måndag.

Efter en gapig kväll men relativt lugn natt kände jag mig ändå helt slut i morse. Vet inte om det bara var "nog" nu, att kroppen inte längre orkar med 4 timmars sömn per dygn. Min sambo var iaf snäll att ta ut Viggo i 2 timmar så att jag fick sova, det gjorde susen!
Har alldeles precis kommit hem från föräldragruppen som trots sitt namn bestod av 100% mammor endast, och bebisar såklart. Innan var jag orolig att Viggo skulle vara grinig men han skötte sig minst lika bra som de andra barnen. Mammorna verkar väldigt bra hela bunten faktiskt. Sådär jordnära, trevliga men inga pekpinnar eller skrytsamma fasoner, i like it. Jag avstod från barnvagnspromenaden som de skulle på idag, kände att jag hellre ville hem och äta upp resterna av min äppelpaj i kylen. Man kan inte vara mammaledig och INTE fika, sådan är lagen.

Barnsköterksan sa förresten att på de förberedande träffarna innan förlossningen så är det 90% närvaro av papporna, men på föräldraträffarna efter förlossningen bara 10%. Vad beror det på tro?

Kommentarer
Postat av: Amelie

Lär inte det bero på att det i 99% av fallen är mammorna som är föräldralediga först eftersom de flesta ammar? Om papporna då jobbar så är det ju ganska svårt att gå på föräldragrupp?

2009-02-16 @ 22:05:42
URL: http://skeppohoj.blogg.se/
Postat av: Emma

Amelie: Nah, jag vet inte. Grupperna före förlossning är också under dagtid, så då tog typ alla pappor ledigt (inkl. Lenny). Denhär träffarna som jag ska börja gå på nu är också dagtid, men då tar inga pappor ledigt :)

2009-02-17 @ 10:43:46
URL: http://milkandapples.blogg.se/
Postat av: Amelie

Jaha! Ja, det är faktiskt skumt! De kanske tycker att det inte är deras ansvar då kanske, när de inte är föräldralediga. Typ att de får en annan syn på saken efter bebis kommit? Dock jäkligt trist, oavsett anledning.

2009-02-17 @ 11:56:43
URL: http://skepp-ohoj.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0