlossning, tappat alla kilon och träna varje dag. Efter Viggo tog jag det hela med ro och hoppas det blir samma sak nu.

Trevlig fredag! Nu ska jag dricka läsk och äta godis!!


regnigt solsken.

Onsdagen bjöd på regnskurar men vad gjorde det? Min fina familj och jag gav oss av till Gröna Lund och hade en riktigt, riktigt mysig dag tillsammans. Det blev kanske lite dyrare än tänkt men vad gör det när man får se sitt barn stortrivas och kikna av skratt.

  


tisdag.

Nationaldagsfirande med svärmor, lunchdate i Tanto i dag, Gröna Lund i morgon och sådär fortsätter det. Ja ni hör ju själva hur bra vi har det. Det enda orosmolnet just nu är att mina svärföräldrar ska lämna Stockholm ett tag för lite semester och vi får verkligen hoppas då att lillebror inte tittar ut de närmsta två veckorna.


måndag.

Inte för att vara den som är den men efter 5 dagar dagisledigt längtar jag efter en dag för mig själv. Få ligga ner i soffan och vila min otympliga kropp och slippa springa efter vilda lillen, klättra i klätterställningar och laga mat två gånger om dagen. Kalla mig tjurig, det kan mycket väl stämma just idag.


lördag.

Vilket sommarväder, härligt! Viggo, jag & Alex har spenderat hela dagen hos Långbromamman, där vi haft det bra ute i trädgården. Det är så kul med Viggo nu, att han är så stor och leker så fint tillsammans med sina kompisar. Själv har jag försiktigt fått en något brunare och prickigare nyans, allt tack vare skugga och solskyddsfaktor 50.

Nu är det dags för en smaskig pastasallad och förmodligen kommer lilleman slockna som en stock efteråt. I morgon är det nya tag då vi ska hem till ett par vänner som behöver hjälp med sina trädgårdssysslor, jag och Viggo planerar att ta det lugnt och äta kaffebröd medan de andra sliter och svettas.

Puss på er.

fortfarande fredag.

Det har varit en bra dag, jag vågar till och med kalla den mycket bra. Förutom allt det braiga jag berättade om i förra inlägget så upplyste min kära svärmor mig om att skattepengarna kommer någon gång efter nästa vecka. Jag har varit produktiv här hemma, och jag har fått en present! Japp, ni hörde rätt. Lenny hade gömt den under täcket så när jag beordrades att vila så hittade jag den saknade säsongen av Desperate Housewives. Han är för härlig, min karl.

Nu popcorn, läsk och film. "Red riding hood" blir det, jag tror den är bra!

äntligen fredag!

Idag anlitade vi farmor & farfar till barnvakt och ingen blev gladare än Viggo. Själv har jag hunnit med ett besök till sjukhuset och några timmar på IKEA med en kompis. Som gravid har man det bra, t.ex får man hjälp att bära tunga saker upp till lägenheten. Med några återstående barnfria timmar ska jag försöka mig på att montera eländet som ska bli lillebrors klädförvaring. Funderade en sväng på att sätta mig i solen men det är ju inte särskilt hälsosamt!

torsdagsledigt.

Herrejösses vad det känns i kroppen efter en heldag på stan. 10 timmar på söder kändes som en fjuttig kvart i det här underbara vädret. Viggo & jag har träffat fina vänner i Bleckan för lek och picnic. När barnen somnat i vagnen strosade vi mest runt och fönstershoppade lite, det enda jag köpte på riktigt var det här fina bäddsetet till Viggos säng.
Av en händelse såg vi en annons på Blocket så nu har vi köpt en vagn till lillebror också. Kanske inte den mest fräscha vagn jag sett men den var åtminstone billig och med en hel del tillbehör. Pust, det känns verkligen skönt att ha en vagn bäddad och klar.

 


onsdag.

Det finns mycket som jag är bra på, bland annat att handla. Det betyder inte nödvändigtvis att jag är duktig på att spendera pengar, jag är mer lagd åt det snåla sparsamma hållet. Däremot blir jag ofta nöjd med mina köp, särskilt då jag hittar saker till billiga priser. Vänta bara ska jag visa er lite av dagens köp. Jag och Alex spenderade hela dagen på stan, känns som evigheter sedan.

Däremot behöver jag lära mig att skämma bort mig själv också, eftersom ingen annan gör det åt mig. Bland annat behöver jag ett par fotriktiga skor och skulle gärna vilja lyxa till tillvaron lite med en snygg tröja och en fotvård/massage. Mmm, det vore nåt det.


RSS 2.0