att tämja hjärnan.

Alldeles nyss steg jag innanför dörren efter att ha varit på en trevlig kvällsföreläsning. Nisse Simonson, har ni hört talas om honom? Idag var det "Varför mår vi människor så dåligt, när vi har det så bra?" på agendan och jag vill absolut rekommendera er att gå och lyssna. Den bjöd kanske inte på så många "wow-upplevelser" men inspirerar och motiverar.

"Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv."


Kommentarer
Postat av: Karin

det är ju rätt likt det här med coping också och hur man anpassar sig till situationer eller händelser som uppstår i ens liv..och hur man ser på livskvalitet, vad som är viktigt för mig etc etc..intressant är det i alla fall, hur som helst =)

2010-12-01 @ 22:20:23
Postat av: Emma

Jo på sätt och vis. Man kanske kan säga att det är en copingstrategi att se ljuset från den ljusa sidan och bli den sanna optimisten.

2010-12-02 @ 08:52:37
Postat av: Karin

ja precis..man mår ju inte direkt bra av att se allting nattsvart hela tiden eller framställa saker som värre än de är..och sen får man ju inte glömma bort allt positivt som man har i sitt liv..det är lättare att peka eller gnälla på allt negativt än att lyfta fram sånt som är positivt verkar det som..

2010-12-02 @ 17:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0